از خوانندگان گرام، عذر خواهی میکنم، بخاطر انتخاب این عنوان، واقعاً نتوانستم برای مطالب و دغدغههای بیان شده در ذیل، چه عنوانی به کار ببرم.
شب جمعه (16 تیر) در جمع دوستان مطلبی مطرح شد که همه را به تأمل و تفکر و تعجب و تأسف واداشت! مطلب این بود که «بعضی از جوانها، همانهایی که در دوران انقلاب زاده و بزرگ شده، مهد و مدرسه و دبیرستان رفته و... به ویژه در دانشگاههای کشور، از دین اسلام دوری جسته و گرایش به ادیان دیگر پیدا میکنند! چند نمونه مطرح شد که به دین زرتشت روی آوردهاند! حال چرا و به چه علت، بحث مفصلی میخواهد و حالی و جرأتی و... که از ما ساخته نیست و انگیزهای هم نیست.
در همین حال و هوا و فکر و تعقل که چرا اینگونه شده و... جمعه شب فرا رسید. من باب وظیفه سری به پدر و مادر زدیم که در محله دیگری از قم ساکن هستند، هنگام برگشت؛ وسط شهر، خیابان ساحلی، کنار فضای سبز (انتهای کوچه 25 بلوار امین)، با هوای 47 درجه قم، ترافیک و شلوغی غیر منتظره هم به آن اضافه شد. طاغت نیاوردم، به هر زحمتی بود از کوچههای هم عرض خیابان ساحلی به طرف منزل حرکت کردم. دقت کردم ببینم علت ترافیک چیه؟ دیدم دو طرف خیابان پر ماشین و ترافیک (حال از خدا خواسته ایستادهاند یا به اجبار نمیدانم!) و جلو صدها نفر زن و بچهی نشسته در فضای سبز، یک به زن و به رقصی است که بیا و ببین! ناراحتی دیشبم افزون شد و حیران و متحیّر به خانه رسیدم.
روبروی منزلمان مسجد است و گاهی مجلس ختمی و... لذا بعضاً توفیق اجباری بر شنیدن بیانات صاحبان منبر! درنگی داشتم برای پارک ماشین در داخل منزل، شنیدن حدیث و مطلبی از آقای بالای منبر نیز به آن اضافه شد. و چنین با آب و تاب و یقین و اطمینان بر دهها نفر نشسته بر مسجد بیان میداشتند که (قریب به این مضامین):
«... دین اسلام بهترین و بالاترین و کاملترین ادیان الهی است، راحتترین و آسانگیرترین دینهاست، خیلی بر مسلمین راحت گرفته... برای نمونه داریم در احادیث که در ادیان پیش از اسلام اگر لباسی یا فرشی یا... نجس میشد باید آن قسمت را میبریدند! اما اسلام آمد و آب را از مطهرات قرار داد تا با آن نجاست بر طرف شود و نیاز به برش نباشد! نماز در ادیان قبلی 50 رکعت بود ولی اسلام برای راحتی مسلمانان آن را در 17 رکعت خلاصه کرد تا آنها سختی نکشند! عبادتها در دینهای پیش از اسلام و سایر مذاهب همه باید در وقت مقرر و خاص انجام گیرد، این سخت است، اما اسلام ما مسلمین را آزاد گذاشت و زمان بیشتری داد تا سختی نبینیم و...» الباقی فرمایشات این بزرگوار را شکر خدا توفیق حاصل نشد که گوش کنیم و بهره بریم!
نتیجه این سه واقعه و حادثه یا بهتر است بگویم: بدبختی و بیچارگی جامعه، آن هم در شهر قم، پایگاه... چیزی نبود برای ما، جز ناراحتی، حرص و جوش و بیخوابی شبانه و...
تحلیل و علت و معلول یابی این سه واقعیت جامعه که کم هم نیست و قطعاً اولی نبوده و آخری هم نخواهد بود، به عهده خوانندگان محترم!
منبع: کُنج درون
.: Weblog Themes By Pichak :.