سفارش تبلیغ
صبا ویژن

تذکرمهم: مصراع های داخل گیومه « » از دوست عزیزم جناب باباطاهرعریان است.

«عزیزا کاسه ی چشمم سرایت»

همه آرای فامیلم برایت

چو گشتی انتخاب از سوی مردم

نگاهی هم بکن بر زیر پایت

..............

«من آن آزرده ی بی خانمانم»

من آن مستأجر بس ناتوانم

اگر گیرم بیاید زیرزمینی

بدان آنوقت من شاه زمانم

  .............

«مسلمانان سه درد آمد به یک بار»

وهابی و داعشی و دیکتاتار

منظور از "دیکتاتار"، «دیکتاتوری» بی

 زتنگی قافیه گشته دیکتاتار




تاریخ : چهارشنبه 93/10/17 | 6:59 عصر | نویسنده : بچه شلوغ | نظر

 

دکتر علی شریعتی 

(1312 – 1356ه.ش)

دکتر شریعتی تحت تأثیر اقبال لاهوری و در تعقیب و تبیین همان ایده، تاریخ بشریت را به سه دوره تقسیم می‏کند: 1. دوران وحی؛ 2. دوران امامت و وصایت؛ 3. دوران غیبت امام، که در این دوران رهبری و هدایت خلق به عهده علم است(شیعه (مجموعه آثار، ج 7) ، ص 247ـ249)

وی معتقد است: «وقتی پیامبر می‏ گوید: خاتم انبیا من هستم، نمی‏ خواهد بگوید آنچه گفتم انسان را الی الابد بس است، بلکه خاتمیت می‏ خواهد بگوید که انسان ها تاکنون برای زندگی خود محتاج هدایت از طریق ماورای تعقل و تربیت بشری بوده اند اما از این پس و پس از خلق تمدن یونان و روم و اسلام و نزول کتب آسمانی تورات و انجیل و قرآن ، تربیت مذهبی انسان تا حدی که لازم بوده است ، انجام پذیرفته و مِن بعد انسان بر اساس تربیت حاصل از دین، قادر است بدون وحی و بدون نبوت جدیدی، روی پای خود بایستد و  به زندگی ادامه دهد و بلکه آن را کامل کند. بنابراین، دیگر نبوت ختم است، خودتان راه بیفتید... از این پس عقل جای وحی را می‏ گیرد.( اسلام‏ شناسی، (مجموعه آثار، ج30، درس‏ های مشهد) ، ص 63ـ64)

به نظر شریعتی خاتمیت یعنی فارغ التحصیل شدن انسان از مکتب وحی. بشر بعد از خاتمیت به وحی جدید نیاز ندارد؛ یعنی بر اساس تعلیمات این مکتب بی آن که پیغمبر دیگری بیاید ، می تواند خود پاسخ بیابد.(تاریخ و شناخت ادیان (مجموعه آثار، ج14) ، ص327)

از دیدگاه شریعتی، در دوران خاتمیت همه مسئولیت‏ ها و کارکردهای پیامبران و امامان به عهده علم و عالمان و روشنفکران است.( شیعه، (مجموعه آثار، ج7) ، ص 103 و ص249 ؛ بازگشت (مجموعه آثار، ج4) ، ص154-155)

 

 

 

 




تاریخ : یکشنبه 93/10/14 | 6:21 صبح | نویسنده : محمدحسن عباسی | نظر

شفاف سازی بودجه 93، نشانه هایی از دموکراسی واقعی

دولت در شرایطی که قیمت نفت به نیم کاهش یافته و ایران تحت شدیدترین تحریم های طول تاریخ کشور قرار دارد، و در شرایطی که دولت قادر به تأمین نیازهای ضروری مردم و پرداخت یارانه های نقدی نیست، از طرفی از ناحیه مخالفان به برنامه های ضد فرهنگی محکوم می شود، اما بودجه عظیمی را به نهادهای فرهنگی و دینی اختصاص داده است. این نشان از توجه ویژه دولت به فرهنگ و ارزش های دینی است، با این حال عده ای بی انصافی کرده و...

