در خرداد ماه امسال، کتاب "تحجر و تحجرگرائی از منظر امام خمینی (ره)" به قلم برادر گرامی جناب آقای محمد رجائی نژاد ، به زیور طبع آراسته گردید. این کتاب که به سفارش کمیتهی فرهنگی ستاد بزرگداشت ارتحال امام خمینی (ره) در 112 صفحه و شمارگان 20 هزار منتشر گریده است، مشتمل بر سه فصل: کلیات؛ مواضع امام خمینی در برابر تحجرگرائی؛ و پیامدهای تحجرگرائی از دیدگاه امام میباشد. در این کتاب به 6 مورد به عنوان پیامد تحجرگرائی اشاره شده است که عبارت است از: جدائی دین از سیاست؛ تحریف دین و مذهب؛ اختلاف و تفرقه؛ عدم پیشرفت و نوگرائی و شکوفائی؛ گذشتهگرائی؛ و گسترش جهل و خرافه.
ضمن تبریک به برادر ارجمندمان جناب آقای رجائی، بخشی از کتاب را که ذیل عنوان گسترش جهل و خرافه، مطرح شده است به محضر شما دوستان عزیز تقدیم مینمائیم:
«...در بین همهی خرافات، خرافات مذهبی، بدترین و مهلکترین نوع آن میباشد. چرا که وقتی موهومات و اعتقادات شخصی، عرفی و یا عقدههای روحی و روانی، رنگ دینی بگیرد، اندیشه و رفتار و کردار انسان را تحت تأثیر قرار میدهد و به راحتی قدرت تفکر و تعقل و تدبر را از شخص میگیرد و قوهی بصیرت را کور کرده و توجیه شرعی نیز بر آن میتراشد.
خرافاتی یا خرافهگرائی مختص جوامع عقبمانده و بیفرهنگ و بیسواد نیست، بلکه ممکن است به شکلهای مختلف در جوامع متمدن و بین اقشار تحصیلکرده و صاحبان قدرت و مکنت نیز باشد. حتی در میان روشنفکران امروزی و یا اهل علم و زهد و تقوا هم ممکن است خرافه و خرافهگرائی به نوعی رسوخ کرده باشد.
عدهای هم آگاهانه و یا ندانسته برای پیشبرد اهداف و امیال خویش از خرافه و خرافهگرائی و از جهل و نادانی مردم سود جسته و از اعتقادات پاک و صادق آنان سوء استفاده نموده و با توسل به یک سری موهومات و تخیلات به ظاهر مذهبی و مقدس، اشاعهی خرافهگرائی میکنند تا به مطامع دنیایی و اهداف و امیال شیطانی خود دست یابند. از دیدگاه حضرت امام (ره)، هر شخص، به ویژه عالمانی که مرتجع باشند و واقعیات زمان را درک نکنند و همیشه در گذشته و خیال سیر نمایند، خرافی میباشند...».
.: Weblog Themes By Pichak :.