نعمت بی منت – 2
درادامه مبحث نعمت بی منت "مزایای شیر مادر" به مزایایی که شیردادن به کودک برای یک مادر دارد ومزایای اقتصادی – اجتمایی آن اشاره خواهیم داشت.
مزایای شیردهی برای مادرانی که یک دوره کامل به فرزندانشان شیر می دهند :
- جمع شدن وبرگشت رحم به اندازه طبیعی قبل از زایمان، در مادرانی که به نوزادانشان شیرمی دهند سریعتر انجام می گیرد .
- تغذیه انحصاری ومکررشیر خوار با شیر مادر، امکان تخمک گذاری مادرشیرده را به تعویق انداخته واحتمال حاملگی های زودرس را کاهش می دهد .
- مادرانی که به فرزندانشان شیر می دهند، چون از چربی ذخیره شده دوران بارداری برای تولید شیر استفاده می نمایند، زودتر وزن اضافه دوران بارداری خود را از دست میدهند، واندام وپستانشان زودتر به حالت طبیعی باز می گردد .
- شیوع بیماریهای: سرطان پستان ، پوکی استخوان (شکستگی های به دنبال آن) ومولتیپل اسکلروزیس درزنانی که به فرزندانشان شیر می دهند بسیار کمتر خواهدبود .
- تماسهای مکررکودک ومادر وشنیدن صدای قلب مادر (که دردوران جنینی با آن مانوس بوده)، ونگاه ونوازش کودک علاوه بر ایجاد آرامش روانی برای کودک ، آمار افسردگی واضطراب های مادران رابعداز زایمان کاهش خواهد داد .
مزایای اقتصادی- اجتمایی :
- شیر مادر به مراتب ارزانتر ازشیوه های تغذیه ای دیگر بوده، وشیر مادرخواران کمتر بیمار می شوند وسرانه هزینه های درمانی دراین روش تغذیه ای کاهش چشم گیرخواهدداشت .
- دادن شیر خشک به شیر خواران مستلزم تهیه قوطی، کاغذ، کارتون، بطری شیر وپستانک بوده که علاوه بر تحمیل هزینه های مالی، باتوجه به اینکه برخی از این موادغیر قابل بازیافت درطبیعت بوده ، موجب آلودکی محیط زیست نیز خواهدشد.
- این شیر همواره بدون صرف وقت ودر همه حال بادمای مناسب می توانددراختیار شیرخوارقرارگیرد .
- سلامت هر جامعه با بهبود وضع تغذیه، رشد مناسب کودکان، پیشگیری از بیماریهای عفونی وتنظیم خانواده براساس توانایی خانوادگی و نیاز اجتمایی ارتباط مستقیم دارد، وتغذیه با شیر مادر می تواند به خوبی در خدمت این هدف با روشی اقتصادی وآسان قرار گیرد .
متاسفانه جامعه ما گاهی چشم بسته راهی که دیگر ملل به خصوص غربیان می روند، را بدون هیچ تاملی بارها رفته، وزمانی از این بیراهه باز می گردیم که آنها تصمیم به بازگشت گرفته، وشیوه بازگشت را نیز برایمان ترسیم نمایند .
ماباوجود پشتوانه عظیم علمی ومذهبی، به علت تنبلی وعقب ماندگی در پژوهش ونداشتن خودباوری، همواره بایدداشته های خودرانیزبامهر تاییددیگران باور نماییم .
.: Weblog Themes By Pichak :.