با توجه به شروع فصل گرما
آشنایی با سیستم خنک کننده موتور خودرو و عیب یابی آن
یکی از سیستمهای بسیار حیاتی و مهم که در هر وسیله نقلیه نقش بسیار مهمی را ایفا میکند سیستم خنککننده موتوراست. این سیستم شرایطی را فراهم میکند تا موتور اتومبیل در دمای استاندارد تعریف شده خود کار کند و اجازه بالاتر رفتن و یا پایینتر آمدن دما را از دمای استاندارد تعریف شده برای آن نمیدهد.
همانطور که میدانید موتوراحتراق داخلی اتومبیل به دلیل وجود احتراقهای پی در پی به سرعت دچار افزایش دما میشوند این افزایش دما باید تا مقدار معینی ادامه پیدا کند و سپس موتور در همین دما به عملکرد خود ادامه دهد.
این دما معمولا با توجه به آلیاژ به کار رفته در ساخت بلوک بالایی و پایینی موتور و همچنین دمای مورد نیاز برای اینکه بیشتر سوخت پاشش شده به طور کامل احتراق یافته و همچنین برای جلوگیری از احتراق ناقص تعیین و تعریف میشود.
بنابراین آشنایی با اجزای تشکیل دهنده این سیستم و همچنین شناسایی عیوب آن و اقدام به موقع برای رفع این عیوب یکی از مهمترین نکاتی است که باید مالک هر وسیله نقلیه به خوبی با آن آشنا باشد، زیرا در صورت عدم بازدید به موقع سیستم خنک کننده و رفع مشکلات آن، به طور مستقیم در کار موتور خودرو اختلال ایجاد میشود که این بروز اختلال در موتور اتومبیل میتواند از یک افزایش دمای ناچیز تا از بین رفتن کامل موتور اتومبیل و هزینههای چند میلیون تومانی برای بازسازی و احیا مجدد موتور را شامل شود.
اصلیترین اجزای تشکیل دهنده سیستم خنک کننده موتور اتومبیل را رادیاتور، شلنگهای آب، واتر پمپ (پمپ آب)، ترموستات، پروانه خنک کننده (فن برقی)، سنسور دمای آب خودرو و مجاری آب اطراف بلوک موتور تشکیل میدهند که هر یک از این اجزا وظایف خاص خود را دارا هستند.
![آشنایی با سیستم خنک کننده موتور خودرو و عیب یابی آن آشنایی با سیستم خنک کننده موتور خودرو و عیب یابی آن](file:///C:/Documents%20and%20Settings/m.rajaei/Desktop/New%20Folder/%D8%A2%D8%B4%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C%20%D8%A8%D8%A7%20%D8%B3%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%85%20%D8%AE%D9%86%DA%A9%20%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%D9%87%20%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1%20%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88%20%D9%88%20%D8%B9%DB%8C%D8%A8%20%DB%8C%D8%A7%D8%A8%DB%8C%20%D8%A2%D9%86%20%28+%D8%B9%DA%A9%D8%B3%29_files/549347_955.jpg)
رادیاتور از مجموعهای از لولههای مارپیچی تشکیل شده که اطراف آن به وسیله پرههای موسوم به فین به صورت عمودی و افقی پوشانده شده است.
علت وجود این صفحات افقی و عمودی این است که با وجود این صفحات مساحت موجود برای انتقال و تبادل حرارت افزایش یافته و عملیات خنکسازی بهتر انجام میشود.
در اکثر رادیاتورها یک مخزن اضافی برای کنترل میزان سطح مایع خنک کننده رادیاتور تعبیه شده است که در صورت افزایش بیرویه دمای موتور و بالا رفتن فشار در رادیاتور، آب اضافی به داخل این مخزن پس زده میشود و با کاهش سطح مایع خنک کننده داخل رادیاتور آب مورد نیاز از طریق این مخزن تامین میشود (پایین رفتن آب در رادیاتور مانند پیستون یک سرنگ عمل میکند و با ایجاد مکش کمبود آب را از طریق مخزن جبران میکند.)
پمپ آب همانطور که از اسمش پیداست وظیفه به جریان انداختن آب را در مجاری اطراف بلوک موتور و رادیاتور بر عهده دارد. واتر پمپها نیروی مورد نیاز خود را به کمک تسمه از میل لنگ موتور اتومبیل میگیرند و به وسیله پروانهای با شکل هندسی خاص جریان آب را با سرعت و فشار بالا در مجاری یاد شده به حرکت در میآورند.
![آشنایی با سیستم خنک کننده موتور خودرو و عیب یابی آن آشنایی با سیستم خنک کننده موتور خودرو و عیب یابی آن](file:///C:/Documents%20and%20Settings/m.rajaei/Desktop/New%20Folder/%D8%A2%D8%B4%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C%20%D8%A8%D8%A7%20%D8%B3%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%85%20%D8%AE%D9%86%DA%A9%20%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%D9%87%20%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1%20%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88%20%D9%88%20%D8%B9%DB%8C%D8%A8%20%DB%8C%D8%A7%D8%A8%DB%8C%20%D8%A2%D9%86%20%28+%D8%B9%DA%A9%D8%B3%29_files/549350_728.jpg)
ترموستات نقش یک شیر اتوماتیک را بازی میکند که معمولا بر روی سر سیلندر موتور اتومبیل نصب میشود. عملکرد ترموستات بدین شکل است که تا زمانی که دمای آب به مقدار معینی نرسیده دریچه ترموستات بسته بوده و اجازه خروج آب از بلوک موتور به سمت رادیاتو را نمیدهد.
زمانی که دمای آب به مقدار معین رسید جیوه موجود در ترموستات منبسط شده و باعث باز شدن دریچه ترموستات و جاری شدن آب به سمت رادیاتور میشود و زمانی که دمای مایع خنک کننده (آب و ضد یخ) از مقدار معین پایینتر رفت جیوه منقبض شده و به کمک فنر موجود دریچه ترموستات بسته می شود.
