سلامت تغذیه
مواد غذایی همواره در معرض فساد قرار دارند وعوامل متعددی موجب این امر می باشند که به طورکلی عبارتند از:
1-عوامل بیولوژیکی مانند: باکتریها، قارچها،انگلها، حشرات وجوندگان.
2- عوامل فیزیکی مانند: دما، رطوبت،نور ومدت زمان نگهداری .
3-عوامل شیمیایی مانند ترکیبات نگهدارنده ، سموم ،مواد افزودنی ... وواکنشهای بیوشیمیایی.
براساس تخمین سازمانهای معتبر جهانی غذا مثل FAOحدود 25درصد مواد غذایی تولیدی با فساد به هدرمی روندو یابا ایجاد مسمومیت غذایی موجبات خسارت وآسیب های جبران ناپذیر به سلامت واقتصاد جامعه می گردند.
دمای مناسب نگهداری غذا یکی از مهمترین عوامل پیشگیری فساد مواد غذایی می باشد که بسته به نوع مواد نگهداری شده ،دما متفاوت خواهد بود.
در این مبحث به فاکتورهای سلامت وفساد تعدادی از مواد غذایی که مصرف روزانه بالا دارند به طور اجمال اشاره می نماییم :
شیر : مطبوع وخوشمزه ، سفید مایل به زرد،به خصوص نوع پرچرب آن ،هموژن واندکی غلیظ، که با فساد آن ترشمزه شده وبا گرم کردن از هم جدا می شود(به اصطلاح پنیرک می بندد).
خامه:سفید مایل به زرد با طعم خوش وکمی شیرین، که با فساد آن طعم کمی ترش وحباب های هوا در آن دیده می شود.
پنیر: طعم مخصوص به خودبا رنگ سفید مایل به زرد ، که با فساد آن تغییر در مزه داده وبوی آمونیاک می گیرد.
کره : بوی مطبوع که درنوع حیوانی سفید مایل به زرد ودر نباتی زرد کهربایی ، که با فساد تغییر رنگ داده وطعم نا مطبوع وتند به خود می گیرد.
جگر:سطح شفاف ویک دست ، بدون لک ،بارنگ قرمز مایل به قهوه ای وبدون سوراخ وحفره ، که با فساد تکه های زرد رنگ چربی روی آن دیده شده وسطح صاف وشفاف خود را از دست می دهد ،با بوی نا مطبوع ورنگ تیره یا زرد.
مرغ : پوست سفید مایل بصورتی ومرطوب وبوی مخصوص به خود ، بامقدار کافی چربی زیر پوست وداخل شکم وسفتی گوشت ، که با فساد بوی نامطبوع گرفته وچسبندگی سطح بدن پیدا می کند، که شکم سبز یا آبی شده وگوشت آن شل ورنگ پریده می شود.
ماهی: لزج وبراق وجلای فلزی سطح بدن با فلس براق ومحکم وچشمان شفاف ، درخشان ، روشن وبرجسته ومردمک سیاه وبزرگ (البته اسیر چشم وابرونشوید وبه فکر طبخ آن باشید)بارنگ پرده های برونش صورتی، که با فساد آن برونش زیر گوش تیره شده، بوی نا مطبوع وفلس های بدون طراوت وقوام که با فشار گود می ماند، وباله ها سیاه می شوند.
تخم مرغ: سفید غلیظ وکشدار ومحکم بودن لایه در بر گیرنده زرده، شفاف در مقابل نوروسنگین بودن وزن به حجم(در ته ظرف آب می ماند)، که با فساد آن بوی بسیار زننده ونامطبوع پیدا نموده وسفیده وزرده مخلوط می شوند وروی آب می ماند.
در موقع خرید به این موارد توجه اجمالی داشته باشید: دمای نگه داری شده ، تاریخ انقضاء وعدم دستکاری تاریخ ، مهر استاندارد، زنجیره انتقال مناسب، محل نگه داری ، سلامت ظروف بسته بندی ، بهداشت مکان های پخت وطبخ غذا وتوجه به سلامتی عوامل انسانی دخیل در تهیه مواد غذایی .
با سلام خدمت مخاطبان و نویسندگان وبلاگ کمیل.
