سفارش تبلیغ
صبا ویژن

     اروپا یا در واقع تمدن غرب پس از انهدام روم بوسیله اقوام وحشی غرب اروپا چون گوت ها و وانداها و وایگینگ ها و یونانی ها(بله یونانی ها) به چنان سقوط علمی دچار شدند که در طی هزار سال (قبل از سال1200 میلادی) تنها کشف مهم آنها ساخت نوع تازه ای از یراق گردن اسب بود که امکان می داد یک خیش را بکشد (نقل از کتابThe Early middle Ages نوشتهcorrick jamesa) اما همین اروپایی پس از دسترسی به منابع علمی کشورهای اسلامی از طریق اندلس و نیمه جنوبی ایتالیا و فرانسه که در دست مسلمانان بود به چنان گنجینه ای از علوم دست یافت که پس از توقف تمدن اسلامی و با ترجمه آثار دانشمندان اسلامی به جهش علمی سریعی دست پیدا کرد که موجب شد بعضی از دانشمندان آنها یا در واقع مترجمین آنها خود را در جایگاه خدایان ببینند. ...
     بیشتر دانشمندان معروف و غیرمعروف اروپا چون بیکن، کنستاتین، کپلر، نیوتن، کوپرنیک، تیکوبراهه، گالیله و لئوناردوداوینچی و دانته و... کسانی بودنند که فقط کتاب های دانشمندان اسلامی را ترجمه کرده و اسلامیات و شرقیات آنها را حذف می کردند و با اضافه کردن بعضی از مطالب کم اهمیت آنها را به نام خود در جامعه غرب جا می زدنند، یکی از معروف ترین این پیامبران دروغین «نیوتن» می باشد.
     کشف قانون جاذبه عمومی که منسوب به نیوتن است چنان معروف می باشد که لازم به توضیح نمی باشد این کشف به قدری در دنیای غرب مهم است که کیسینجر سیاستمدار و استاد تاریخ و از چهره های شاخص سیاست خارجی آمریکا در عصر معاصر کشف نیوتن را مبدأ تاریخ قرار دارد و تاریخ جهان را به دو قسمت قبل از کشف نیوتن و بعد از کشف نیوتن تقسیم کرده است.
    اما آنچه مسلم است این کشفیات نه از نیوتن و نه از هیچ دانشمند غربی دیگری می باشد چون که این قوانین بصورت مکرر در نوشته های دانشمندان اسلامی از جمله ابن سینا، ، امام فخررازی و هبةالله بغدادی بیان شده است، قرینه دیگری که ثابت می کند کشفیات منسوب به نیوتن از دانشمندان مسلمان می باشد علاقه شدید ویلیام ویستون دانشمند بزرگ فیزیک و ریاضیات و جانشین نیوتن در کمبریج به اسلام می باشد ایشان به علت علاقه ای که به دانشمندان اسلامی داشت در سال 1709 میلادی از دانشگاه کمبریج اخراج شد (نقل از کتاب شرق شناسی نوشته ادوارد سعید ترجمه دکتر عبدالرحیم گواهی چاپ دفتر نشرفرهنگ اسلامی).
    آقای ارنست دوچسن پزشک فرانسوی (Ernest Duchesne میلادی 1874-1912 ) 50 سال قبل از فلمینگ خواص پنی سیلین را در مقالات زیادی در اروپا انتشار داد اما شما با کمال تعجب می بینید که کشف پنی سیلین به فلمینگ نسبت داده می شود این تناقص شدید به خاطر چیست جواب آن بسیار ساده است، این دانشمند اخلاق گرا آنقدر انصاف داشت که بگوید این کشف را از مسلمانان آموخته است.
     قانون اول
    جسم در حال سکون یا حرکت در خط مستقیم می باشد و تا نیرویی به آن وارد نشود حالتش تغییر نمی کند ابن سینا در کتاب «الاشارات و التبنیهات» می گوید:
    «انک لتعلم الجسم اذا خلی و طباعه ولم یعرض له من الخارج تأثیر غریب لم یکن له بد من موضع معین و شکل معین من طباعه مبداء استیجاب ذلک».
    «همانگونه که می دانید هر جسم در طبع و حالت خاصی می باشد و از این حالت خارج نمی شود مگر اینکه یک عامل خارجی برروی آن تأثیر بگذارد»...
    قانون دوم
    سرعت هر جسمی در هنگام حرکتش با آن قدرتی که روی آن مؤثر است متناسب است.
