این روزها مبحث «مجلس در رأس همه امور است که از جملات گهر بار حضرت امام خمینی(رضوان الله علیه) است، مورد مناقشه بعضی مسئولین قرار گرفته و به ابزاری برای حمله به یکدیگر تبدیل شده است.

    با نگاهی به سخنان نورانی بنیانگذار جمهوری اسلامی در طول حیات مبارکشان، به خوبی مشخص می شود که ان حضرت در شرایط مختلف، عبارات و جملاتی را بر اساس شرایط مورد نظر بیان می فرمودند، مثلاً پیرامون کلمه «رأس همه امور» در کلام حضرت امام خمینی«رضوان الله علیه» چندین بار این کلمه تکرار شده است که حاکی از کاربردهای آن در موراد مختلف بوده و طبعاً معانی متفاوتی را نیز به دنبال داشته است و در زمان های گوناگون تفاسیر متفاوت داشته است:

-          نماز جمعه در رأس همه امور است. (صحیفه نور/ج18/ص195)

-          امر کشاورزی که در رأس امور کشور امثال کشور ماست. (صحیفه نور/ج18/ص282)

-          در رأس همه امور قضیه ی قانون اساسی است. (صحیفه نور/ج8/ص181)

-          دررأس همه امور، قضیه ی وحدتی است که باید بین همه نیروها و همه ملت باشد. (صحیفه نور/ج14/ص231)

-          در رأس همه امور، تربیت انسانی است. (صحیفه نور/ج10/ص267)

-     در رأس همه امور این است که ما این امر الهی را که «فاستقم کما امرت و من تاب معک» این امر الهی را ما اجرا کنیم. (صحیفه نور/ج16/ص508)

-          یک مساله که در رأس همه امور است، مسأله معنویات است. (صحیفه نور/ج17/ص 373) و ..

و اما مجلس:

      -     مجلس یک چیزی است که در رأس همه اموری که در یک کشور است واقع است. یعنی مجلس خوب، همه چیز را خوب می کند و مجلس بد همه چیز را بد می کند ...

    یعنی به نظر ایشان مجلسی می تواند در رأس امور باشد که خدمت گذار باشد و قوانین را به درستی و مطابق قانون و شرع وضع نماید. در نتیجه و در کل می توان به این نتیجه رسید که قانون در رأس همه امور است و تخطی از آن می تواند حتی رئوس امور را (حالا می خواهد مجلس باشد یا دولت یا ..) به ذیل امور تنزل دهد.




تاریخ : شنبه 89/7/10 | 3:17 عصر | نویسنده : علی رضائی | نظر