بار دیگر باید این نکته را گوشزد کنم که:
برخی از دوستانی که در این وبلاگ مطلب می گذارند، خود دارای وبلاگهای وزین و پرمخاطبی هستند. گاهی پیش می آید که این دوستان از وبلاگ کمیل برای اطلاع رسانی در مورد مطالب وبلاگ خود استفاده می کنند. خوب این کار ایرادی ندارد. اما این دوستان محترم وقتی می خواهند از طریق وبلاگ کمیل به مطالب وبلاگ خودشان لینک بدهند، به جای لینک همان مطلب خاص در وبلاگ خودشان، تنها لینک وبلاگشان را قرار می دهند. در واقع این دوستان به مطلب خود لینک نمی دهند بلکه به وبلاگ خود لینک می دهند. و این باعث می شود که مخاطب وقتی از وبلاگ کمیل به آن وبلاگ مراجعه می کند گاهی آن مطلب را نمی بیند. بنابراین مدیر وبلاگ کمیل، همان گونه که قبلا هم اعلام شده بود، پس از مدتی این گونه لینک ها را از سابقه و آرشیو وبلاگ کمیل حذف می کند. پس اگر دوستان مایلند که لینکهایشان در آرشیو کمیل باقی بماند، حتما باید به مطلب مورد نظر لینک بدهند نه به وبلاگ.
پ ن: شاید عده ای بگویند الان زمان فرق کرده و ما در موضع ضعف هستیم.. ولی قطعاً این دلیل درستی نیست چرا که در ان زمان و هنگامه جنگ ما در بدترین وضعیت ممکن اقتصادی و سیاسی و.. بودیم... البته با مصاحبه دکتر ظریف با یک شبکه آمریکایی، ایشان از این شعار دفاع کرده اند و آن را ناشی از عمق کینه مردم ایران از سیاست های دولت آمریکا دانسته است... امیدورایم عده ای بادمجان دور قابچین مانع ادامه این مواضع انقلابی نشوند... با آرزوی پیروزی روزافزون برای دولت یازدهم و همراهی بیشتر ایشان با دستاوردهای انقلاب اسلامی و فرمایشات امام و رهبری...
امام خمینی (س) طی سخنانی صریح در سال 1365 به سوال آیت الله سید محمد خامنه ای و 7 نماینده دیگر مجلس شورای اسلامی از وزیر امور خارجه درباره ماجرای سفر مک فارلین واکنش نشان دادند.
گزیده این سخنرانی تاریخی امام بدین شرح است:«آنهایی که میگفتند ما چه میکنیم و قطع رابطه می کنیم و از این مسائل می گفتند، امروز معلوم شد که با عجز و ناله در پیشگاه این ملت آمدهاند و میخواهند که رابطه برقرار کنند، میخواهند عذر تقصیر بخواهند و ملت ما قبول نمیکند. این یک مسئله است، مسئلهای است که از تمام پیروزی های بالاتر است.
رئیس آمریکا با آن همه به قول خودش جلال و جبروت، کسی را از مقامات عالی بفرستد به اینجا که با مقامات اینجا ملاقات کنند و هیچ یک از آنها حاضر به ملاقات نشود. این مسئله بزرگی است که دنیا را منفجر کرده و باید هم بکند، مسأله مهم است. الان تسابق میکنند تمام کشورهای بزرگ برای رابطه پیدا کردن با ایران، این چی است؟ این افراد ایران است؟ این جمعیت کثیر ایران است؟ ایران جمعیتی ندارد در مقابل عالم. این ایمان جوانهای ماست، این برکات رسول اکرم(ص) است، این برکات امام صادق(ع) است. این برکاتی است که چشم دنیا را خیره کرده است. اتفاق امروز یک چیز مهمی است. نه فقط او را، کرملین هم همین طور است، آنها هم مسابقه میکنند با آمریکا در رابطه با ایران. (صحیفه امام، ج20، ص160)
من نمیخواهم در این روز مبارک اسباب افسردگی اشخاص بشوم، لکن میخواهم عرض کنم چرا اینقدر ما عقب افتاده هستیم؟ چرا ما باید به واسطه اعراض نفسانیه این قدر خودمان را ببازیم؟ چرا باید وقتی که دنیا به تزلزل درآمده برای این بی اعتنایی ایران به کاخ سفید، چرا ما باید توجیه کنیم مسائل آنها را؟ چرا ما باید این قدر غربزده باشیم یا شیطان زده؟.(صحیفه امام، ج20، ص162)
من هیچ توقعی نداشتم از بعض این اشخاص، ولو بعضی شان در نظر من پوچاند، لکن از بعضی از این اشخاص که سابقه دارند هیچ توقع نداشتم که در این زمان که باید فریاد بزنند سر آمریکا، فریاد می زنند سر مسئولین ما! چه شده است؟ شماها چه تان است؟ چه کردید شماها؟ شماها چرا باید تحت تأثیر تبلیغات خارجی واقع بشوید یا تحت تأثیرات نفسانیت خودتان؟ در یک همچون مسئله مهمی که باید همه شما دست به هم بدهید و ثابت کنید به دنیا که ما وحدت داریم، وحدت ما این طور شده است و در روزی که هفته وحدت است چرا شماها می خواهید تفرقه ایجاد کنید؟ چرا می خواهید بین سران کشور تفرقه ایجاد کنید؟ چرا می خواهید دو دستگی ایجاد کنید؟ چه شده است شما را؟ کجا دارید میروید؟ این تذهبون؟ من نمیتوانم که آن طوری که میخواهم، با شما صحبت نکنم و نمیخواهم در روز عید رنجش برای شما پیدا کنم، لکن شما انصاف بدهید که در یک همچو وقتی، وقت همچو اموری است؟!
