سفارش تبلیغ
صبا ویژن

  تاثیرات اجتماعی وروانی چاقی

چاقی یکی ازمعضلات دنیای امروز است که روزبروزآسیب های جسمی وروانی آن گسترده ترمی گردد .

محققان مرکز درمان های رفتاری روچستر روی بیمارانی کار می کنند که ببیشتردرگیرچاقی ودیگر مشکلات روانی هستند.

چاقی به خودی خود یک بیماری روانی نیست، اما به برخی از مشکلات روانی بسیار مرتبط است واسترس چاق بودن در جامعه ای که وسواس لاغری دارد می تواند با ثبات ترین ذهن ها را نیز تحت فشار قرار دهد .

در جوامع امروزی که لاغری تبدیل به وسواس شده، افرادی که اندامی بزرگ دارند معمولا طرد می شوند، وممکن است مانند دیگران با آنها رفتار نشودوگاهی درگزینش های شغلی نیزدچارمشکل شوند.

گاهی این پدیده را فوبیا چاقی ( فت فوبیا )، سایزیسم یا تبعیض سایزی می نامند، و نوعی از بی مهری است که کیفیت زندگی میلیون هاانسان چاق را تحت تاثیرقرار داده است والبته این خیلی غیر منصفانه است که چون کسی وزنش بالاست فکر کنیم حتما مشکلات روانی دارد .

 در واقع بسیاری از افرادی که اضافه وزن دارند از نظر روانی آرام هستند، فیزیک سالمی دارندو فکر نکنیم که فقط با نگاه کردن به یک فرد می توان میزان سلامتی اش را سنجید .

پرخوری و وسواس عملی

مشکل پرخوری یک اختلال تغذیه ای است که افراد را وادارمی کنددرمدت زمانی کوتاه مقدار زیادی غذا بخورند.

 کسی که دچار پرخوری است ممکن است تنها در چند دقیقه 1000 کالری ویا حتی مقدار بیشتری غذا بخوردبدون آن که دچارتهوع واستفراغ شود، اما معمولا پس از چنین اتفاقی احساس گناه و افسردگی می کند .

آنورکسیا، بولیمیا

بیشتر افرادی که دچار اختلال تغذیه هستند لاغرند، اما همیشه اینطور نیست، مخصوصا در مورد بیماری هایی مانند بولیمیا(عدم کنترل برمیزان مصرف غذا وبعد ایجادرفتارهای جبرانی سخت برای جلوگیری ازچاقی) وآنورکسیا(بی اشتهایی به علل عصبی وروانی) .

 فشار برای رسیدن به استانداردهای غیر واقع گرایانه می تواندبرخی افرادرا به سمت اختلالاتی همچون آنورکسیا و بولیمیا بکشاند، و یا می تواند کاری کند فردآنقدرکالری دریافتی خود را پایین بیاورد بطوری که مواد مغذی حیاتی را از دست بدهد .

 این تنها یکی از دلایلی است که نباید به افراد بر اساس وزنشان ارزش دهیم، و یا تمام مشکلات سلامتی را سر چاق بودن آنها خراب کنیم، زیرا چنین فشارهایی منجربه اختلالات تغذیه ای برای فرار هرچه سریعترازاضافه وزن خواهدشد .

افسردگی، اضطراب، و تروما

افراد برای دفن کردن احساسات خود مشغول غذا خوردن می شوندویاتنها لذت زندگیشان خوردن می شودوهنگام خوردن ازهمه چیزبی خیال می شوند .

 افسردگی، اضطراب و اختلال استرس پس از تروما(ضربات آسیب رسان جسمی وروانی وروحی) در بین افراد چاق بسیار شایع است  ودر بیشتر مواقع پزشک قبل از اینکه کاهش وزن جدی را شروع کند بایداین علائم را درمان نماید .

استرس تروماتیک احتمال اضافه وزن و یا حتی چاقی درفردرا بسیار افزایش می دهدکه این خطر مخصوصا در بین زنان بسیاربیشتراست .

 افرادی که دچار آسیب های روانی شده اند به غذا روی می آورند تا درگیردردی که دارند نشوند، آنها با غذا ممکن است به خود آسیب برسانند و یک از خود بیزاری را به وجود بیاورند، یا ممکن است آنقدر نا امید شوند که فکر شروع یک برنامه غذایی نیز ناتوانشان کند .

تاثیروسواس لاغری برزندگی اجتماعی افراد

یک اضافه وزن ساده ممکن است افراد را در معرض انواع خطرات سلامت روانی قرار دهد، چون یک فرد چاق برای خلاصی از این فشار مجبور است خود را لاغر کند و این اجبار، فشار روانی را بالا می برد.

 

به مرور زمان این مواردمی توانندروی فرد تاثیر بگذارند، کیفیت زندگی او را پایین بیاورند و به سمت افسردگی، اضطراب، و دیگر بیماری ها سوقش دهند. چاقی ممکن است یک مشکل سلامتی باشد، اما وزن دیگران اصلا موضوع مناسبی برای بحث و نظر دهی نیست . 




تاریخ : دوشنبه 94/11/19 | 1:45 عصر | نویسنده : دکتر سیدحسین حسینی | نظر