در بودجه پیشنهادی سال 94 دولت به مجلس شورای اسلامی، صدها میلیارد تومان برای حوزه های فرهنگی و دینی در نظر گرفته شده است. برای نمونه و قضاوت توجه کنید:

نهادهای حوزوی

الف- شورای عالی حوزه های علمیه (283 میلیارد تومان)

ب- شورای برنامه ریزی مدیریت حوزه های علمیه خراسان (42 میلیارد تومان)

پ- مرکز خدمات حوزه علمیه (500 میلیارد تومان)

ت- شورای سیاستگذاری حوزه های علمیه خواهران (152 میلیارد تومان)

ث- دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم (90 میلیارد تومان)

ج- مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی متعلق به آیت الله مصباح یزدی (14 میلیارد تومان)

چ- پژوهشگاه حوزه و دانشگاه (9 میلیارد تومان)

ح- کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی (6 میلیارد تومان)

بدین ترتیب، یک هزار و 96 میلیارد تومان از بودجه سال آینده به طورمستقیم به حوزه های علمیه دینی اختصاص یافته است.

نهادهای شبه حوزوی

الف- شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی (28 میلیارد تومان)

ب- کمک به بنیاد بین المللی فرهنگی- هنری امام رضا (5 میلیارد تومان)

پ- مجمع جهانی اهل بیت (33 میلیارد تومان)

ت- مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی (24 میلیارد تومان)

ث- دانشگاه اهل بیت (2 میلیارد تومان)

ج- دانشگاه مذاهب اسلامی (8.6 میلیارد تومان)

چ- سازمان تبلیغات اسلامی (260 میلیارد تومان)

بدین ترتیب، 336.6 میلیارد تومان هم به نهادهای شبه حوزوی اختصاص یافته است. نهادهای حوزوی و شبه حوزوی، جمعاً1432.6 میلیارد تومان از بودجه را به خود اختصاص داده اند.

نهادهای فرهنگی

الف ـ مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (52 میلیارد تومان)

ب ـ نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها (100 میلیارد تومان)

ج ـ شورای عالی انقلاب فرهنگی (42 میلیارد تومان)

د ـ سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی و اسلامی (22 میلیارد تومان)

هـ ـ پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (4 میلیارد تومان)

و ـ دو میلیارد تومان به «بنیاد حکمت اسلامیصدرا» تحت اشراف آیت الله محمد خامنه‌ای

میزانبودجه بسیج دانشجویی و... روشن نیست کهباید بر اینها افزوده شود.

مساجد و...

الف ـ کمک به ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد (51 میلیارد تومان)

ب ـ بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس (33 میلیارد تومان)

ج ـ 84 میلیارد تومان نیز صرف فعالیت‌های فرهنگی...

حج و زیارت و اوقاف

الف ـ سازمان اوقاف و امور خیریه (94 میلیارد تومان)

ب ـ سازمان حج و زیارت (3 میلیارد تومان)

صدا و سیما

الف ـ در بودجه سال آینده، فقط برای «رسیدگی به شکایات قوا از صدا وسیما» 75 میلیون تومان اختصاص داده شده و در ‌‌نهایت ‌یک میلیارد و دویست میلیونلحاظ شده است.

ب ـ یک میلیارد تومان هم برای «375 هزار ساعت نظارت و تحلیل محتوایبرنامه های صدا و سیما» در نظر گرفته شده است. این مبالغ ربطی بهبودجه صدا و سیما ندارد که مستقل از شورای نظارت است.

اگر چیزی از قلم افتاده، دوستان می توانند اضافه نمایند.