امیدوارم که شما باز توجه کنید به مسائل، توجه کنید به دنیا، توجه کنید به خودتان، توجه کنید به قدرت خودتان. نشکنید این قدرت را، گرچه شماها نمیتوانید، لکن نباید یک همچو کاری در ایران بشود. من نمیخواهم دل شما را بشکنم، لکن شما دل ملت ما را نشکنید، شما دل مسئولین ما را نشکنید، شما هی تندرو و کندرو درست نکنید، دو دستگی ایجاد نکنید، این خلاف اسلام است، خلاف دیانت است، خلاف انصاف است، نکنید این کارها را.( صحیفه امام، ج20، ص 163)
* شایان ذکر آیتالله سید محمد خامنهای و 7 نماینده دیگر مجلس یکروز بعد از سخنرانی امام سوال خود را پس گرفتند.
اکبر هاشمی رفسنجانی در بخشی از کتاب «صراحتنامه» به سوالی درباره نظر امام درباره «شعار مرگ بر آمریکا» پاسخ داد و پایگاه اطلاع رسانی آیتالله دوشنبه 8 مهر 92 در این زمینه نوشت:
آیت الله هاشمی رفسنجانی همچنین با یادآوری حذف شعار «مرگ بر آمریکا» و اینکه امام با حذف این شعار موافق بودند و واکنشهای تند بعدی و جوسازیهای بعمل آمده در این خصوص تاکید میکند: «تمام مطلب همان بود که نوشته بودم. الان هم دقیقاً یادم نیست که چه نوشتم. به هرحال موافق نبودیم که در مجامع عمومی مرگ کسی را شعار دهیم. مثلاً در اجتماعات ما «مرگ بر بنی صدر» شعار داغ مردم بود که در نماز جمعه خواهش کردم که نگویند. «مرگ بر بازرگان» بود که خواهش کردم نگویند. «مرگ بر شوروی» بود که گفتم الان با شوروی مشکل آنچنانی نداریم. درباره آمریکا هم گفته بودم. من ذاتاً با حرفهای تند و فحاشیها مخالفم و آنها را مفید نمیدانم.»
اما اظهارات اینچنینی درباره مخالفت حضرت امام با شعار «مرگ بر آمریکا» در حالی مطرح میشود که حضرت امام شهریور سال 62 در پیامی به حجاج میفرماید: «فریادبرائت از مشرکان در مراسم حج یک فریاد سیاسی ـ عبادی است که رسول اللّه، صلی اللّه علیه و آله و سلم، به آن امر فرمود. حال باید به آن آخوند مزدور که فریاد مرگ بر امریکا و اسرائیل و شوروی را خلاف اسلام میداند گفت تأسی به رسول خدا و متابعت از امر خداوند تعالی خلاف مراسم حج است؟ آیا تو و امثال تو آخوند امریکایی فعل رسول اللّه ـ صلیاللّه علیه و آله و سلم ـ و امر خداوند را تخطئه میکنید، و تأسی به آن بزرگوار و اطاعت فرمان حق تعالی را بر خلاف میدانید؟»
ایشان در وصیتنامه خود نیز تاکید دارند: «اکنون که من حاضرم بعضی نسبتهای بی واقعیت به من داده میشود و ممکن است پس از من در حجم آن افزوده شود، لهذا عرض میکنم آنچه به من نسبت داده شده یا میشود مورد تصدیق نیست مگر آنکه صدای من یا خط و امضای من باشد، با تصدیق کارشناسان یا در سیمای جمهوری اسلامی چیزی گفته باشم.»
