وبلاگ :
کميل
يادداشت :
سوز رقيه...
نظرات :
0
خصوصي ،
5
عمومي
نام:
ايميل:
سايت:
مشخصات شما ذخيره شود.
متن پيام :
حداکثر 2000 حرف
كد امنيتي:
اين پيام به صورت
خصوصي
ارسال شود.
+
محمدحسن عباسي
اگر بتوانيم بين اعتقاد و توسل و حاجت گيري ارتباط و توازن برقرار کنيم ، مسأله غامض نبوده و حل خواهد شد.
داستان موسي و شبان را که شنيده اي؟
باز هم ميگويم: عالَم عوام عالَم عجيبي است.
شيخ صدوق يک محدِّث است و بالاتر از آن يک اخباري به تمام معنا و شش دانگ.
پاسخ
سلام..با تشکر.. اگر ممکن است اين توازن را شما هم برقرار کنيد تا مسئله بازتر شود... چون از معتقدترين افراد مانند علما و عرفاي بزرگ تا بيابان گردان عامي هم به بحث توسل و شفاعت گرفتن و واسطه فيض و غيره معتقدند. البته کساني هم هستند که با خدا راحت ترند و اين به معني نفي توسل نيست. شيخ صدوق هم هر کسي بوده شيخ عباس قمي مرحو به ايشان ارادت داشته و از ايشان تبعيت کرده است.. مويد باشيد.
+
محمدحسن عباسي
اهل سنت هم به خليفه اول و دوم متوسل و حاجت ميگيرند! اين يعني چه؟
بت پرستان هم حتي در عصر تکنولوژي به بتهاي خود متوسل و حاجت ميگيرند. اين يعني چه؟!
فرق برخي خواص با عوام در اين است که مي دانند و خود را به عوامي ميزنند. فکر ميکنيد چه در سر دارند؟ و با چه هدفي به اين کار مبادرت ميورزند؟
راستي شنيده اي پس از قرنها علي و فاطمه صاحب دختري به نام سکينه که قبرش در سوريه است ، شده اند؟! از متولي آنجا بپرسيد هدفش چيست؟ جالب آن که منبع آن هم أمالي شيخ صدوق است!!
پاسخ
سلام.با تشکر از جنابتان.. با اين حرف شما قضيه توسل و گرفتن حاجت و واسطه فيض قرار دادن بزرگان دين مي شود هيچ و توهم! و اينکه نمي دانم شيخ صدوق را بدون اعتبار مي دانيد يا ارجاعات به ايشان را!؟ مويد باشيد
+
محمدحسن عباسي
علي آقا سلام!
ادعاي شما مبني بر تأييد شيخ صدوق برايم اعجاب آور بود. چگونه داستاني که اساساً از قرن ششم و بلکه هفتم هجري در کتب مقاتل ما راه يافته(اولين بار در کتاب
کامل
بهائي تأليف طبري نامي آمده است) ، ميتواند مورد تأييد شيخ صدوق که در 381 هجري از دنيا رفته ، باشد؟! و چگونه با ضرس قاطع ميگوئيد هيچکدام از مورخانِ حادثه عاشورا آن را رد نکرده اند؟ زيرا تا قبل از قرن هفتم که اين داستان در مقاتل راه يافته است ، اصلاً بحثي از دختري سه ساله با آن کيفيت و ماجرا نبوده که بخواهند آن را رد کنند. عجيب است که پا جاي پاي مداحان گذاشته ايد. از شما بعيد بود!
و اما داستان کرامت و شفا مربوط به اعتقاد و باور است. چنان که اگر شما به هيچکس هم متوسل نشويد و صرفاً از خود خدا هم بخواهيد ، چه بسا مشمول همين کرامات و شفاها بشويد. عالَم عوام عالَم عجيبي است!
پاسخ
با سلام ويژه خدمت جناب عباسي عزيز!1- منظور بنده از رد نكردن رد قاطع است و اينكه شبهاتي در اين قضيه وجود دارد.2- واقعه كربلا در سال 61هجري بوده و امكان اينكه حضرات اهل بيت عليهم السلام روايتي از آن نقل كرده باشند را هم بايد محتمل دانست.3- شيخ عباس قمي، در کتاب «نفس المهموم» که در رابطه با وقايع کربلا است و نيز در «منتهي الآمال» که بخش مهمي را به وقايع کربلا اختصاص دادهاست، ميگويد: «من در هيچ سند معتبري راجع به حضرت رقيه چيزي نديدم. اما چون شيخ صدوق آن را نقل کردهاست از قول وي آن را نقل ميکنم»4- بحث كرامت ديدن از خدا كه مسئله معمولي است.. بارگاهي به نام حضرت رقيه سلام الله عليها بنا شده عده اي عوام! به آنجا مي روند و از اين خانم تقاضايي مي كنند و حاجت مي گيرند.. اين يعني چه؟!.. با عرض پوزش از اضافه گويي بنده...مويد باشيد
+
رجائي
سلام
دوست عزيز اول ببين اصلاً رقيه اي وجود داشته!؟ بعد بيا با اين سوز و گداز براش روضه و شعر بگو و بنويس! از قديم گفتن: دروغ هر چقدر بزرگتر و پر نقش و نگارتر باشد، قبولاندن و باوروندنش به عوام راحتر و بتره، راست گفتن.
پاسخ
با سلام.جناب اقاي رجايي! در اين روزگار که هزاران دروغ ريز و درشت ساخته شده رسان هاي غربي را و هزاران شايعه درست و غلط را خواسته و ناخواسته تکرار مي کنيم.. چون با ساز دل ما کوک است... هزاران کرامت و هزاران شفايافته از مظلومه حسين عليه السلام را نمي بينيم... به نظرم کسي که خلاف معروف سخني مي گويد بايد سند بياورد.. هيچکدام از تاريخ نويسان کربلا به طور قطع ايشان را رد نکرده اند... وحتي اين قضيه مورد تاييد شيخ صدوق اعلي الله مقامه نيز مي باشد. موفق باشيد
+
دبيرخانه / جشنواره کتاب
با سلام
نخستين جشنواره ملي وبلاگ نويسي کتاب برگزار مي گردد
اين جشنواره در دو بخش وبلاگهاي تخصصي و يادداشت برگزار مي گردد
بر اين اساس وبلاگ نويسان مي توانند حتا با درج يک مطلب در موضوع کتاب در جشنواره شرکت نمايند
آخرين مهلت ارسال آثار 15 دي ماه
براي کسب اطلاعات بيشتر به دبيرخانه جشنواره مراجعه فرماييد
http://festivalbook.ir