رضاخان در زمان سردار سپهی و برای نائل آمدن به مقام سلطنت، از راهبردهای گوناگونی استفاده کرد که یکی از آنها جلب نظر علما و جامعهی دینی و مؤمنین بود. وی در این مسیر اتفاقاً به موفقیت هم رسید و توانست نظر این طیف از جامعه را جلب نماید. متن زیر از کتاب خاطرات دکتر شروین عیناً نقل میشود:
... سردار سپه موفق شد که به تدریج امامان جماعت مساجد، وعاظ و خطبا را به خود متوجه و پشتیبانی آنها را به خود جلب نماید، چنانکه مرحوم آیتالله نائینی از مراجع بزرگ که در آن زمان از عراق به ایران آمده بود و در نظر بود که حوزهی علمیهی قم را اداره کند، پس از توقف چند روزه به عراق مراجعت میکند و سردار سپه سردار رفعت را مأمور احترام و بدرقه از او مینماید. آیتالله نائینی پس از رسیدن به عراق، نامهای بدین شرح برای سردار سپه میفرستد:
«مقام منیع ریاست وزرای عظام دامت شوکته
در این موقع که حمدالله و سبحانه و تعالی سائماً به عتبهی مقدسه شاه ولایت صلی الله علیه و آله الطاهرین مشرف شدیم، دعای دوام تأیید حضرت اشرف دامت شوکته که در اعتلای دین و دولت موجبات تعالی مملکت و ملت را تحت قبهی منوره از اهم ادعیه دانسته، کاملاً مراقب و محض کمال میمنت و تبرک یک قطعه تمثال مقدس را که از قدیم در خزانهی مبارکه محفوظ است از جناب مستطاب آقای سید عباس کلیددار روضهی منوره برای حفظ وجود اشرف درخواست شده و این که به صحابت جناب اجل اکرم سردار رفعت دامت تأییداته تقدیم مینمایم، بهترین تعویض [تعویذ] و حافظ آن وجود شریف خواهد بود ...»
.: Weblog Themes By Pichak :.