![آشنایی با سیستم خنک کننده موتور خودرو و عیب یابی آن آشنایی با سیستم خنک کننده موتور خودرو و عیب یابی آن](file:///C:/Documents%20and%20Settings/m.rajaei/Desktop/New%20Folder/%D8%A2%D8%B4%D9%86%D8%A7%DB%8C%DB%8C%20%D8%A8%D8%A7%20%D8%B3%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%85%20%D8%AE%D9%86%DA%A9%20%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%D9%87%20%D9%85%D9%88%D8%AA%D9%88%D8%B1%20%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88%20%D9%88%20%D8%B9%DB%8C%D8%A8%20%DB%8C%D8%A7%D8%A8%DB%8C%20%D8%A2%D9%86%20%28+%D8%B9%DA%A9%D8%B3%29_files/549348_773.jpg)
امروزه در اکثر خودروهای سواری از فنهای برقی به جای پروانههای مکانیکی قدیمی استفاده میشود. این فنها در مقابل رادیاتور نصب میشوند و زمانی که دمای آب از مقدار معین بالاتر رفت و باز شدن ترموستات اجازه گردش آب در مدار را داد، با دمیدن هوای پر سرعت به بدنه و صفحات خنک کننده رادیاتور موجب کاهش دمای مایع خنک کننده تا میزان تعیین شده میشوند.
چگونگی عیب یابی سیستم خنک کننده:
زمانی که درجه آب افزایش دمای بیش از حد موتور اتومبیل را نشان میدهد.
عیوب احتمالی:
1- پایین بودن سطح مایع خنک کننده: در این شرایط اولین اقدام کنترل کردن سطح مایع خنک کننده در مخزن مخصوصی است که در کنار رادیاتور تعبیه شده، توجه داشته باشید که در هنگام گرم بودن موتور از باز کردن درب رادیاتور خودداری کنید. این مشکل میتواند با سوراخ بودن رادیاتور یا شلنگها و یا خرابی درب رادیاتور ایجاد شود. (گام اول)
2-خرابی فنها: ممکن است فنهای خنک کننده به هر دلیلی از جمله قطعی در سیم یا بروز مشکل در سیم پیچهای آنها روشن نمیشوند یا به اندازه کافی دور نمیگیرند. (گام دوم)
3-خرابی ترموستات: ممکن است ترموستات اتومبیل پس از مدت طولانی کارکرد ضعیف شده و همانند روز اول توانایی باز و بسته کردن مسیر آب را نداشته باشد در این صورت با بسته ماندن و باز نشدن به موقع مانع گردش آب و فرآیند خنک سازی میشود. (گام سوم)
4-خرابی فشنگی (سنسور دمای آب): خرابی و یا ایجاد قطعی در سنسور دمای آب یا فشنگی میتواند فرمان صحیح و لازم را برای فنها صادر نکرده و در نتیجه باعث افزایش بیرویه دمای مایع خنک کننده شود. (گام چهارم)
5-عملکرد ضعیف واتر پمپ: واتر پمپها بعد از مدتی کارکرد ممکن است عملکرد اولیه خود را از دست بدهند علاوه بر این شل بودن یا خرابی تسمه نیز میتواند باعث عدم چرخش کافی پروانه واتر پمپ شده و سبب بروز مشکل در گردش صحیح آب شود. (گام پنجم)
6-خرابی فشنگی مربوط به آمپر آب: در برخی موارد خرابی فشنگی مربوط به آمپر دمای آب میتواند اطلاعات غلط را در اختیار راننده قرار دهد، ولی در عمل افزایش دمایی مشاهده نشود. (گام ششم)
7-ضعیف بودن اتصال بدنه: در قسمتهای مختلف بدنه تمامی خودروها اتصالاتی بنام اتصال بدنه تعبیه شده که این اتصالات به قطب منفی باتری خودرو متصل هستند. در بسیاری از موارد مشاهده شده ایجاد رسوب و سولفات در این اتصالات موجب ضعیف شدن آنها میشود و یکی از مشکلاتی که ضعیف شدن این اتصالات ایجاد میکنند ایجاد خطا در دمای آب مایع خنک کننده یا اختلال در کار فنهاست. (گام هفتم)
8-خرابی موتور اتومبیل: خرابی واشر سرسیلندر اتومبیل یا تاب برداشتن سرسیلندر میتواند باعث ورود آب به داخل سیلندرها شود که این آب ورودی در پروسه احتراق بخار میشود و از طریق اگزوز خودرو خارج میگردد. بنابراین مهمترین نشانه بروز این مشکل ورود بخار آب و رطوبت قابل احساس توسط دست انسان در گاز خروجی از اگزوز است
مدیریت باد
آلودگی شهرهای بزرگ امروزه به یکی ازمعضلات اصلی درجوامع صنعتی بویزه درکشورماتبدیل شده وباوجوددرگیربودن نهادهاوسازمانهای مختلف دراین معضل، تنهااین" وزش باد"است که توانسته براین معضل فائق آیدزیراباران نیزباوجودشستن آلودگی های هوا باایجادباران اسیدی مشکلات دیگری راپدیدخواهدآورد، وچه خوش گفته لسان الغیب که:
صاف شو، ازچاه طبیعت بدرآی
که صفایی ندهدآب تراب آلوده .
دربرآوردهای انجام شده حدود70درصدبادهای شهرتهران به سبب برج وباروهای گسترده وپراکنده درتمام نقاط شهر، بی هدف وبدون سمت وسوی خاص با هرزگردی جان ورمق خودرا ازدست می دهندومانده آن 30درصدچاره ساز .
وجودذرات معلق وگازهای آلوده ماننددی اکسید کربن ودی اکسیدسولفور... هوا، سبب بروز وتشدید بیماریهای گوش وحلق وبینی وسینوسهای پارانازال ومجاری هوایی وریه وچشم هاوبیماریهایی مثل حساسیت مخاطی وجلدی خواهد شد .
افزایش آمارسقط جنین وتولدنوزادانی باکمبودوزن، افزایش آمارانواع سرطان به خصوص سرطان ریه وافزایش بیماریهای قلب وعروق درشهرهای آلوده بسیارمشهودومعنادارمی باشند .
وجودآلودگی هوا وآلودگیهای صوتی به همراه اتلاف وقت مداوم درترافیک های سنگین وقفل شده، می تواندبیماریهای اعصاب وروان راتشدید وفراینداستهلاک سلولهاوبافت مغزشده وبیماریهایی مانندآلزایمر را زود رس ویاتشدید نماید، وکاهش فعالیت ودقت مغزدرفعلیتهای روزانه رانیزبایدبه این عوارض افزود .
