امروز، آغاز سال میلادی 2015 است. مسیح، که درود خدا بر او باد، اگرچه پس از سالها فعالیت اصلاحی در میان بنیاسرائیل، با مظلومیت و در نهایت غربت از میان یهودیان پرکشید، اما امروز کسانی که خود را پیرو آموزههای او میدانند بیشترین مردمان یک آئین آسمانی را پدید آوردهاند. برجستهترین انگاره این آئین، صلح و نجات است.
چندی دیگر، زادروز پیامآور آئین آسمانی اسلام است. همو که همه دوگانهانگاریهای آدمیان را نفی کرده و در پرتو آموزه یکتاپرستی، همگان را به همزیستی و برادری و برابری فراخوانده است. آن زمان که قبلهگاه مسلمانان را در اختیار گرفت و بر سران کفر و شرک برتری یافت، آتش کینهجویی را نیفروخت بلکه مهربانی پیشه کرد و فرمود: «الیوم یوم المرحمة». قرآن، کتاب آسمانی اسلام، او را با شناسه «رحمة للعالمین» مینمایاند و میستاید. گروههای گوناگون اجتماعی در پرتو آموزههای اسلام، همزیستی و سازگاری را دریافتند و پیشه کردند؛ و بدین سان اسلام، دین همزیستی نام گرفت و «محمد» پیامآور مهربانی خوانده شد.
در زمانی کوتاه، اسلام دینی جهانی گردید و در پهنهای گسترده، از ترکستان شرقی تا شبه جزیره ایبری در غربیترین نقطه اروپا، پیش رفت. دل و دیده آدمیان در آموزهها و انگارههای این آئین، گمشده خود را مییافتند. کار تا بدانجا بالا گرفت که اروپای مرکزی تازه به دین گراییده مسیحی بیم آن داشت که اسلام از غرب اروپا به شرق اروپا نفوذ کند. گزارشهای تاریخی نیز از اقبال همگانی در این زمینه حکایت میکند. دراینجا بود که جنگ نرم در قالب اسلام هراسی به راه افتاد و این گونه ادعا کردند که اسلام به زور شمشمیر پیش میرود. کمکم این گزافه چنان تکرار گردید که هم مسیحیان را در پذیرش دین تازه به تردید انداخت و هم در گزارشهای مسلمانان بازتاب یافت.
برپایی تمدنی پرشکوه در پهنه جغرافیای اسلامی، که در پرتو همزیستی و سازگاری پیروان اسلام و آئینهای گوناگون پدیدار گردید خود، خط بطلانی بر ادعای خشونت و زورمداری آموزههای اسلام است. غربیها هیچ گاه نتوانستند آنانی را که با روح حاکم بر آموزههای اسلام آشنا گردیده بودند بفریبند؛ اما امروز زمانهای است که گویا از میان مسلمانان، کسانی که دل و جانشان با اسلام آشنا نگردیده، تیشه به ریشه هویت دینی خود میزنند و از اسلام چهرهای ترسیم میکنند که هیچ جویای حقیقتی به سوی آن ره نپوید. به آموزههای دین پشت کردهاند و بر مدار هوا پیش میروند.
پیامآور مهربانی این گونه در پیشگاه خدای خویش زبان به شکایت میگشاید:
«یَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا»
.: Weblog Themes By Pichak :.