ان الحکم الا لله یقص الحق وهوخیرالفاصلین سوره انعام آیه57
فرمان وحکومت فقط به دست خداست،همواره حق را بیان می کند واز بهترین داوران وجدا گنندگان است.
بعداز جریان حکمیت، گروهی از لشگریان علی (ع) حکمیت را از شئون حکومت دانسته که تنها خداوندسزاوارآن است نه هیچ کس وبااین تفسیر وبا شعار لا حکم الا لله از اردوی سپاه علی خارج شدند.
بعداز آنکه حضرت به اصرار آنان مبنی بر توبه گردن ننهاداوولشگریانش وهمه مسلمانان را متهم به ارتداد وخروج از دین نمودند،وموقع نماز وخطابه با صدای بلند این شعاررا تکرار می نمودند"لاحکم الالله،لالک ولاصحابک".
علی (ع) فرمود: کلمه حق،یرادبها الباطل وخود وچندتن از یاران صاحب نامش را برای مذاکره ومحاجه با این فوم فرستاد ،اما ثمری نداشت.
با اینکه این فرقه در آمادگی برای نبردوجانبازی بسیار استوار وبر عقایدخود سرسخت بودند ودر عبادت وزهد بسیار کوشا واحساساتی عمیق داشتند،اما درک وبینش کوتاه ولجاجت وکج فهمی ،درک سطحی وتفسیر بدون تعمق وتفکر در قرآن، سبب شد که این فرقه به سرعت از صفحه تاریخ حداقل به شکل فیزیکی حذف گردند.
البته رسوخ افکاراینگونه در طول تاریخ ودر تمام فرق مسلمین سبب خسارت جبران ناپذیر برای جوامع اسلامی شده وخواهدشد.
دراین گونه تفکر انسانی چون علی که به اقرار همه فرق مجسمه حق است ویا انسانهای بزرگی چون ابن سینا،خواجه نصیرالدین طوسی،صدرالمتالهین ،فیض کاشانی ، سید جما الدین اسد آبادی ومحمد اقبال لاهوری... با چوب تکفیر رانده شده اند وامروزه نیزحمله به جان ومال وناموس مسلمانان مباح ودر طول تاریخ نیز گروهی از مسلمانان مهدور الدم بوده اند.
حضرت علی (ع)می فرماید:هرگز حق را نخواهید شناخت، وبه راه راست پی نخواهید برد مگر آنکه کسی که راه راست را رها کرده بشناسید.
شناخت اصول بدون شناخت مصداق،شناخت حق بدون شناخت باطل، وفراگرفتن وفهم قرآن ودین بدون درک عمیق عالمانه وپویا،برداشت سطحی ولغوی وکلامی از قرآن بدون تفکر واستفاده از عالمان عقلی ونقلی وحاملان وحی وحافظان حدود، گاهی کاررا تابدان جا می رساند که امروزشاهد صدور فتاوای جهاد نکاح وتکفیر وترور وتخریب در جامعه مسلمان هستیم واهداف اصلی را فراموش وبرای نابودی یکدیگر حتی با شیاطین نیز آمادگی رفاقت داریم .
"اگر دوگروه ازمومنان کار زار کردند،آشتی دهید آنان راواگریکی بردیگری سر کشی وستمگری کند، با آن ستمگر نبرد کنید تا به فرمان خدا بر گردد. سوره حجرات آیه 9
برای قضاوت در اختلاف دوفرد متخاصم یا گروهی که با هم در نزاع هستند ویا در جنگ هایی که ازصدر اسلام تاکنون رخ داده،چگونه باید قضاوت نمودواز آن عبرت گرفت ؟
آیا همه باطل یابر حق بوده اند؟ یا هیچکدام بر سر حق وباطل نزاعی نداشته وتنها باید به شکل یک قصه وتراژدی تاریخی به عنوان سرگرمی مورد بحث قرار گیرند.