هرچندماآدمیان درهرشرایطی باتامین مصالح زودگذرحاضریم تن به چنین حیاتی داده ودراوج بحران نیزنمی توانیم دست ازمصالح فردی خودبرداریم وبه آینده دورترومصالح اجتماعی بیندیشیم وشایدهم پای گریزنداریم، اماپرندگان که روزی نوایشان اولین پاداش بیداری صبحگاهمان بود، ازاین معرکه گریزان وعطای چنین فضایی رابه لقایش بخشیده اند .
حتی دردامنه های البرزاثری ازهماوشاهین طلایی نیست وشایدبزودی شنیدن صدای پرنده ای درشهرهایمان آرزوی فرزندانمان گردد .
این آلودگی امروزتاثیرخودرابرآب های سطحی وزیرسطحی نیزگذاشته ومحصولات کشاورزی نیزباظاهری دگرگون خبرازسردرون دارند .
بازدن ماسک رایج بیشتردرحال خودفریبی هستیم تاحفظ سلامتی که این وسایل کاغذی حداکثرمی توانندسدی ناچیزدرمسیرتنفس ماباشند وذرات آلوده کمتراز10میکرون به سادگی ازآن عبورمی نمایند .
به نظر می رسدآنچه امروزازدست مابرمی آیداین است که هرروزدست به دعابرداریم تاشاید زکوی یارنسیمی براین دیارگذرنمایدو به مدد "مدیریت باد" چندروزی نفس راحتی بکشیم .
بااستفاده ازمقاله دکترعبدالحمیدحسین نیادرهفته نامه پزشکی امروز
شب از نیمه گذشته. دکتر ظریف گوشی را برمی دارد و یک شماره ی ذخیره شده را می گیرد. بعد از چند لحظه ارتباط بر قرار می شود. از انگلیسی صحبت کردن آقای دکتر معلوم می شود که طرف مقابلش خاله و خانباجی نیست. دکتر خیلی مؤدب و محکم سلام می کند. مکثش نشان می دهد که دارد به جواب طرف مقابل گوش می دهد. دکتر با همان لحن ادامه می دهد: کری جان! این کارا چیه دارید می کنید؟ این چه وضعیه که پیش آوردید؟
کری: «کدوم وضع، قربونت»؟
دکتر با عصبانیت: «چرا هر روز دارید توی کار ما موش دوانی می کنید»؟
کری: «موش دوانی چیه؟ یه جور مسابقه س»؟
دکتر: «نه بابا! منظورم اینه که چرا چوب لای چرخ ما می ذارید»؟
کری: «چرخِ چی؟ مگه می شه چوب را لای چرخ گذاشت؟ میشکنه».
دکتر با خودش زمزمه می کند: «عجب آدمِ ... لااله الاالله»! و ادامه می دهد: «چرا متوجه نمی شی، کری جان؟ هر چند، اگه حرف همدیگرو متوجه می شدیم که کار به این جاها نمی کشید».
کری: «تو حرفتو صاف و پوست کنده بزن، من متوجه می شم. شما ایرانیا عادت کردید که حرفتونو همیشه در لفافه بزنیدم».
دکتر: «پوست کنده اینه که چرا دارید توی توافق هسته ای اذیت می کنید؟ چرا دو میلیارد دلار ما رو هاپولی کردید»؟
کری: «هاپولی دیگه چیه»؟
دکتر: «چیزه دیگه. همون...».
کری خنده ای سر می دهد و می گوید: «آهّا! منظورتون همون دزدیه»؟ و با دست روی زانویش می زند. باز می خندد و ادامه می دهد: «چقدر تو بامزه ای، داش ظریف»!
دکتر: «مگه ما چیکارتون کردیم؟ آیا ما تا به حال جز مبارزه ی بی امان علیه شما در سراسر دنیا، کار دیگه ای کردیم که این همه دارید مارو اذیت می کنید»؟
کری: «به نظرم داری بی انصافی می کنی. مگه ضعیف گیرآوردی، مرد حسابی؟ شما اگه زورتون می رسه اول خودی هاتونو بگیرید، بعد به ما گیر بدید. این "آلن ایر" مارو که می شناسی؟ بچه ی خوبیه. فارسی هم بلده. ایشون مشترک بعضی روزنامه ی شماست. این روزنامه ها هر روز دارن می گن از بالا تا پایین مملکت تون همه از توافق هسته ای ناراضی ان. صدا و سیمای شما هم که مدام داره می گه توافق کار بدی بود و مردم مخالف برجامن. بعضی ها هم می گن با برجام راه نفوذ باز شده. رئیس کل بانک مرکزی شما هم گفته که از برجام چیری گیرتون نیومده. خب اگه اینجوریه، پس چرا این همه برای اجرای برجام دارید جِز می زنید؟ ول کنید کنسل بشه بره پی کار خودش دیگه».
دکتر: «هرکس هرچی میخواد بگه، بگه. از تو که آدم فهمیده ای هستی انتظار نداشتم این حرفارو تکرار کنی... در باره ی این موضوع باید مفصل تر صحبت کنیم، اما در باره ی اون دو میلیارد دلار چی می گی؟ چرا ورداشتید و بهمون پس نمی دید»؟
کری: «ببین داداش من! ما دیدیم توی خزانه ی شما پول – الی ماشاءالله- زیاده. شکر خدا درش هم همیشه بازه. نگهبان، مِگهبان هم نداره. هر کسی هم از راه می رسه دست می کنه یه چندصد یا چند هزار میلیاردی ازش برمی داره. هیچکس هم تا حالا چیزی به خزان پس نداده. گفتیم شاید صندوق خیریه س. این بود که ماهم مقداری برداشتیم تا به یه زخمی بزنیم. نمی دونستیم که این همه سروصدا راه میندازید و آبروریزی می کنید. تازه خدارو شکر کنید دومیلیارده. اگه دوازده هزارمیلیارد بود چی کار می کردید»؟
دکتر: «نه خیر آقاجان! اشتباه کردید. این صندوق خیریه مال خودی هاس، نه بیگانه».
کری: «مگه ما بیگانه ایم؟ ما تازه داریم باهم رفیق می شیم».