تاریخ : شنبه 93/10/13 | 12:35 عصر | نویسنده : محمد رجایی | نظر

   اعلان خطر-3

5- اغتشاش فکریاتغییرات شخصیت:تغییرشخصیت به شکل ناگهانی یکی ازموارداعلان خطر درافراد می باشد که باید به شکل عاجل علت آن شناسایی ودرمان آغاز گردد . 

شخصیت هرفرد به ترکیب تفکیک ناپذیرکلیه ویژگیهای روانی ورفتاری دیرپا، که اوراازدیگران متمایز می کند اطلاق می شود که سه جزء دارد:

1-مزاج که به جنبه ارثی وزیست شناختی فرد بستگی دارد .

2-منش یاکاراکتر که به جنبه فرهنگی واجتمایی یا همان شخصیت اکتسابی فرد اطلاق می شود .

3-هوش که هماهنگ کننده دوجزء مزاج ومنش فرد بوده وخوداز دوجزء ارثی واکتسابی تشکیل شده  است .

اختلال شخصیت به دوشکل درافراد مبتلا دیده می شود :

1- اختلالات شخصیت دیرپا که به صورت آرام وبطئی شکل گرفته وعلل مختلف زیستی واجتمایی وفرهنگی دربروزآن نقش دارند ودرمان آن نیزبا لحاظ جوانب ذکرشده مقدور است .

2- اختلالات شخصیتی ناگهانی : دراین اختلال فرد به سرعت دچارتغییر شخصیت شده که ابتدابرای اطرافیان غیرقابل باوروپذیرش است ودرمواردی نیزنیاز به مداخلات درمانی وکنترلی اورژانسی می باشد مثل : پرخاشگری وتهاجم ، اقدام به خودکشی، رفتارهای کاتوتونیا(بهت، تهییج، مومی شدن وبی ارادگی، ماندن دریک وضعیت عجیب به مدت طولانی وپژواکهای کلامی ورفتاری)،دلیریوم یا اختلال درتوجه وسطح هوشیاری به شکل، وروانپریشی های حادکه با اختلال شدید درقضاوت مشخص می گرددوبا هذیان وتوهم ورفتار وگفتارآشفته خودرا نشان می دهد .

در ایجاد اختلالات شخصیتی ناگهانی  عوامل مختلفی وجوددارندکه موارد عمده آن عبارتند از :

الف- عوامل جسمی وزیستی:  مانندکم خونی های شدید، عفونت های حاد به خصوص عفونت منتشره درمغز وخون، افت شدید قندیا قندخون بسیار بالا که درشرف شوک یا کما می باشند، جراحیهای سخت وطولانی، بی آبی طولانی بدن(دهیدراتاسیون شدید) بدنبال خونریزی ها ویااسهال واستفراغ طولانی مدت، تومورهای مغزی ویاتومورهای بدخیم دیگرنواحی بدن که به مغزمنتشرشده اند(متاستازبه مغز)ویاضربات واره به سر وخونریزیهای داخل جمجمه ...

ب- عوامل روانشناختی : مانندافسردگی وناامیدی شدید، رفتارهای تکانه ای وخشم غیر قابل کنترل، عدم یادگیری فرد دربرخورد وحل مشکلات وموانع سخت زندگی ونپذیرفتن کمک دیگران درمواقع بحران ...

ج- عوامل اجتمایی :مانند وضعیت شغلی نابسامان وبحران بیکاری که امروزه ازمعضلات بزرگ اجتمایی ماست، انزوا وتنهازندگی کردن که ازسوغات فرهنگ جوامع غربی بوده ودرجامعه ما نیزروبه گسترش است، جنس مذکربیشتردرمعرض اختلالات شخصیتی ناگهانی می باشد(قابل توجه خانمها)، طلاق وبیوه شدن وزندگی مجردی .

د- عوامل اعتقادی ومعنوی : دربرسیهای علمی متعدددرجوامع مختلف این واقعیت به اثبات رسیده که وجوددین واعتقاد به مبداهستی وپایبندی به ارزشهای دینی یکی ازعوامل مهم محافظت انسان درمقابل آسیب های اجتمایی وبیماریهای اعصاب وروان واختلات شخصیت می باشد .