    امام فخرالدین رازی در کتاب المباحث المشرقیه می گوید: «فان الجسمین لو اختلفا فی قبول الحرکة لم یکن ذلک الاختلاف سبب المتحرک، بل بسبب اختلاف حال القوه المحرکة فان القوه فی الجسم الاکبر، اکثر ممافی الاصغر فهو موجود فی اکبر مع زیادة»
«اختلاف حرکت در دو جسم به دلیل خود شی نیست بلکه به علت مقدار نیروی است که بر آنها وارد می شود مقدار انرژی جسم بزرگ در حال حرکت نسبت به جسم کوچکتر بیشتر است به دلیل اینکه جسم کوچک در جسم برزگ هم وجود دارد و آنچه در کوچکتر وجود دارد به مقدار بیشتر در جسم بزرگتر وجود دارد...
     قانون سوم
     هر عملی عکسی العملی به دنبال دارد که مخالف آن و مساوی آن است.
     ابن برکات هبةالله بغدادی در کتاب «المعبر فی الحکمة» می نویسد:«این الحلقه المتحاذبة بین المصارعین لکل واحد مین المتجاذبین فی جذبها و قوه مقاومة لقوة الاخر ولیس اذا غلب احدهما فجذبها نحوه تکون قد خلت من قوة جذ الاخر، بل تلک القوه موجوده مقهوره و لولاه ها لما احتاج الاخر الی کل ذلک الجذب» و امام فخر رازی در کتاب المباحث المشرقیه می نویسد: «الحلقة التی یجزبها جاذبان متساویان حتی وقفت فی الوسط لاشک ان کل واحد منها فعل فیها فعلاً معوقا بفعل الاخر».
     شاید برای شما عجیب باشد ولی برق و باطری از دو هزار سال پیش در ایران وجود داشته و دانشمندان ایرانی و مسلمان با خاصیتهای شیمیائی و الکتریکی برق کاملاً آشنا بوده اند.
     امام فخرالدین رازی در کتاب هایش به بسیاری از مسائل علمی که بعداً نیوتن و کالیله و دیگران از او اقتباس نموده اند اشاره کرده است حتی امام فخرالدین رازی در مورد خاصیت موجی بودن نور اشاره کرده است همان موضعی که بعداً شخصی به نام پلانک در غرب به آن اشاره می کند.
     تمام قوانی و کشفیاتی که کپلر- کوپرنیکوس وتیکو براهه و ... کرده اند از آثار دانشمندان اسلامی همچون ابومعشر بلخی و البتانی، ابن هیثم اهوازی، ابوریحان بیرونی و... می باشد.
    -ژوزف ماک کاپ:خیلی ها گمان می بردند در اواخر قرون وسطی سایر قسمت های اروپا ترقیاتی در باره مناظر و مرایا و اختراع ذره بین نموده اند و مخصوصاً در کتب و عملیات راجر بیکن یافت می شود ؛ ولی امروز ثابت شده در این قسمت هم از مسلمین پیشتر نرفته اند زیرا که راجرز بیکن تمام مطالب را از فیزیکدان نامی اسلامی ( الهزن ) حسن بن الهیثم بدست آورد.
     چنانچه آقای دیوید سی. لیندبرگ در کتاب سرآغاز علم در غرب می نویسد:
      «این واقعیت که هنوز در قرن شانزدهم و هفدهم دانشمندان از جمله کوپرنیکوس و کپلر از البتانی نقل قول و بدو استشهاد می کرده اند دلیل بر کیفیت و اهمیت آثار نجومی اوست «همچنین آقای لویس ویلیام هلزی هال در کتاب تاریخ و فلسفه علم ترجمه عبدالحسین آذرنگ صفحه 141 می نویسد: «ارزقای در سده 11میلادی گفت سیارگان در مدار بیضی حرکت می کنند، رصد به صورت منظم ادامه یافت و روشهای آن ها به تدریج پیشرفت کرد اخترشناسان اسلامی برای دقتی که داشتند سزاوار احترام بسیارند. برای مثال لاپلاس اخترشناس قرن 18 میلادی از چند رصدی که مسلمین در سده 11 میلادی انجام داده بودند در کتاب بیان منظومه جهان استفاده کرد».
    آنچه آلبرت کبیر دارد (یکی از بزرگترین دانشمندان پیشتاز در اروپا که به لقب کبیر از او یاد می کنند) همه از ابن سینا می باشد در واقع او شارح آثار ابن سینا در فلسفه و طبیعیات بوده است.
     چنانچه آقای دیوید. سی. لیندبرگ به صورت محترمانه ای به این مسئله اعتراف می کند و می گوید«آلبرت کبیر به شدت به ابن سینا متکی بود» وابستگی آلبرت کبیر به نوشته های ابن سینا به حدی بود که حتی توصیف ابن سینا از جفتگیری کبکها را با اضافه کردن بعضی از مشاهدات شخصی در کتاب هایش می نویسد.
     خانم دکتر ریکرید هونکه در کتاب فرهنگ اسلام در اروپا می نویسد اولین کسی که متوجه شد خورشید مرکز منظومه شمس می باشد ابوالسعید سجزی ستاره شناسی معرف سیستانی می باشد او در مکاتباتی که با ابوریحان بیرونی داشند این نکته را ثابت می کند و حتی برای ابوریحان بیرونی اسطرلابی می سازد که برمبنای مرکزیت خورشید طرح ریزی شده بود.