دکتر: «نه جانم! بی خود تریپ رفاقت واسه ی من ورندار. ما به این آسونیا با هم رفیق بشو نیستیم. ضمناً اون دومیلیارد دلارو هم باید پس بدید».
کری: «عمراً اگه پس بدیم».
دکتر: «مگه می تونید؟ ما این موضوعو به دادگاه لاهه می کشونیم.
کری: «بکشونید. فوقش ما محکوم می شیم، دیگه. چه طور اون پسره، زنجانیه – که توی چنگ تونه و توی زندان شماست. محکوم هم شده- می تونه پس نده، ما نمی تونیم»؟
دکتر: «می خوای من یه داد سرت بکشم، زهره ت بترکه»؟
کری: «حالا شما خودتو ناراحت نکن. من یه کنفرانس بین المللی ترتیب می دم. بیا این جا با هم می شینیم در باره ش یه صحبتی می کنیم؛ البته به شرط این که داد نکشی».
و با هم خدا حافظی می کنند.
(13/2/95)
اخلاق از منظر قرآن
بایدها
* – ارکان دین و اخلاق: لاَ تَعْبُدُونَ إِلاَّ اللّهَ وَ بِالْوَالِدَیْنِ إِحْسَانًا وَ ذِی الْقُرْبَى وَ الْیَتَامَى وَ الْمَسَاکِینِ وَ قُولُواْ لِلنَّاسِ حُسْنًا وَ أَقِیمُواْ الصَّلاَةَ وَ آتُواْ الزَّکَاةَ(بقره:83) جز خدا را نپرستید و به پدر و مادر و خویشان و یتیمان و مستمندان احسان کنید و با مردم [به زبان] خوش سخن بگویید و نماز را به پا دارید و زکات را بپردازید.
1 – ما با هم برادریم: إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَه فَأَصْلِحُوا بَیْنَ أَخَوَیْکُمْ(حُجُرات:10) مؤمنان با هم برادرند. بین برادران خود اصلاح(و سازش برقرار) کنید.
2 – همکاری در امور خیر: تَعَاوَنُواْ عَلَى الْبرِّ وَالتَّقْوَى (وَلاَ تَعَاوَنُواْ عَلَى الإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ)(مائده:2) در نیکوکارى و پرهیزگارى با یکدیگر همکارى کنید (و در گناه و دشمنی دستیار هم نشوید.)
3 –سبقت گرفتن از یکدیگر در امور پسندیده: فَاسْتَبِقُواْ الْخَیْرَاتِ(بقره:148؛ مائده:48) در کارهاى نیک بر یکدیگر پیشى بگیرید.
4 – برپائی نماز: أَقِمِ الصَّلَاةَ(لقمان:17) نماز را بر پا بدار.
5 – استعانت و کمک از نماز: وَاسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ(بقره:45) از شکیبایى و نماز یارى بجویید.
6 – نماز و پرهیز از منکرات: إِنَّ الصَّلَاةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاء وَالْمُنکَرِ(عنکبوت:45)نماز از کار زشت و ناپسند باز مىدارد.
7– سلام دادن: فَإِذَا دَخَلْتُم بُیُوتًا فَسَلِّمُوا عَلَى أَنفُسِکُمْ(نور:61) چون به خانهاى وارد شدید، به یکدیگر سلام کنید.
8 – جواب سلام: وَإِذَا حُیِّیْتُم بِتَحِیَّةٍ فَحَیُّواْ بِأَحْسَنَ مِنْهَا أَوْ رُدُّوهَا(نساء:86) و چون به شما سلام داده شد، شما به [صورتى] بهتر از آن سلام بدهید یا همان را [در پاسخ] برگردانید.
9 –سلام به جاهلان: وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا(فرقان:63) و چون نادانان ایشان را طرف خطاب(مورد پرخاش) قرار دهند، به ملایمت پاسخ مىدهند.(و به آنها سلام میدهند.)
10 –گذشت کریمانه: إِذَا مَرُّوا بِاللَّغْوِ مَرُّوا کِرَامًا(فرقان:72) (مؤمنان کسانی هستند که) چون بر لغو بگذرند، با بزرگوارى میگذرند.
11 - امر به معروف و نهی از منکر:وَأْمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَانْهَ عَنِ الْمُنکَرِ (لقمان:17) امر به معروف و نهی از منکر کن.
12 – نیکی به پدر و مادر: وَبِالْوَالِدَیْنِ إِحْسَانًا إِمَّا یَبْلُغَنَّ عِندَکَ الْکِبَرَ أَحَدُهُمَا أَوْ کِلاَهُمَا فَلاَ تَقُل لَّهُمَآ أُفٍّ وَلاَ تَنْهَرْهُمَا وَقُل لَّهُمَا قَوْلًا کَرِیمًا(إسراء:23) و به پدر و مادر [خود] نیکی کنید. هنگامی که یکى از آن دو یا هر دو در کنار تو به سالخوردگى رسیدند، به آنها [حتى] اوف نگو و به آنان پرخاش نکن و با آنها سخنى شایسته بگو.
13 – خدمت به پدر و مادر: وَاخْفِضْ لَهُمَا جَنَاحَ الذُّلِّ مِنَ الرَّحْمَةِ وَقُل رَّبِّ ارْحَمْهُمَا کَمَا رَبَّیَانِی صَغِیرًا(إسراء:24) و از سر مهربانى، بال فروتنى بر آنان بگستر و بگو پروردگارا! آن دو را رحمت کن، چنان که مرا در کودکی پرورش دادند.
14 – دعا برای پدر و مادر: رَبِّ اغْفِرْ لِی وَلِوَالِدَیَّ وَلِمَن دَخَلَ بَیْتِیَ مُؤْمِنًا(نوح:28) خداوندا! بر من و پدر و مادرم و هر مؤمنى که در سرایم درآید، ببخشاى.
15 - صبور باش:وَاصْبِرْ عَلَى مَا أَصَابَکَ(لقمان:17) بر آن چه به تو میرسد، صبر نما.
16 – میانه رَوی: وَاقْصِدْ فِی مَشْیِکَ(لقمان:19) در رفتارت میانه رو باش.
