سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دوست عزیزمان، آقای فاضل در همین وبلاگ، به­موقع و به­جا درباره نام­گذاری سال نو به «همت مضاعف و کار مضاعف»، به نکته ظریف و زیبایی اشاره کردند. جا دارد ما نیز مطلبی را بیان کنیم.

معمولاً در فرهنگ ما ایرانیان بیشتر و در دیگر فرهنگ­ها کمتر، ارث و میراث آباء و اجداد برای فرزندان خلف و اهل، نعمت است و مایه رحمت، چرا که با همت و کار مضاعف آن را حفظ  و به سرمایه تبدیل کرده و دوچندانش می­کنند، تا علاوه بر خود، نسل­های بعدی و دیگر نیازمندان نیز از آن بهره­مند شوند. اما برای فرزندان ناخلف و نااهل این نعمت ارث، نقمت است و در آخر ذلت، چون­که مایه بی­عاری و بی­کاری و تن­پروری، و در نهایت با اتمام مال و اموال به ارث رسیده، ذلت و خواری حاصل.

حال با این مقدمه، و در مقیاس بزرگتر به جامعه فعلی خود نگاه می­کنیم. خدای متعال (بر حسب چه مصلحتی و چرا، نمی­دانم!) نعمت نفت و ... را بر ما ارزانی داشته که به نوعی میراث گذشتگان است. دارایی و ثروتی عظیم و گران­قیمت اما تمام شدنی. حال نگاه و عمل خواص و عوام کشور ما نسبت به این میراث چه بوده و چیست؟ جای بحث دارد که در این نوشتار نتوان به آن پرداخت، لکن به اعتقاد بعضی نخبگان، این نعمت الهی متأسفانه در مملکت ما نه فقط عامل خوشبختی و پیشرفت (البته در تمام ابعاد) نشده بلکه مانعی گشته در برابر آن و بی­کاری و تنبلی را به ارمغان آورده و به قولی بلای جان ما ایرانیان شده است. با این وضعیت یکی دیگر از آسیب­ها و موانع همت و تلاش مضاعف، وجود نفت است. البته به شرطی که همت و کار مضاعف را در استخراج و صادرات و درآمد مضاعف نفت ندانیم!

بگذریم! نتیجه آنکه؛ تا وقتی اتکای دولت و ملت به نفته، همت و کار مضاعف هم رخت بر بسته. پس برای جامه عمل پوشاندن به پیام رهبری در این سال «همت و کار مضاعف»، بهترین راه آن است که فکر و تلاش را مضاعف کنیم تا وابستگی به نفت کمتر شود، و الا به فرمایش امام خمینی: «با تمام شدن نفت ... آن­چنان فقری به ملت روی می­آورد که جز تن به اسارت دادن راهی ندارد.» «اگر ما یک روز اتکای خودمان را از خدا برداشتیم و روی نفت گذاشتیم یا روی سلاح گذاشتیم، بدانید که آن روز، روزی است که ما رو به شکست خواهیم رفت.» «اگر بجای نفت ما ایمان داشتیم، احتیاج به هیچ چیز نداشتیم.»


تاریخ : سه شنبه 89/1/17 | 2:24 عصر | نویسنده : محمد رجایی | نظر