سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پوست یا آئینه سلامت

 پوست بزرگترین عضو بدن بوده که تابلو و نمای سلامت یک فرد است. عمده بیماریهای بدن بطور مستقیم یا غیرمستقیم روی پوست تاثیر دارند مانند: بیماری کلیه، قلب، غدد، اعصاب، سیستم ایمنی بدن و سوء تغذیه...

 انواع پوست:

1- پوست چرب: منافذ پوستی بزرگتر و ترشحات غدد در آن بیشتر از حد معمول بوده و پوست براق است و کمتر دچار چروک می گردد. این نوع پوستها آلودگیهای بیشتری جذب، و محل مناسبی برای رشد عوامل بیماری زا می باشند؛ مثل فرم جوش غرور (Acne vulgaris) که در اواخر سن نوجوانی و اوایل جوانی بسیار شایع و گاهی کیست ها و نودولهای بزرگی ایجاد، و برای زیبایی افراد مشگل آفرین است. روزی 2 بار شستشو با شوینده حاوی حلال مناسب و آب سرد، پرهیز از استرس و تحریکات عصبی، قرار نگرفتن در معرض نور آفتاب به مدت طولانی، پرهیز ازشوینده ها و لوازم آرایشی که مواد محرک و شیمیایی دارند،و استفاده نکردن از آب گرم در شستشو، مفید است (البته بعضی منابع مواد غذایی را نیز موئر میدانند، که هنوز از نظرعلمی به اثبات نرسیده است).

 2- پوست خشگ: منافذ پوستی کوچکتر و ترشحات غدد در این نوع پوستها کمتر از حد معمول است، زودتر چروک شده و خارش و پوسته ریزی به خصوص در فصل زمستان در این پوستها شایعتر است. شوینده هایی با pH بالا، آب سرد و سرما عوامل تحریک کننده می باشند. استفاده از کرمهایی حاوی آلفا هیدروکسی اسید (با برداشتن لایه سلولهای مرده پوست)، روغن بادام و زیتون، اثر درمانی خوبی دارند.

3- پوست ترکیبی: پوست اغلب مردم از این نوع بوده، که نواحی گونه، دور چشم و گردن معمولا خشک و پیشانی، بینی و چانه چرب میباشد. در صورت ایجاد مشگل، بسته به محل ضایعه، درمان متفاوت خواهد بود.

4- پوست حساس: ایجاد خارش، سوزش و قرمزی (Erythem) شایع است که گاهی تشدید و تبدیل به التهاب پوست (Dermatitis) شده و مستعد عفونتهای میکربی، قارچی و زخمهای مزمن خواهد بود. مواد شیمیایی در لوازم آرایشی و البسه، شوینده های با  PH بالا، مواد غذایی که ماده حساسیت زا مثل سروتونین دارند و افراط در شستشو در افراد وسواسی می تواند ایجاد مشگل در اینگونه پوستها نماید.

5- پوست نرمال: منافذ و ترشحات غدد در حد نرمال بوده، و کمتر دچار بیماری پوستی می شوند؛ مگر اینکه منشا بیماری خارج ازپوست باشد.

نکات لازم درمراقبت ازپوست:

1- مصرف 6 تا 10 لیوان آب روزانه.

2- استفاده از کرمهای ضدآفتاب در مواقعی که مدت طولانی درمعرض آفتاب قرارمی گیریم، و در تابستان حتی در کوتاه مدت.

3- استفاده از مواد غذایی که سرشار از ویتامینهای C و A و  E می باشند.

4- پرهیز از مصرف سیگار و الکل.

5- ورزش با افزایش جریلن معتدل درعروق پوست مانع چروک و افتادگی آن شده و پوست را شاداب و با طراوت نگه می دارد.

6- استرس و تحریکات عصبی طولانی موجب تغییرات هورمونی بدن وعروق و اعصاب پوست خواهد شد.

7- خواب کافی و مناسب در سلامتی پوست مؤثر خواهد بود.

8- لوازم آرایشی: مواد شیمیایی لوازم آرایشی مانند کرمها با بستن منافذ یا نفوذ درغدد و بافت زایشی پوست، آن را مستعد عفونت و بیماریهای التهابی خواهند نمود. بهتر است از لوازم آرایشی طبیعی تر در مدت کوتاهتری استفاده شود، و موقع خواب حتی المقدور از روی پوست پاک شوند.

8- از دستکاری جوشهای صورت و بدن خودداری شود.

9- مواد غذایی که ازویتامینهای A و C و E مناسبی برخوردارند درترمیم و تکثیر سلولهای پوستی بسیار موثرند.

10- با افزایش سن، چروک وخشگی و آسیب پذیری پوست افزایش می یابد، و در شستشو و مراقبت از آن و برخورد با مواد اسیدی و قلیایی و دترجنتها و اشعه خورشید باید دقت بیشتری صورت گیرد.




تاریخ : سه شنبه 90/2/13 | 2:37 عصر | نویسنده : دکتر سیدحسین حسینی | نظر