سفارش تبلیغ
صبا ویژن

انسان عاقل و مؤمن از یک سوراخ دو بار گزیده نمی شود! 

بازنویسی، نوشته ای از آقای عبدالرحیم اباذری

استقبال پرشور و کم نظیری که مردم سرتاسر کشور از کاندیداتوری آیت الله هاشمی رفسنجانی کردند، نشان دادند، آنان از حاکمیت آدم های کوچک، ناتوان و تازه به دوران رسیده خسته شده و منتفرند و نیاز مبرم به مدیریت انسان های شریف، بزرگ، صادق، صالح، کار آمد و کار آزموده دارند.

هشت سال گذشته تجربه تلخی برای ملت بزرگ ایران بود و نشان داد هر گاه رئیس دولت از افراد ناشناخته، کوچک و تازه به دوران رسیده باشد، هرگز نمی تواند برای مردم، کشور، انقلاب و نظام مفید باشد. علتش هم روشن است. زیرا کسانی که به قول معروف یک سر و گردن از وی بزرگتر و بالاتر هستند، هرگز حاضر نمی شوند با او در کنار یک میز بنشینند و این کار منطقی هم هست. بنابرین او ناچار است اعضای دولت خود را از افرادی مثل خود یا پایین تر و ضعیف تر از خود انتخاب کند.

در دولت نهم و دهم با تمام وجود شاهد این وضعیت اسف بار بودیم. یک سری شخصیت های ریشه دار و توانا از همان اول کنار گذاسته شدند. بعضی از افرادی هم که آمدند، پس از اندکی چون خود را قوی تر از رئیس دولت یافتند، نتوانستند بمانند، یا خودشان رفتند یا کنار گذاشته شدند و در نهایت دولت، امور کشور را با افراد کم تجربه، ضعیف و ناکارآمد ادامه داد و نتیجه اش آن شد که امروز شاهدش هستیم.

در لسان مبارک امامان معصوم (ع) نیز سپردن کارهای بزرگ به آدم های کوچک، عامل انحطاط و سقوط حکومت ها معرفی شده است. امام علی (ع) می فرماید:

«یستدل علی ادبار الدول باربع: تضییع الاصول و التمسک بالفروع و تقدیم الاراذل و تاخیر الافاضل.» (غررالحکم ودررالکلم،ص 342،حدیث 7835) چهار چیز عامل شکست دولت هاست. 1- غفلت کردن از مسائل مهم کشوری 2ـ روی آوردن به حواشی و کارهای بیهوده 3ـ به کار گرفتن آدمهای پست و فرومایه 4- کنار زدن و منزوی کردن انسان های شریف و اصیل. متاسفانه این چهار ویژگی در دولت دهم کاملا آشکار بود.

آن حضرت در حدیث دیگر می فرماید: «تولی الاراذل و الاحداث، الدول دلیل انحلالها و ادبارها.» (همان،ص 345،حدیث 7925) یعنی: روی کار آمدن آدم های فرومایه و تازه به دوران رسیده، نشانه انحطاط و انحلال حکومت هاست.

مرحوم آقا جمال خوانساری، شارح غررالحکم در توضیح و ذیل این حدیث شریف می نویسد: «مراد این است که مباشرین مهمات دولت ها باید که مردم بلند مرتبه باشند... و هر دولتی که مباشرین مهمات آن مردم پست مرتبه و تازه به دوران رسیده شوند، این نشان این است که به زودی بر هم خورد و پشت برگرداند و وجه این ظاهر است و به تجربه نیز معلوم شده» (شرح آقا جمال خونساری بر غررالحکم و دررالکلم، ج 3، ص 696)

این حقیقت از نظر تاریخی هم روشن است. مرحوم فیض الاسلام در ترجمه و شرح نهج البلاغه می نویسد: از حکیم دور اندیشی پرسیدند، انقراض دولت ساسانیان را چه سبب شد؟ گفت: «ایشان افراد کوچک را به کار های بزرگ گماشتند که از عهده آن کار ها بر نیامدند و مردم بزرگ را به کارهای کوچک وا داشتند که به آن کارها اعتقاد ننمودند، از این رو نظام کارشان از هم گسست و جمعیت شان پراکنده شد.» (ترجمه و شرح نهج البلاغه، فیض الاسلام، ص756) بعضی از مورخان یکی از علل مهم انقراض دولت مقتدر صفوی را نیز همین امر قلمداد کردند.

کسانی که در هشت سال گذشته با لطایف الحیل و هزینه کردن از دین و اعتقادات مردم یک فرد ضعیف را بر گرده مردم سوار کردند، امروز بدون این که پاسخگوی اشتباهات گذشته خود باشند، تلاش می کنند، فرد مشابه و ضعیف تر از او را دوباره بر مردم تحمیل کنند، اما مردم دیگر هوشیار و بیدار شده اند.

در حدیثی از امام صادق (ع) داریم که فرمود: «المومن لایسلع من جحر، مرتین» مومن هرگز از یک سوراخ، دوبار گزیده نمی شود. استقبال پرشور و کم نظیری که مردم سرتاسر کشور از کاندیداتوری آیت الله هاشمی رفسنجانی کردند، نشان دادند، آنان از حاکمیت آدم های کوچک، ناتوان و تازه به دوران رسیده خسته شده و منتفرند و نیاز مبرم به مدیریت انسان های شریف، بزرگ، صادق، صالح، کار آمد و کار آزموده دارند تا با روش اعتدال و عقلانیت، تمام نیروی های قوی، متعهد و کارآمد از گروه ها و سلیقه های مختلف را به کار گیرد و مردم، کشور، انقلاب و نظام را از این نابهنجاری ها برهاند.




تاریخ : دوشنبه 92/3/20 | 7:1 عصر | نویسنده : محمد رجایی | نظر