17 - آرام سخن گفتن:وَاغْضُضْ مِن صَوْتِکَ (لقمان:19) آرام سخن بگو.
18 –فروتنی و تواضع هنگام راه رفتن: وَعِبَادُ الرَّحْمَنِ الَّذِینَ یَمْشُونَ عَلَى الْأَرْضِ هَوْنًا(فرقان:63) و بندگان خداى رحمان کسانى هستند که روى زمین به نرمى گام برمىدارند.
19 – مسئولیت خانوادگی: قُوا أَنفُسَکُمْ وَأَهْلِیکُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَه(تحریم:6) خود و خانواده خود را از آتش جهنم نگاه دارید؛ آتشی که هیزمش از مردمان و سنگ است.
20 – مسئولیت گوش و چشم و قلب: إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ کُلُّ أُولئِکَ کَانَ عَنْهُ مَسْؤُولًا(إسراء:36) همانا گوش و چشم و قلب؛ همه مورد پرسش واقع خواهند شد.
21 –پاکدامنی و پاک چشمی: قُل لِّلْمُؤْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَیَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذَلِکَ أَزْکَى لَهُمْ ... وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَیَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ(نور:31-32) به مردان با ایمان بگو دیده فرو نهند و پاکدامنى ورزند که این براى آنان پاکیزهتر است ... و به زنان با ایمان بگو دیدگان خود را [از هر نامحرمى] فرو بندند و پاکدامنى ورزند.
22 – شنیدن سخنان و انتخاب بهترین: فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ(زمر:18) بشارت بده به بندگان من که به سخن گوش فرامىدهند و بهترین آن را پیروى مىکنند.
23 – تسلیم خواست خدا بودن: عَسَى أَن تَکْرَهُواْ شَیْئًا وَ هُوَ خَیْرٌ لَّکُمْ وَ عَسَى أَن تُحِبُّواْ شَیْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَّکُمْ(بقره:216) بسا چیزى را خوش نمىدارید و آن براى شما خوب است و بسا چیزى را دوست مىدارید و آن براى شما بد است.
24 – انفاق: لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّى تُنفِقُواْ مِمَّا تُحِبُّونَ(آلعمران:92) هرگز به نیکوکارى نخواهید رسید تا از آنچه دوست دارید، انفاق کنید.
25 – فرو خوردن خشم و بخشیدن مردم: وَالْکَاظِمِینَ الْغَیْظَ وَالْعَافِینَ عَنِ النَّاسِ وَاللّهُ یُحِبُّ الْمُحْسِنِینَ(آلعمران:134) و خشم خود را فرو مىبرند و از مردم در مىگذرند و خداوند نیکوکاران را دوست دارد.
26 – نرمخوئی: فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ اللّهِ لِنتَ لَهُمْ وَلَوْ کُنتَ فَظًّا غَلِیظَ الْقَلْبِ لاَنفَضُّواْ مِنْ حَوْلِکَ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ(آلعمران:159) پس به [برکت] رحمت الهى با آنان نرمخو [و پُر مهر] شدى و اگر تندخو و سختدل بودى، قطعاً از پیرامون تو پراکنده مىشدند. پس از آنان درگذر و برایشان آمرزش بخواه.
27 - مشورت با دیگران:وَشَاوِرْهُمْ فِی الأَمْرِ(آلعمران:159) و در کار[ها] با آنان مشورت کن. و أمرُهُم شوری بینَهم(شوری:38) امور خود را با مشورت انجام دهید.
28 –نیکو سخن بگوئید: َقُولُواْ لِلنَّاسِ حُسْنًا(بقره:83) با مردم [به زبان] خوش سخن بگویید.
29– سخن نیکوتر بگوئید: َقُل لِّعِبَادِی یَقُولُواْ الَّتِی هِیَ أَحْسَنُ(إسراء:53) به بندگانم بگو آنچه را که بهتر است، بگویند.
30–هر چه کنی به خود کنی: مَنْ عَمِلَ صَالِحًا فَلِنَفْسِهِ وَمَنْ أَسَاء فَعَلَیْهَا وَمَا رَبُّکَ بِظَلَّامٍ لِّلْعَبِیدِ(فصلت:46) هر که کار شایسته بکند، به سود خود اوست و هر که کار بدى بکند، به زیان خود اوست و پروردگار تو به بندگان [خود] ستمکار نیست.
31 –دفع بدی به خوبی: ادْفَعْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ السَّیِّئَةَ(مؤمنون:96) بدى را به شیوهاى نیکو دفع کن.
32 – رعایت عدالت: لاَ یَجْرِمَنَّکُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَى أَلاَّ تَعْدِلُواْ اعْدِلُواْ هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَى(مائده:8) نباید دشمنى گروهى، شما را بر آن دارد که عدالت نکنید. عدالت کنید که آن به تقوا نزدیکتر است.
33 –عدالت پیشگی: وَإِذَا حَکَمْتُم بَیْنَ النَّاسِ أَن تَحْکُمُواْ بِالْعَدْلِ(نساء:58) و چون میان مردم داورى کنید، به عدالت داورى کنید.
34 – وفای به عهد و پیمان: وَالَّذِینَ هُمْ لِأَمَانَاتِهِمْ وَعَهْدِهِمْ رَاعُونَ(مؤمنون:8 ؛ معارج:32) کسانى که امانتها و پیمان خود را مراعات مىکنند.
35 – امانتداری: إِنَّ اللّهَ یَأْمُرُکُمْ أَن تُؤدُّواْ الأَمَانَاتِ إِلَى أَهْلِهَا(نساء:58) خدا به شما فرمان مىدهد که امانتها را به صاحبان آنها رد کنید.
36 – مرگ: أَیْنَمَا تَکُونُواْ یُدْرِککُّمُ الْمَوْتُ وَلَوْ کُنتُمْ فِی بُرُوجٍ مُّشَیَّدَةٍ(نساء:78) هر کجا باشید شما را مرگ درمىیابد؛ هر چند در برجهاى استوار باشید.
37 –استرجاع: إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِیبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعونَ(بقره:155) چون مصیبتى به آنان برسد، مىگویند ما از آن خدا هستیم و به سوى او باز مىگردیم.
