سفارش تبلیغ
صبا ویژن

شماچطورید؟

نگاهی به خودتان بیندازید؛ البته منظور پرداختن به خود و خودسازی نیست.بلکه هدف نگاه و دقت به اندام و قیافه­ی خودتان است! اگر وزن شما زیاد است ،نیاز به خودسوزی دارید. اما چنانچه وزنی متناسب دارید که سال­ها بدون تغییر محسوس باقی مانده، بی­شک خداوند مهم­ترین شاخص سلامتی را به شما ارزانی فرموده است.

شیوه­ی محاسبه­ی قد و وزن تا سن 12سالگی متفاوت است؛ ولی در بزرگسالی تقریبا تابع معیار ثابتی است. برای قضاوت کلی، قابل اعتمادترین معیار ،نمایه­ی توده­ی بدنی (Body mass index) می­باشد که عبارت است از: «تقسیم وزن برحسب کیلوگرم بر مجذور قد برحسب متر»؛ که طبق جدول ذیل محدوده آن بیان گردیده است:

طبقه                                                        BMI

کمبود وزن                                                20>

وزن مناسب                                               25-20

اضافه وزن                                               30-25

چاق                                                      35-30

خیلی چاق                                               40<

افراد با BMI     بالای 40 معمولا به برنامه­ی غذایی لاغری و درمان­های معمول پاسخ نمی­دهند. برای این افراد درمان­های تهاجمی (Invasive    ) مثل لیپوساکشن و گاسترو پلاستی در نظر گرفته می­شود که البته عوارض خاص خود را دارد.

به شکل ساده و سرانگشتی شما می­توانید محدوده­ی طبیعی وزن خود را محاسبه کنید: «قد منهای 100»؛ در آقایان حدود 5 کیلوگرم به این مقدار اضافه می­شود. همین طور در افراد ورزشکار و درشت­هیکل مقداری به این محاسبه افزوده می­گردد.

تجمع چربی در بالاتنه و دور کمر چاقی “سیب شکل” نامیده می­شود که در آقایان شایع­تر است. چربی در باسن، ران و لگن را چاقی “گلابی شکل” می­گویند که در خانم­ها بیشتر دیده می­شود. چاقی نوع سیب خطرناک­تر از نوع گلابی است. و به همین دلیل آقایان، بیشتر از خانم­ها در معرض عوارض چاقی قرار دارند. چراکه در این فرم، چربی بیشتر اعضاء و احشاء شکمی را دربرگرفته و سبب آسیب به این اندام­ها خواهد شد.

فردچاقی که به سرعت و بدون برنامه­ی قبلی (ناخواسته) دچار کاهش وزن می­شود، اگرچه ممکن است این کاهش برای وی خوشایند باشد؛ اما باید دانست که گاه در کاهش وزن سریع خطری به­مراتب جدی­تر از چاقی تهدید کننده­ی سلامت فرد است. لذا هرگونه تغییر وزن ناگهانی، سریع و ناخواسته را در هر وزنی که قرار دارید جدی گرفته و آن را با پزشک خود در میان بگذارید.




تاریخ : جمعه 89/12/6 | 2:25 عصر | نویسنده : دکتر سیدحسین حسینی | نظر