در قرآن معیار حق وباطل بیان وسرانجام هرکدام نیز تبیین شده است ،اما آیا بدون استفاده ازتعقل وتفکر وتعمق عالمانه در قرآن وسیره، وسیر تاریخ می توان مصادیق حق وباطل، ستمگروستمدیده را شناخت.
ترویج سخنانی چون حسبنا کتاب الله،لا حکم الالله ، مقاومت در برابر هرگونه علم وپیشرفتی که خود می تواند ترجمان قرآن وعلم لدنی باشد وتکفیر هرسخن مخالفی با نام قرآن ومذهب بزرگترین آفت وبلایی بوده که جامعه اسلامی را مبتلا وجهان اسلام راچنین نموده که امروز شاهد آنیم.
حدود 20 سال پیش قانونی منع استفاده از تجهیزات ماهواره در ایران تصویب شد و مهلت جمع آوری این تجهیزات نیز یک ماه تعیین شد. اما تصاویر زیر نشان می دهد که نه یک ماه بلکه تا صد سال دیگر هم اگر بخواهیم با این مقوله به شیوه کنونی برخورد کنیم همان آش و همان کاسه است:
البته فکر نکنید که این وضع تنها در شهرها و مال ثروتمندان جامعه است نه:
نیروی انتظامی که مجری قانون است و معذور:
اما خداییش اسباب خنده و تمسخر دیگران و خودمان را فراهم می کنیم.
تعارف را کنار بگذاریم؛ این قانون، میلیون ها ایرانی را «مجرم» و «مستحق مجازات» می شمارد و در عین حال، توان مجازات این همه «مجرم خودساخته» را هم ندارد. نتیجه نیز بی ارزش شدن قانون و ایجاد فاصله بین مردم و حاکمیت است. تنها راه عاقلانه ، لغو این قانون غیرقابل اجرا و آموزش عمومی درباره اصول به کارگیری صحیح ماهواره، مانند چگونگی ایجاد محدودیت برای دسترسی فرزندان به برخی شبکه ها و نیز ایجاد اعتماد عمومی در جامعه برای ناکارآمدسازی تبلیغات سیاسی ضد نظام، راه اندازی شبکه های خصوصی و نهایتاً عمل به توصیه تکراری ارتقای سطح تولیدات تلویزیونی داخلی است و الّا اگر قرار بود اتفاقی با ممنوعیت و بگیر و ببند و عملیات راپلی و تانکی بیفتد، در این 19 سال رخ می داد.
باران کوثری: من از طریق صفحه فیس بوک یکی از دوستانم مطلع شدم که 11 صبح جمعه آقای روحانی وارد فرودگاه مهرآباد می شوند. من خودم تا جائی که تونستم اطلاع رسانی کردم از طریق فیس بوک. فکر می کردم اگه مردم زودتر باخبر می شدند خیلی تعداد بیشتری هم می آمدند.
کوثری ادامه داد: درواقع من که وارد مسیر پاویون فرودگاه مهرآباد شدم اولین چیزی که دیدم یکسری نیروهای مخالف آقای روحانی بودند که خیلی آرام بودند و به نظر من واقعا قصد درگیری با ما رو نداشتند و کاغذهای مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسراییل رو کف زمین چیده بودند و شعارهای خودشان رو می دادند.
این بازیگر سینما افزود: جلوتر و چسبیده به درب پاویون حامیان آقای روحانی ایستاده بودند و شعارهای "روحانی متشکریم” ، "ظریف، روحانی متشکریم” ، "درود بر روحانی، سلام بر خاتمی” ، "هاشمی زنده باد، روحانی پاینده باد” و چندبار هم شعار "در بهار آزادی جای شهدا خالی ” دادند که کمی هم جو احساساتی شد.
وی گفت: درگیری شدیدی بین دو گروه پیش نیامد به جز آن کفشی که به سمت آقای روحانی پرتاب شد. فکر می کنم که نیروهای مخالف از جای ویژه ای سازماندهی نشده بودند به این دلیل که نه خط مشخصی داشتند و خیلی کنار هم بودند و در بین ما نفوذ می کردند و مرگ بر آمریکا می گفتند ولی واقعا قصد کتک کاری نداشتند.
