سفارش تبلیغ
صبا ویژن

 

اشغال سفارت؛ این کجا و آن کجا؟!

 بعضی ها مثل اینکه خواسته و یا ناخواسته خوششان می آید؛ شبیه سازی کرده و بعضی اتفاقات دهه ی نخست انقلاب که بر اساس شرایط خاص انقلاب و واقعاً خود جوش پیش آمده بود را تکرار کرده و یک اتفاق بدلی و تصنعی را به نام خود ثبت کنند، حال با چه نیت و قصد و غرضی بماند! واقعاً چرا با گذشت سی و سه سال از انقلاب و تغییر شرایط و اقتدار و تثبیت نظام ج ا ا، اینگونه عمل می کنند؟

یا واقعاً نمی فهمند، یا در توهمند و یا مردم را چیز... حساب می کنند. بابا! درست حافظه تاریخی مردم ایران کم است و زود همه چیز را فراموش می کنند، ولی شکر خدا با وجود رسانه های ارتباط جمعی جهانی که بی شمارند و متنوع، با حافظه ی تاریخی قوی و به روز که در دسترس همه، حتی عشایر کوچ نشین قرار دارد، دیگر جای این کارها و این بازی ها مضحکه دار نیست! و...

سخنی از کارل مارکس نقل است که: «اتفاقات در تاریخ دوبار رخ می دهند، بار اول بصورت تراژدی [غم انگیز]، بار دوم بصورت کمدی [خنده دار]» مثل همین تسخیر سفارت خانه ها در تاریخ انقلاب ما، یعنی؛ یکی اشغال سفارت آمریکا در سال 1358 و دیگری همین چند روز پیش، اشغال سفارت انگلیس! اما آن کجا و این کجا! هر دو به خودی خود سیاه، ولی آن سیاهی کجا و این سیاهی کجا! «اشتراکی هست، اما این کجا ماند بدان!»

یکی از طنز نویسان چند تفاوت مهم میان اشغال سفارت آمریکا در سال 1358 و اشغال سفارت انگلیس در سال 1390 را بر شمرده که باز گویی آن خالی از لطف نیست:

1ـ در اشغال سفارت آمریکا در سال 1358 دانشجویان پیروخط امام می خواستند سه روز سفارت را اشغال کنند، اما 444 روز طول کشید و منجر به تغییر سیاست های ایران، یک جنگ و یک عمر گرفتاری شد، اما در اشغال سفارت انگلیس دانشجویان می خواستند سفارت را تا ابد اشغال کنند و از آن «موزه روباه پیر» را دائر کنند، اما 4 ساعت و 44 دقیقه بعد پلیس آنها را اخراج کرد و سفارت را به انگلیس تحویل داد.

2ـ از اشغال سفارت آمریکا در سال 1358 همه گروههای سیاسی موافق و مخالف حمایت کردند، جز دولت موقت که سقوط کرد، اما در اشغال سفارت انگلیس گروه کمی از دولتی ها و نمایندگان مجلس حمایت کردند، اما اکثر گروههای سیاسی موافق و مخالف حکومت مخالف کردند. حتی حاضر نشدند بیانیه ای صادر کنند.

3ـ در اشغال سفارت آمریکا در سال 1358 دولت سقوط کرد و بسیاری از اشغال کنندگان وارد دولت شدند، اما در اشغال سفارت انگلیس در سال 1390 اشغال کنندگان سقوط کردند و فعلاً وارد زندان شده اند.

4ـ در جریان اشغال سفارت آمریکا در سال 1358 دانشجویان 100 نفر بودند که توسط میلیونها نفر حمایت می شدند، اما در اشغال سفارت انگلیس در سال 1390 تعداد دانشجویان2000 نفر بودند که توسط صد نفر از مردم حمایت می شدند.

5ـ در اشغال سفارت آمریکا در سال 1358 دانشجویان پیرو خط امام نمی دانستند کارشان چه عواقب و نتایجی دارد وگرنه چنین کاری نمی کردند، اما در اشغال سفارت انگلیس چون فکر می کردند اقدام شان ممکن است عواقب خیلی بدی داشته باشد این کار را کردند.

6ـ در جریان اشغال سفارت آمریکا در سال 1358 تا سه ساعت بعد از این اقدام هنوز کسی نمی دانست چه اتفاقی رخ داده است، اما در اشغال سفارت انگلیس در سال 1390 از سه هفته قبل همه شهر می دانستند که چه ساعتی قرار است سفارت انگلیس اشغال شود و فارس نیوز از دو روز قبل خبرش را نوشته بود.

7ـ اشغال سفارت آمریکا در سال 1358 یک حرکت خودجوش دانشجویی بود که به زور می خواستند خودشان را به رهبری بچسبانند و عملاً هم امام را در عمل انجام شده قرار دادند، اما اشغال سفارت انگلیس در سال 1390 یک حرکت...

8ـ اشغال سفارت آمریکا در سال 1358 باعث سقوط یک دولت، وقوع یک جنگ هشت ساله و شکست دولت دموکرات آمریکا شد، اما اشغال سفارت انگلیس باعث دستگیری تعدادی دانشجو، سوختن چند پرچم، آتش زدن تعدادی عکس و شکستن چند در شد و در نهایت خداحافظی سفیر انگلیس!

با با از قدیم گفتند: «مؤمن از یک سوراخ دوبار گزیده نمی شود.»!

منبع: کنج درون




تاریخ : یکشنبه 90/9/13 | 9:25 صبح | نویسنده : محمد رجایی | نظر