خطرخاموش
بسیاری از افراد مبتلا به فشارخون، از بیماری خود آگاه نیستندزیرا بیماری فشارخون می تواند برای سال ها بی سرو صدا وجود داشته باشد، بدون آن که علائمی درشخص مبتلا بروزنماید، ازاین رو مواردی به شکل توصیه خدمت عزیزان تقدیم می گردد :
- برای کاهش فشار خون مصرف آب سالم به میزان قابل توجهه وآب میوه رقیق وطبیعی در روزتوصیه می شود، زیرا یک لیوان آب میوه ی طبیعی رقیق شده با اندکی پودر ویتامین C درتقویت سیستم ایمنی وترمیم جدارعروق مفیداست .
- برای کاهش فشار خون مصرف مواد کربوهیدرات تهیه شده از آردسبوسدار به خصوص حاوی سبوس جو دو سربسیارمفیداست .
- تحقیقات ثابت کرده است که کودکان پیش دبستانی که هر روز 4 وعده میوه و سبزی و دو وعده لبنیات مصرف می کنند، در نوجوانی فشار خون پایین تری نسبت به سایر افراددارند .
- لازم است غذا را کامل جویده وحتماً غذای خودرادر محیطی آرام و به دور ازاسترس و تشنج میل فرمایید .
- با اجتناب از مصرف غذاهای خیلی گرم یا خیلی سرد، اعمال هضمی دستگاه گوارش خودرابهبود بخشید .
- نوشیدن هر نوع مایعات را با غذا و در کنار غذای اصلی به دلیل تداخل در هضم محدود کنید.
- مصرف قند و شکر و سایر فرآوردههای تهیه شده از آنها مثل نوشابهها، مربا، ژله، شکلات، کیکها و شیرینیها را محدود یا حذف کنید .
- از مصرف مواد حاوی افزودنیها و غذاهای فرایند شده که حاوی مقدار زیادی نمک و ادویه جات هستند، مثل انواع سوسیس و کالباس، غذاهای کنسروی، شور، ترشی و چاشنیهای کارخانه ای جداً خودداری کنید .
- ورزشهایی مثل: پیاده روی، شنا، دوچرخه سواری برای پایین آوردن فشار خون مناسب به شمار می آیندوبهتراست حداقل 3 بار در هفته و هر بار حداقل 30 دقیقه ورزش کنید(البته ورزش های حرفه ای به افرادفشارخونی توصیه نمی شود) .
- برای کاهش فشارخون چای، قهوه وشکلات رابسیار محدود کنید و تا 1ساعت پس از صرف غذا چای ننوشید و به جای آنها ازدم نوش های گیاهی (مثل گل گاو زبان) استفاده کنید.
- استفاده ی چند باره از روغنهای آشپزی وغذاهای سرخ شده درحرارت بسیاربالاعاملی در بالا بردن فشار خون است .
- از مصرف نمک و غذاهای پُرنمک خودداری وبه جای نمک می توانید از سبزیجات تازه یا خشک، ادویهجات مفید (زردچوبه- دارچین و…)، پودر سیر و پیاز و آب لیموی تازه، گلپر، آویشن ونعناخشک استفاده کنید .
- روغنهای جامد را از برنامه ی غذایی حذف کرده و به جای آن از روغن زیتون، روغنهای گیاهی مایع و روغن ماهی استفاده کنید .
- مغزها و دانههای گیاهی مثل گردو حاوی موادمغذی بی شماری هستند که می توانید از آنها در رژیم غذایی روزانه بهره ببرید .
- سیگاروقرارگرفتن درمعرض دودسیگاریکی ازریسک فاکتورهای مهم فشارخون است .
- برای کاهش فشار خون بیشترازگوشت ماهی وگوشت سفیداستفاده نمایید ومصرف گوشت قرمزراکاهش دهید .
- یکی از عوامل بالا بردن فشار خون که بسیار سریع هم عمل می کند، استرس و عصبانیت است .
- به خاطر داشته باشید، کار کردن بی وقفه بیشترین فشاررا برسلامتی شما واردخواهد آورد.
عواملی که باعث بالا رفتن فشار خون می شوند:
استرس، سیگار، مصرف نمک زیادبه خصوص نمک طعام(Nacl)، چاقی واضافه وزن، دیابت، چربی خون، نارسایی قلبی، تارسایی کلیوی، برخی بیماریهای غدد، شیوه های غلط درتغذیه، کاهش فعالیت جسمی وراثت مهمترین عوامل افزایش فشارخون محسوب می شوند .
تصلب شرایین علت اصلی پرفشاری مزمن خون است که عامل شروع آن با: رسوب کلسیم، کلسترول و فیبرین و… در جدار عروق بوده وسبب آسیب به جدارداخلی عروق می شود .
این نوشته در تاریخ 1/8/94 نگاشته شده و نگارنده به دلایل شخصی قصد انتشار آن را نداشت، اما با عنایت به حملات شدید و جدید مخالفان برجام، اینک به شما خوبان تقدیم می کردد.
مذاکرات هسته ای بین ایران و کشورهای 1+5 – بالاخره- پس از 12 سال به نتیجه ی قانع کننده ای برای طرفین- البته بر روی کاغذ- رسید و در داخل و خارج کشور موافقان و مخالفان خاص خود را داشته و دارد.
قضاوت در مورد ماهیت برجام و تحلیل افکار موافق و مخالف نه در حوصله ی این بحث است و نه تخصص نگارنده اجازه ی ورود به آن را می دهد. هدف از این نوشته فقط یادآوری چند نکته ی برجسته در حاشیه ی مذاکرات است. نوشته ی پیش رو بر آن نیست که به تطهیر اشتباهات دولت آقای روحانی در عرصه های مختلف و نقاط ضعف و ابهام متن برجام بپردازد و یا قدرت های جهانی را دوستانی ارجمند و بره هایی رام و آرام جلوه دهد. مخاطبان این نوشته بعضی مسؤولان نظام و رسانه های متنفّذند. به عبارت دیگر خطاب این نوشته به مردم نیست؛ چون آن ها نقشی در موضوع هسته ای نداشتند و این در حالی بود که به جرأت می توان ادعا نمود رفتار، برخورد و فهم مردم در موضوع هسته ای به مراتب بهتر، معقول تر، منطقی تر و اخلاقی تر از عده ای از مسؤولان رده های بالا بود. کاش برای مردم هم تریبونی در جامعه وجود داشته باشد تا بتوانند طبق قانون اساسی سخن و نظر خود را در مواقعی چنین حساس و سرنوشت ساز به گوش مسؤولان برسانند.