 6 - وجودلکه های نورانی روشن یا شرار نور درمیدان بینایی که قبل ازشروع بعضی ازانواع سردرد های میگرنی دیده می شود وگاهی نیز می تواندنشانه آسیب شبکیه چشم باشد، نیاز به مداخله اورژانسی دارد .

 دوبینی وکاهش بدون درد وناگهانی بینایی  نیزازمواردی است که باید به سرعت ارزیابی وتشخیص داده شود .  ادامه دارد...

      بااستفاده ازدرسنامه پزشگی وعلوم رفتاری دکترقلعه بندی وهفته نامه پزشکی روزوکلیات چشم پزشکی ووگان




تاریخ : جمعه 93/10/12 | 2:48 عصر | نویسنده : دکتر سیدحسین حسینی | نظر

امروز، آغاز سال میلادی 2015 است. مسیح، که درود خدا بر او باد، اگرچه پس از سال‌ها فعالیت اصلاحی در میان بنی‌اسرائیل، با مظلومیت و در نهایت غربت از میان یهودیان پرکشید، اما امروز کسانی که خود را پیرو آموزه‌های او می‌دانند بیشترین مردمان یک آئین آسمانی را پدید آورده‌اند. برجسته‌ترین انگاره این آئین، صلح و نجات است.

چندی دیگر، زادروز پیام‌آور آئین آسمانی اسلام است. همو که همه دوگانه‌انگاری‌های آدمیان را نفی کرده و در پرتو آموزه یکتاپرستی، همگان را به همزیستی و برادری و برابری فراخوانده است. آن زمان که قبله‌گاه مسلمانان را در اختیار گرفت و بر سران کفر و شرک برتری یافت، آتش کینه‌جویی را نیفروخت بلکه مهربانی پیشه کرد و فرمود: «الیوم یوم المرحمة». قرآن، کتاب آسمانی اسلام، او را با شناسه «رحمة للعالمین» می‌نمایاند و می‌ستاید. گروه‌های گوناگون اجتماعی در پرتو آموزه‌های اسلام، همزیستی و سازگاری را دریافتند و پیشه کردند؛ و بدین سان اسلام، دین همزیستی نام گرفت و «محمد» پیام‌آور مهربانی خوانده شد.

در زمانی کوتاه، اسلام دینی جهانی گردید و در پهنه‌ای گسترده، از ترکستان شرقی تا شبه جزیره ایبری در غربی‌ترین نقطه اروپا، پیش رفت. دل و دیده آدمیان در آموزه‌ها و انگاره‌های این آئین، گمشده خود را می‌یافتند. کار تا بدان‌جا بالا گرفت که اروپای مرکزی تازه به دین گراییده مسیحی بیم آن داشت که اسلام از غرب اروپا به شرق اروپا نفوذ کند. گزارش‌های تاریخی نیز از اقبال همگانی در این زمینه حکایت می‌کند. دراین‌جا بود که جنگ نرم در قالب اسلام هراسی به راه افتاد و این گونه ادعا کردند که اسلام به زور شمشمیر پیش می‌رود. کم‌کم این گزافه چنان تکرار گردید که هم مسیحیان را در پذیرش دین تازه به تردید انداخت و هم در گزارش‌های مسلمانان بازتاب یافت.

برپایی تمدنی پرشکوه در پهنه جغرافیای اسلامی، که در پرتو همزیستی و سازگاری پیروان اسلام و آئین‌های گوناگون پدیدار گردید خود، خط بطلانی بر ادعای خشونت و زورمداری آموزه‌های اسلام است. غربی‌ها هیچ گاه نتوانستند آنانی را که با روح حاکم بر آموزه‌های اسلام آشنا گردیده بودند بفریبند؛ اما امروز زمانه‌ای است که گویا از میان مسلمانان، کسانی که دل و جان‌شان با اسلام آشنا نگردیده، تیشه به ریشه هویت دینی خود می‌زنند و از اسلام چهره‌ای ترسیم می‌کنند که هیچ جویای حقیقتی به سوی آن ره نپوید. به آموزه‌های دین پشت کرده‌اند و بر مدار هوا پیش می‌روند.