چیزی که برای خود من خیلی جذاب بود این بود که ما 600-700 نفر بودیم و اونا حدود 300-400نفر ولی هیچکس قصد قدرتنمایی نداشت و نیروی انتظامی خیلی برخود خوبی میکرد و جلوی شعار دادن هیچکدوم از گروه های رو نمیگرفت و فقط مراقب بود که هیچ تنشی ایجاد نشه. به جز یکی دو تا برخورد کوچیک هیچ برخورد جدی بوجود نیومد.
بعد که آقای روحانی هم که اومد بیرون اونها شروع کردن به نماز خوندن تو مسیری که آقای روحانی باید رد می شدن و اون اتفاق لنگه کفش هم همونجا افتاد و خوشبختانه جمعیت ما بیشتر بود و اطراف ماشین اقای روحانی رو گرفتیم و تا آخر مسیر هم اومدیم.
چیزی که برای من خیلی جذاب بود این بود که هیچکس دنبال قدرتنمایی نبود و هر دو گروه شعارهاشون رو حتی بر علیه همدیگه می دادن و هیچ درگیری ویژهای اتفاق نمی افتاد یعنی فضای اعتدال رو کامل ادم می تونست حس کنه که هر دو تا گروه کامل میتونستن شعارشون رو بدن و حرفشون رو بزنند.
پ ن: همانطور که می بینیم شعارهای انقلابی و اعتراض آمیز این دانشجویان که حق قانونی آن هاست، با نشان دادن چند عکس و تکرار کلمه افراطیون و تکرار پرتاب کفش که کاملاً مشکوک است و به نقلی از سمت طرفداران دکتر روحانی بوده است سعی دارند تا هرگونه اعتراض به عملکرد دولت را در نطفه خفه کنند. ..
پ ن: نقل دومی که وجود دارد این است که هنگام نماز ظهر می شود و جماعت مخالف به اقامه نماز مشغول می شوند. ماشین رئیس جمهور می آید و بدون توقف به میان جمعیت نمازگزار وارد می شود و صف جماعت به هم می ریزد!!! دانشجویان و اجتماع کنندگان هم کفش به دست و نماز خراب شده به دنبال ماشین حرکت می کنند و اعتراضشان بیشتر می شود.. در این میان یک عکاس از فردی که کفش در دست بوده عکس می گیرد و این می شود سند پرتاب کفش به رئیس جمهور... والعاقبة للمتقین
در حالیکه اولین تماس روسای جمهور ایران و آمریکا در تاریخ دو کشور می توانست تا مدتها موضوع مورد توجه تحلیلگران قرار گیرد، اقدامات گروهی از نیروهای خودسر در تجمع غیرقانونی و شعار و هتک حرمت رییس جمهور، موجب شد تا سوژه جدیدی در عرصه افکار عمومی خلق گردد.
و مهمتر آنکه این اتفاق در شرایطی به وقوع پیوسته که کلیه ی اقدامات دکتر روحانی (اعم از سخنرانی، دیدار ها و...) با هماهنگی نظام و در راستای راهبرد جدید و اساسی نظام (نرمش قهرمانانه) تعریف شده است. این راهبرد براساس درک درست از شرایط و اوضاع بر اساس مصلحت مردم و حکمت و عزت تدوین شده است.
پ ن: البته این کاریکاتور ربطی به عملکرد دولت در سفر به نیویورک ندارد...! و اما نکته ای که خیلی جالب است که این روزها در رسانه ها عنوان می شود این است که: "کسانی که با عملکرد دولت در این سفر مخلفند همنوا با اسرائیل هستند!!" باید از این رسانه ها و صاحبانشان پرسید عزیزان شما سال 88 کجا تشریف داشتید که نه تنها اسرائیل و انگلیس و آمریکا و دیگر ایادی داخلی و خارجیش با شما همراه بودند بلکه شما مو به مو نظریه ها و پیشنهادهای ایشان را اجرا می کردید... و اینکه آیا از این مسئله می خواهید به این نتیجه برسید که اسرائیل مخالف آمریکا هم شده است؟! چون رئیس جمهور دو کشور با هم تماس تلفنی داشته اند؟! حالا به پیشنهاد هر کدام که.. بماند...
یک مخالف حزبی آنهم در حد یک رای مخالف بر نمی تابند.. بعد دم از مرافقت و صلح جهانی می زنند.. تو نگو که رفقای ینگه دنیایشان هم همین نوا را سر می دهند... اللهم عجل لولیک الفرج و النصر و العافیه
.: Weblog Themes By Pichak :.