و اما حاشیه های مربوط به توافق هسته ای:
با تأسف و تأثر فراوان اطلاع یافتیم که پدر گرامی آقای سیدمرتضی هاشمی صبح امروز در سانحه تصادف از دنیا رفته است. بدین وسیله مراتب همدردی و تسلیت خود و سایر اعضای محفل کمیل را به ایشان ابراز نموده و از خدای بزرگ و مهربان برای روح آن عالم ارجمند علو درجات و مغفرت آرزو می کنم.
کودکان وفرزندانمان آیینه تمام نمای رفتارهای خانوادگی واجتماعی امروزمادرفرداخواهندبودوبه یقین هیچ یک اززوایای پیداوپنهان زنگی روزمره ماازنگاه تیزبین ودقت هوشمندانه وکنجکاوی خدادادی آنهامخفی نخواهدماند .
پیام تربیتی خداونددرقران برپایه تشویق وتنبیه وبازبان خوف ورجاء بیان شده وپیامبران نیزدرابلاغ رسالت هدایت بشر، بشیرونذیر
بوده اند .
توجه هوشمندانه به بعضی ازنکات تربیتی می تواندمارادراهدافمان یاری نماید:
- والدین سختگیرو والدینی که غافل وبی تفاوت وتسلیم کاملند، هر دو گروه فرزندانی با اختلالات رفتاری دارند.
- به تقاضای معقول وموردنیازکودکان بایدپاسخ مثبت دادودرمقابل خواسته های نامعقول وفراترازتوان وقدرت خانواده بایدمقاومت نمود .
- برآوردن خواسته هاونیازها، بایدهمراه باصبروحوصله ودرجهت آموزش به فرزندان باشد، حتی اگراین نیازدادن یک لیوان آب برای رفع تشنگی باشد .
- شیوه مدرن تنبیه شامل تبعیض بین دانشآموزان وفرزندان، لحن گفتارو رفتارتوهینآمیز...، که بسیار دردناکتر از تنبیهات جسمی است ودر بزرگسالی به گرههای کوری تبدیل خواهدشدکه بازکردنش به ساعتها مشاوره و روانکاوی نیاز دارد.
- تشویق و تنبیه موقعی موثر است که در ارتباط با مسائل تربیتی و آگاهانه انجام گیردوبازبان ودرتوان کودکان باشد، وازیک طرف سبب پرتوقعی ونازپروردگی افراطی وایجادروح طلبکاروازسوی دیگرموجب کینه وسرخوردگی وسرکوب اعتمادبه نفس فرزندانمان نشود.
- برای ایجاد امنیت درذهن کودک درمقابل رفتارهی منفی باید صبر و شکیبایی کردزیرا این رفتارها دذطی زمان شکل گرفته و اصلاح آن نیز نیازمند صرف وقت است.
- بادرپیش گرفتن روشی ثابت، قانون مند و مبتنی بر عشق ورزی به کودکانمان، رفتارهای جایگزین را در شخصیت کودک نهادینه کنیم، ودر گام نخست با ابراز محبت و توجه رابطه خود رابازسازی نموده و سپس با آموزش رفتارهای مطلوب او را راهنمایی کنیم .
- به جای استفاده از شیوه های نامناسبی مثل فریاد کشیدن، کتک زدن، تحقیر کردن و تمسخر کودک از روش هایی مانند محروم کردن موقتی کودک از برخی امتیازها و کارهای مورد علاقه استفاده کنید، وبا توضیح دلایل تنبیه به او بگویید که به دلیل انجام این رفتار این تنبیه صورت گرفته واین نکته را هم مد نظر داشته باشید که تنبیهات محرومیتی را فقط در قبال اشتباهات عمدی به کار گیریدواین تنبیهات کوتاه مدت ومتغیرباشد .
- وقتی کودکی کار اشتباه و خطرناکی انجام می دهد، وظیفه ما به عنوان والدین فقط این نیست که سرش فریاد بکشیم، مثلاً اگر کودکی با بی احتیاطی به وسط خیابان می دود، به جای فریاد زدن و سرزنش کردنش، نحوه رد شدن صحیح از خیابان را به او آموزش دهید .
- بعضی از کودکان خیلی لجباز هستند، در این صورت اگر شما مقداری عصبانی شوید اشکالی ندارد و همین که شما به کودکتان با قاطعیت بگویید: «دیگه دارم از دستت عصبانی می شم» کارسازاست وکودک بایددرچهره شماتفاوت خشم ومحبت رابه وضوح درک نماید .
- نگذارید تنبیه کودک راهی باشد برای فراراز مسئولیت، زیراممکن است او یاد بگیرد برای فرار از مسئولیت، کار بدی انجام دهد تا تنبیه شود و در حین تنبیه استراحت کند .
- از کودکتان بخواهید کار بدش را جبران کند، مثلا به خاطر حرف بدی که زده است معذرت خواهی کند، ودردادن فرصت جبران اشتباه، عجله ننمایید .
- اگرتمام اتاقش نامرتب بود از او بخواهید علاوه بر اتاق خود قسمت دیگری از خانه را هم مرتب کندوبعدازمرتب کردن لذت نظم وجوانه درک نظم وبی نظمی رادرذهنش بکارید .
- هنگامی که کودک به جای کار اشتباهش کار درست و شایسته ای انجام داد او را تشویق کنید و برایش جایزه ای کوچک در نظر بگیریدالبته سعی کنیداین عمل موجب شرطی شدن نشود.
- قاطع باشید و از حرف خودتان کوتاه نیایید، مثلا اگر قرار شد کودکتان اتاقش را تمیز کند باید تمامش را خودش تمیز کند .
از تنبیه نباید به عنوان اولین وسیله استفاده کرد ولی اگر مجبور به استفاده از آن شویم باید به صورت موقت از آن استفاده کنیم تا به روش بهتر و مناسب تر دسترسی پیدا کنیم .
