اِمام واژهای عربی و به معنای پیشوا و رهبر است که از اصطلاحات خاص دین اسلام است و در برخی کشورهای عربی نظیر عراق، سوریه، لبنان و کشورهایی نظیر ایران و جمهوری آذربایجان عدهای از مردم روسیه و بسیاری از مسلمانان اروپایی مردم (شیعه و سنی) بسیاری از افراد مقدس را امام میخوانند. (ویکیپدیا)
اصل 5 قانون اساسی: «در زمان غیبت حضرت ولی عصر ـ عجل الله تعالی فرجه الشریف ـ در جمهوری اسلامی ایران ولایت امر و امامت امت بر عهده فقیه عادل و با تقوا، آگاه به زمان، شجاع، مدیر و مدبر است که اصل یکصد و هفتم عهده دار آن می گردد».
مطلبی را چند مدت قبل می خواندم در این باره که سابقه ندارد (می توانید بررسی کنید) که غربی ها در هیچ یک از رسانه های خود اعم از شبکه های مختلف ماهواره ای و تلویزیونی و رسانه های نوشتاری حضرت امام خمینی(ره) را با لفظ «امام» مورد خطاب قرار داده باشند. دلایل مختلفی برای این امر ذکر می کنند اعم از اینکه لفظ امام در زبان های مختلف معادل ندارد یا اینکه نمی خواهند ایشان را با یک لفظ و نام خاص مورد خطاب قرار دهند و ...
چند روز پیش یکی از اعضای ارشد اخوان المسلمین مصر در مصاحبه با بی بی سی اعلام کرد: « ما از امام خامنه ای بسیار متشکریم و آرزو داریم در مصر حکومتی نظیر حکومت ایران پدید آید».
از این جمله می توان دریافت که چرا جهان غرب با زیرکی خاصی از ادای این لفظ امتناع می ورزیدند و آن اینکه کلمه «امام» در جهان عرب به معنی پیشوا و رهبر عمومی را داراست و وقتی این عضو ارشد اخوان المسلمین رهبر معظم انقلاب را با لفظ امام خامنه ای خطاب قرار می دهند به معنای آن است که ایشان را به عنوان یک رهبر و امام در سراسر جهان اسلام پذیرفته اند و غرب از همین مسئله واهمه داشته و به هیچ عنوان راضی نبوده که ایشان را با این عنوان مورد خطاب قرار دهد چرا که آنوقت ایشان در بین جهان عرب و اسلام نفوذی معنوی و مقتدا گونه پیدا می کردند.(که با خواست و اراده خدا پیدا هم کردند)
در کشور ما و در حال حاضر عنوان می شود که این لفظ را برای حضرت آیت الله خامنه ای(مد ظله)، رهبری معظم انقلاب نیز بکار ببرند زیرا هم در قانون (اصل 5) آمده و هم ایشان رهبری ایران و به نوعی جهان اسلام (مردم مسلمان و گروه های شیعی و اسلامی مانند حزب الله و اخوان المسلمین) را بر عهده داشته و هدایتگر کشورهای اسلامی دیگر نیز هستند. البته موضع گیری های منفی نیز در این باب وجود دارد مبنی بر اینکه این لفظ با نام ایشان وزن بیانی خوبی ندارد و در دهان نمی چرخد!! یا اینکه ممکن است نام امام خمینی(ره) تحت الشعاع واقع شود و ... که بیشتر به نظر می آید حساسیت های سیاسی باشد و یک سری حب و بغض های شخصی و سیاسی و جاه طلبی های کودکانه، و گرنه نه مشکل شرعی بر آن بار است و نه مردم حساسیتی با این کلمه دارند و اگر به قول آقایان در دهان نمی چرخد! و نمی توانند با آن شعار بدهند، در صحبت ها و نوشته هاشان که می توانند از کلمه «امام» استفاده کنند! منتظر نظرات خوانندگان محترم در این زمینه هستیم.
«السلام علی من اتبع الهدی»
.: Weblog Themes By Pichak :.