سفارش تبلیغ
صبا ویژن

   قرآن کریم پیرامون بحث مصونیت  در آیه 59 سوره «احزاب» می فرماید: «یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُل لِّأَزْوَاجِکَ وَبَنَاتِکَ وَنِسَاء الْمُؤْمِنِینَ یُدْنِینَ عَلَیْهِنَّ مِن جَلَابِیبِهِنَّ ذَلِکَ أَدْنَى أَن یُعْرَفْنَ فَلَا یُؤْذَیْنَ وَکَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَّحِیمًا»، «اى پیامبر به زنان و دخترانت و به زنان مؤمنان بگو پوشش هاى خود را بر خود فروتر گیرند این براى آنکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند نزدیکتر است و خدا آمرزنده مهربان است».
علامه طباطبایی«رضوان الله علیه» در تفسیر این آیه در جلد 16 تفسیر المیزان ص516 می فرمایند:
((«ذلک ادنى ان یعرفن فلا یوذین... » یعنى پوشاندن همه بدن به شناخته شدن به اینکه اهل عفت و حجاب و صلاح و سدادند نزدیک تر است، در نتیجه وقتى به این عنوان شناخته شدند، دیگر اذیت نمى شوند، یعنى اهل فسق و فجور متعرض آنان نمى گردند. بعضى از مفسرین در معناى آن گفته اند: این پوشیدگى، نزدیک تر بودن ایشان به مسلمان بودن و آزاد بودن را مى شناساند، چون زنان غیر مسلمان ، و نیز کنیزان در آن دوره حجاب نداشتند، و حجاب علامت زنان مسلمان بود، و در نتیجه کسى متعرض آنان نمى شد، و حتى کسى نمى پنداشت که ایشان کنیز و یا غیر مسلمانند، و از ملت یهود و نصارى هستند لیکن معناى اول به ذهن نزدیک تر است.))

   با توجه به تفسیر این آیه می توان این نتیجه را گرفت که پوشش های نامناسب زنان می تواند باعث تحریک بیمار دلان شده و صلب امنیت از آنان نماید. چرا که باعث تحریک غریزه جنسی مردان شده و در جامعه ما که دفع این غریزه سخت تر و مشکل تر است – با توجه به قوانینی و دستورات دینی ما و از طرفی هجمه های فرهنگی عظیمی که بر جامعه ما جاری است – نیز این ناامنی برای این دسته از زنان بیشتر باشد. البته این مطلب که به زنان با حجاب ما نیز ممکن است تعدی بشود مطلب خطایی نیست که آن هم به نحوه عملکرد و برخورد ما با این مقوله مهم بر می گردد، ولی قطعاً یک فرد متجاوز و بیمار دل میان دو این دو گزینه یعنی فردی با پوشش مناسب(نه ظاهراً مناسب) و نامناسب برای رسیدن به امیال پلید خود و یا حتی اذیت و آزارهای جزئی فرد با پوشش نامناسب را بر می گزیند. حالا این فرد ممکن است حتی چادر هم بر سر داشته باشد ولی از لحاظ شرع مقدس پوشش او نامناسب به حساب بیاید.
    البته این بدان معنا نیست که کسانی که پوشش نامناسبی دارند قصد این را دارند که به آنها جور دیگری نگاه شود و یا مورد تعدی قرار گیرند، خیر. ولی این زمینه را با توجه به غریزه و فطرتی که خدا در انسان و مردها به خصوص آنانی که بیمار دل اند قرار داده تا این تعدی صورت پذیرد. بعلاوه هر انسان عاقلی باید خود را از خطر احتمالی یا سوء ظن بری بدارد.
    در جوامع غربی به دلیل اینکه حدود خاصی برای این روابط قائل نیستند و از کودکی به آنها این آموزش ها را می دهند که چگونه خود را قبل از تجاوز مصون نگه دارند!! قاعدتاً شما در انظار عمومی برخوردهایی مثل آن چیزی که در جامعه ما باب شده است از قبیل: متلک پرانی و بوق زدن و ایستادن اتومبیل ها برای بعضی از زن ها و دخترها، صحبت کردن های تحریک آمیز با دختران و... را نمی بینید و فرد اجازه چنین کاری را قانوناً نداشته و مکان های دیگری را باید برای این رفتار ها بر می گزیند. اگر چه با این احوال طبق آمارهایی که وجود دارد این تجاوزات در آن جوامع نیز وجود دارد. لذا می بینیم که مصونیت و در امان بودن در آنجا تعریف خاص خودش را دارد و کسی که به هر طریق تجاوزی به او می شود (از لحاظ انسانی عرض می کنم نه قانونی یا دینی) نسبت به این تجاوز راضی باشد مصون به حساب می آید.
    در مورد اینکه آیا حجاب محدودیت است باید عنوان نمود که اگر جامعه نسوان ما بخواهند از بند تعدیجات مصون بمانند باید محدودیت هایی را به خود تحمیل کنند که البته مانع فعالیت های سالم اجتماعی آنان نخواهد بود و نشانه هایش را هم می توانید در زنان و دخترانی بینید که مراتب علمی و درجات اجتماعی بلندی را با حفظ پوشش درست و حجاب اسلامی خود کسب کرده اند.




تاریخ : یکشنبه 89/12/1 | 2:31 عصر | نویسنده : علی رضائی | نظر