     کلاً مسلمین در آستانه فتح فضا بوده اند زیر در قرن 13 میلادی حسن الرماح مهندس سوری اولین موشک و راکت و توربید را به جهان معرفی می کند و مسلمین دست به ساخت موش کهای بسیار بزرگ می زنند مسلمین تمام اطلاعات و لوازم لازم برای فتح فضا را داشته اند ولی تمدن وحشی و مخرب اروپا نگذاشت این نکته ای است که بسیاری از دانشمندان غربی به آن معترف هستند تاریخ شاهد است که اروپا تحت رهبری پاپ ها تنها و تنها با مسلمین به دلیل مذهب شان طی 5 قرن جنگیدند و پس از اینکه در جبهه های نظامی موفق به شکست آنها نشدند تمام ثروت و توان خود را در فاسد کردن مسلمین مخصوصاً خواص نمودند به خوبی در این وقایع ردپای صهیونیست مشخص است .. چنانچه آقای ت. و . آرنولد معتقد است که: «شکست اعراب بوسیله ارتش غیرمتمدن فرانک ها به سرکردگی چارلز مارتل(یکی از قهرمانان بزرگ اروپا) در قرن هشتم میلادی سبب شد که تمدن و فرهنگ تا هشت قرن بعد به اروپا راه نیابد و اروپائیان وحشی را مدتها از تمدن محروم نموده و وصول تمدن را به اروپا برای قرن ها به تأخیر انداخت»
     همچنین آقای ژوزف مک کیب در کتاب«تمدن مسلمانان در اسپانیا» می نویسد:
     «هیچ معلمی در هیچ دانشگاه و مدرسه ای جرئت آنرا ندارد که این حقیقت را که اسلام پیشرفته ترین تمدن های جهان بوده و (نیز جرئت آنرا ندارد که بگوید) چارلز مارتل و لشکریانش که جلوی پیشرفت مسلمانان را گرفتند مردمی غیرمتمدن دوره گرد و دشمن علم و صنعت بوده اند و نیز جرئت ندارد که بگوید اگر مسلمانان موفق به فتح اروپا شده بودند ما امروز لااقل پنج قرن پیشرفته تر از آن بودیم که اکنون هستیم. هیچ انسانی نمی تواند ارزش خون ها، اشک ها، فقر و بی عدالتی را که پیروزی درخشان چارلزمارتل در جلگه های بین تور و یوئینتر نصیب اروپائیان ساخت حساب کند»
     وی در کتاب دیگرش بنام «رنساس، بیداری اروپا» می نویسد:
     «ثانیاً انگیزه بسیار نیرومندی برای بیداری وجود داشت که بندرت نویسنده ای آنرا مورد تقدیر و تصدیق قرار داده است و آن تمدن مسلمانان بود که به شدت مردم اروپا را به رنسانس تشویق و تحریک نمود.
حقیقتی را که دانته با افتخار در مورد ابوعلی سینا و ابن رشد ذکر می کند موجب شد که بعضی از مورخین در پاورقی آثار خود بنویسند که بله در اسپانیا هم تمدنی وجود داشته است. اما بنظر می رسد که فقط تعداد کمی از مردم از این حقیقت با خبر باشند که دانته همه نامهای فلاسفه و دانشمندان یونان نظیر هرمو، طالس، زنون، اقلیدس، افلاطون، گالن و هیپوکرات را از مسلمانان به قرض گرفته است. هیچ کس در زمان او در ایتالیا کتابهای یونانی را نمی شناخت فلاسفه شکاک در فلورانس که دانته ابتدا از اعضای آن گروه بود و تأثیرشان بر او سال های زیادی باقی مانده فرهنگشان را مدیون مسلمانان ایتالیائی جنوبی و اسپانیا هستند».
 دکتر حمید شفیع زاده - دانشکده علوم پزشکی اصفهان
  در پایان بیان این نکته لازم به نظر می رسد که داشتن چنین مفاخری اگر چه باعث افتخار و مباهات است ولی جای تأمل و ایضاً تأسف دارد که مسلمین با این همه سوابق درخشان علمی و فرهنگی، اکنون زیر یوغ استعمار غرب و شرق از لحاظ علمی و بخصوص فرهنگی قرار دارند و متأسفانه چه بسیار از نخبگان و روشنفکران ما این ننگ را با افتخار! با سینه می زنند. بیداری مسلمانان در این ایام نور امیدی است تا این جامعه الهی با خودباوری علمی و فرهنگی البته با بهره گیری از علوم روز، مجدداً محوریت خود را در جهان به دست آورند.




تاریخ : دوشنبه 89/12/9 | 8:12 صبح | نویسنده : علی رضائی | نظر