سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اگر فروشنده هستید

اگر شما فروشنده هستید، قبل از این که به دردسر بیفتید از توان مالی خریدار برای پرداخت مبلغ معامله اطمینان حاصل کنید. هم چنین در صورتی که قرار است مبلغ معامله از طریق چک پرداخت شود، اگر چک خریدار برگشت بخورد، شما فقط می‌توانید تقاضای قیمت چک را بکنید و اختیاری درباره برهم زدن معامله ندارید. فقط یک راه وجود دارد و آن این است که شرط برهم زدن معامله را در صورت برگشت خوردن چک، در قولنامه بگنجانید.

علاوه بر این می‌توانید در قولنامه تصریح کنید که اگر در روزی که برای مراجعه به دفتر اسناد رسمی و تنظیم سند مشخص شده، خریدار حضور پیدا نکرد یا پول مورد نیاز را به همراه نداشت، معامله «منفسخ» شود. یعنی به خودی خود منتفی گردد. حتی می‌توانید پا را از این هم فراتر بگذارید و قید کنید که اگر این اتفاق افتاد این مال را بدون نیاز به مراجعه به دادگاه به هر کس دیگری که بخواهید می‌فروشید.

محکم کاری قولنامه

اگر هر یک از دو طرف معامله به قول و قرارهای موجود در قولنامه عمل نکند، طرف دیگر می‌تواند تقاضای «وجه التزام» کند. وجه التزام نوعی جریمه برای کسی است که تعهد خود را انجام نداده و میزان آن در قولنامه قید می‌شود و می‌تواند به سه صورت باشد:

صورت اول: هر یک از طرفین اگر تعهد خود را انجام ندهد، طرف دیگر وجه التزام را دریافت کند و معامله به هم می‌خورد.

صورت دوم: این است که علاوه بر این که مبلغ تعیین می‌شود، کسی که تعهد خود را انجام نداده باید جریمه را بدهد، اما معامله به قوت خود باقی است و تعهد عقب افتاده را باید انجام دهد.

صورت سوم: طرفین توافق می‌کنند در روز مشخصی در دفترخانه حضور پیدا کنند، اگر هر کدام از دو طرف حاضر نشدند، به ازای هر روز تأخیر، مبلغی به عنوان خسارت تعیین می‌شود.

نکته مهم: کسی که تقاضای وجه التزام می‌کند، باید خود به درستی تعهداتش را انجام داده باشد.

اگر فروشنده از آمدن به دفتر اسناد رسمی خودداری کرد

اگر در روز مقرر به دفتر خانه رفتید و از فروشنده خبری نبود، یک گواهی عدم حضور فروشنده از سردفتر بگیرید و به دادگاه مراجعه کنید. با تقدیم دادخواست به همراه گواهی، الزام فروشنده به حضور در دفتر اسناد رسمی و انتقال سند به نام خودتان را از دادگاه بخواهید. اگر باز هم فروشنده امتناع کرد، نماینده اجرای احکام به جای وی سند را امضا خواهد کرد.

قولنامه، حامی حقوق شما

همان‌طور که گفته شد، قولنامه یک سند عادی است. اما اگر درست و با توجه به نکات گفته شده تنظیم شود، به استناد آن می‌توانید به دادگاه مراجعه و حقوق مندرج در قولنامه را پیگیری کنید. با توجه به مفاد قولنامه، خریدار می‌تواند فروشنده را مجبور به تنظیم سند رسمی کند. فروشنده هم می‌تواند مبلغ پرداخت نشده معامله را از خریدار بگیرد.

تفاوت قولنامه و مبایعه نامه

مبایعه نامه یا بیع نامه، قرارداد خرید و فروش با تعدادی از شرایط است. در عمل، قولنامه و مبایعه نامه تفاوتی ندارند. آنچه که در عرف قولنامه نامیده می‌شود میان حقوق‌دانان به مبایعه‌نامه شهرت دارد.
عقل حکم می‌کند که قرارداد قولنامه را با احتیاط بیشتری منعقد کنید چون قولنامه با بیع‌نامه فرق می‌کند و وعده بیع است. البته عقد تابع اراده باطنی افراد است و ممکن است شخصی که قولنامه‌ای را تنظیم کرده است بتواند با ارایه دلایل و مدارکی ثابت کند که آنچه واقع شده است بیع است.البته بستگی به نوع و شرایط هر معامله می توان موارد دیگری نیز افزود.

 آن چه ذکر شد می تواند یک ایده کلی به شما بدهد. بنابراین هیچ گاه اصل لزوم مشاوره فراموش نشود و به دانستن چند نکته حقوقی اکتفا نکنید.




تاریخ : دوشنبه 93/4/2 | 1:58 عصر | نویسنده : سیدحسن حسینی | نظر

بالاخره بازی ایران و آرژانتین با نتیجه یک بر صفر به سود آرژانتین به پایان رسید. یک باخت عزت مدارانه برای ایران!

بازیکنان عزیز خسته نباشند، انصافاً بازی خوبی ارائه دادند، اما بالاخره باختند! اشکالی هم ندارد؛ یک امر طبیعی است. اما طرف صحبت ما در این نوشته کوتاه، با آقایان و بعضی از علما و امامان محترم جمعه است که بعضاً عنوان آیت اللهی را هم با خود به یدک می کشند و در هرچی که تخصص دارند و ندارند، اظهار نظر می کنند. دیگه کاری ندارند این حرف و نظرشان درست هست یانه؟ چه نتایج زیانباری یا ضربه ای به دین و مذهب و نظام و ... می زند!

یکی از این محترمین جناب آقای علم الهدی (امام جمعه مشهد) است که اخیراً هم می خواهد به زور شلاق و چماق و... مردم به بهشت ببرد! ایشان وقتی رضا قوچان نژاد به تیم کره جنوبی گل زد و تیم فوتبال به جام جهانی رفت، آن را «پیروزی اسلام و پیروزی نظام» دانست و تذکر داد که «بعضی آنرا مصادره نکنند و...» منظور وی نیز از این تذکر مشخص است! اما حالا که جلو آرژانتین کم آوردیم و شکست خوردیم و یک هیچ بازی را واگذار کردیم، البته با افتخار! آیا این شکست را هم متعلق به اسلام می دانند؟ متعلق به نظام می دانند؟ به نظر مبارک ایشان این شکست زانو زدن اسلام و نظام است؟ آیا باز هم فرمایش می کنند: مراقب باشید این باخت را مصادره نکنید؟ طبق استدلال چوبین ایشان، الآن باید این شکست را (نعوذاً بالله) شکست حکومت امام زمان و مکتب شیعی دانست؟

امیدواریم آقایان متوجه باشند که هر اظهار نظری عواقب خاص خود را داراست. حرف که از دهان برون آید، دو رو دارد؛ گاه به نفع است و گاه به ضرر. کاش ضرر و زیانش به شخص صاحب نظر و سخن برگردد، اما متأسفانه ضرر و ضربه آن به دین و مذهب و...




تاریخ : یکشنبه 93/4/1 | 9:15 صبح | نویسنده : محمد رجایی | نظر