تشویق ابزار مناسبی برای به وجود آوردن نگرش مثبت، دوست داشتن متقابل، قدردانی و ارزش دادن به رفتارمثبت انسان است ، پاداش و تشویق مطمئن ترین و اساسی ترین ابزار انگیزش همه انسانها منجمله دانش آموزان و معلمان می باشد که کاربرد آن باید در صدرهمه فعالیتهای مربیان قرار گیرد .
با نام خدا انشای خود را آغاز می کنم. معلم ما می گفت انتخابات چیز خیلی مهمی است. چند روز پیش یک نفر در تلویزیون می گفت در کشور ما زیاد انتخابات برگزار می شود. او می گفت ما با انتخابات رئیس جمهور انتخاب می کنیم. ما با انتخابات نماینده ی مجلس انتخاب می کنیم. ما با انتخابات عضو شورای شهر انتخاب می کنیم. من یک روز از پدرم پرسیدم نمایندگان در مجلس چه کارهایی را انجام می دهند. او گفت آن ها می روند در مجلس می نشینند و برای مردم جاده می کشند، پل می سازند و سخنرانی هم می کنند. من گفتم مگر این کارها را نمی شود در بیرون از مجلس انجام داد؟ او جواب داد لابد سخنرانی در مجلس با سخنرانی در بیرون فرق دارد.
دو روز پیش برادرم به خانه ی ما آمده بود و با پدرم در باره ی انتخابات صحبت می کرد. هر دو تصمیم گرفته بودند که بروند و رأی بدهند. برادرم یک برگه در دستش بود و آن را به پدرم نشان می داد. می گفت که می خواهد به آن لیست رأی بدهد. پدرم ناراحت بود و به برادرم می گفت نباید به آدم های آن لیست رأی بدهد؛ چون آن لیست، انگلیسی است و آدم هایی که اسم شان در آن لیست هست نفوذی هستند. من از برادرم پرسیدم لیست یعنی چه؟ او گفت لیست یعنی برگه ای که اسم چند نفر آدم را در آن نوشته اند. من به او گفتم لیست انگلیسی یعنی چه؟ پدرم زودتر با عصبانیت جواب داد، لیست انگلیسی یعنی اسم چند نفر آدم خود فروخته ی انگلیسی در آن نوشته شده است. از او پرسیدم نفوذی یعنی چه؟ او سرم داد کشید و گفت من چه می دانم؟ چرا اینقدر سؤال می پرسی؟ نفوذی یعنی آدم بد. برادرم از این صحبت پدرم عصبانی شد و گفت مثل این که این ها را شورای نگهبان تأیید کرده است. شما چه طور می گویی این ها انگلیسی و نفوذی هستند؟
من می خواستم از برادرم بپرسم که شورای نگهبان کیست، ولی آن ها آنقدر باهم با عصبانیت صحبت می کردند که من جرأت نکردم از آن ها این سؤال را بپرسم. شورای نگهبان هر کسی می خواهد باشد، باشد؛ ولی من احساس می کنم که از شورای نگهبان خوشم نمی آید، چون آدم های نفوذی و انگلیسی را تأیید کرده است تا بروند مجلس. به نظر شما انکلیسی ها می توانند برای ما جاده و پل بسازند؟ اصلاً وقتی آن ها در مجلس سخنرانی کنند، ما حالی مان می شود که چه می گویند؟ این بود انشای من. والسلام.
(20/12/94)
زندگانی ائمه اطهار از جنبه های مختلف دارای اهمیت فراوان می باشد. جدای از جنب? معنوی و قدرت های خاص آن بزرگ واران، آنان در امور عادی زندگی خود، افرادی عادی و البته دارای سطح عالی از درایت و فهم بودند به طوری که دشمنانشان جزو اقرار کنندگان و راویان به فضایل ایشان بودند. اما در این میان زندگی امیرالمومنین (علیه السلام) دارای مسائل خاصی می باشد و پر از فراز و نشیب ها می باشد. در ادامه داستانی نقل می شود که هم دنیاپرستان و هم جایگاه امیرالمومنین (علیه السلام) نزد دشمن اول خود، یعنی معاویه را نشان میدهد.
روزی شخصی به نام ابن ابى محفن نزد معاویه آمد و گفت: امیرالمؤمنین! از پیش کسى مى آیم که پست، بیزبان، ترسو و بخیل ترین مردم است.
معاویه گفت: واى بر تو! آیا مى دانى دربار? چه کسى سخن مىگ ویى؟ او على بن ابى طالب است! چگونه او پست است در حالی که پدرش ابوطالب، جدّش عبدالمطلب و همسرش فاطمه دختر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) است. این که گفتى او بی زبان است، به خدا سوگند اگر هم? زبانهاى مردم گرد آیند و یک زبان شوند، زبان على آن زبانها را کفایت مىکند و این که گفتى او ترسو است، مادرت به عزایت بنشیند! آیا کسى را مىشناسى با على مبارزه کرده باشد و کشته نشده باشد؟ اما این که گفتى او بخیل است، به خدا سوگند، اگر على دو خانه داشته باشد یکى از طلا و دیگرى از کاه، زودتر از آن که کاه را بدهد طلا را مى دهد (میبخشد).
آن مرد با شنیدن این سخنان گفت: اینها را مى دانى و با او مى جنگى؟
معاویه گفت: با او به خاطر خون عثمان و براى خلافت مى جنگم؛ زیرا هر کس که این انگشتر را در دست خود کند، طینتش مقبول مى افتد، به خانواده اش مى خوراند و براى آنان پسانداز مى کند.
ابن ابی محفن خنده اى کرد و از آنجا نزد على (علیه السلام) آمد و به وى پیوست و به على (علیه السلام) گفت: یا امیرالمومنین! به خاطر گناهى که کردم دستم را بگیر و مرا ببخش، نه به دنیا رسیدم و نه به آخرت.
على (علیه السلام) خندید و گفت: «کار آخرت را در راس کارهایت قرار ده. خداوند [جان] بندگانش را در حالى مى گیرد که یا در کار دنیا هستند و یا در کار آخرت.»
. اربلی، ابی الحسن علی بن عیسی، کشف الغمه، ج2، ص94؛ دینوری، ابن قتیبه، امامت و سیاست، ص145.
.: Weblog Themes By Pichak :.