پیام‌آور مهربانی این گونه در پیشگاه خدای خویش زبان به شکایت می‌گشاید:

 

«یَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا»




تاریخ : پنج شنبه 93/10/11 | 6:11 عصر | نویسنده : حمید فاضل | نظر

با سلام و عرض پوزش از تاخیر و تخطی از اساسنامه کمیل مبنی بر اینکه مطالب فاصله شان بیش تر از یه ماه طول کشید...
خب مطلب و درد زیاد است، انسان معطل می ماند که از کدام بگوید... صد سینه حرف موج زند در دهان ما... بماند... می رویم سر اصل مطلب...

متن نامه امیر کبیر به ناصرالدین شاه: الساعه که در ایوان منزل با همشیره همایونی به شکستن لبه نان مشغولم خبر رسید که شاهزاده موثق الدوله حاکم قم را که به جرم رشاء و ارتشاء معزول کرده بودم به توصیه عمه خود ابقاء فرموده و سخن هزل بر زبان رانده اید.فرستادم او را تحت الحفظ به تهران بیاورند تا اعلیحضرت بدانند که "اداره امور مملکت با توصیه عمه و خاله نمی شود". زیاده جسارت است. تقی

پ ن1: خبر آنلاین: با دستور سرلشگر فیروزآبادی، سروش رفیعی و پولادی مسافر استرالیا شدند!! انشاء الله که می روند و غرورآفرین می شوند...
پ ن2:  مجلس گفته دولت 4.1 میلیارد تومان یا دلار یا هرچه... بدون مجوز از حساب ذخیره ارزی برداشت کرده است... این از همان سیاست بازی هایی است که زمان دولت قبل هم داشته اند که البته نیتشان مشخص نیست! انشاء الله عمری بود توضیحات مبسوط تری می دهم... انشاء الله که اشتباه نمی کنم...
پ ن3: این خود انتقادی را نوشتم که دست و بالم باز باشد برای نقد های بعدی از دولت محترم!!

 

 




تاریخ : چهارشنبه 93/10/10 | 7:56 عصر | نویسنده : علی رضائی | نظر


شهدای گمنام! چرا گمنام؟

حسام الدین آشنا مشاور رئیس جمهور در روزهای اخیر نوشته های مکرری در رابطه با شهدای گمنام منتشر کرده و در این نوشته ها به چرایی وجود شهدای گمنام و انتقاد از اختیارات محدود بنیاد شهید که به نوعی زیرنظر دولت محسوب می شود، پرداخته است. آشنا در پستی با عنوان «شهید گمنام امروز چه معنایی دارد؟!» نوشت:

«دانشجویی پس از جریان دفن شهدای گمنام در میدان امیر چخماق یزد از من پرسید: پیکری که در تفحص یافت می شود یا دارای پلاک شناسایی است یا نه؟ در صورت اول گمنام نیست در صورت دوم یا ما فهرستی از مشخصات شهدای مفقود الاثر داریم یانه؟ اگر داریم با تطبیق دی ان ای میان نزدیکان شهید و پیکر یافت شده می توان هویت شهید را شناسایی کرد. اگر نداریم چرا در طول 25سال پس از پایان جنگ فراخوان نداده ایم هر خانواده ای که شهید مفقود الاثر دارد بیاید آزمایش دی ان ای بدهد و از طرف دیگر از بقایای هر شهید تفحص شده پیش از دفن آزمایش بگیریم و با تطبیق این دو بانک اطلاعاتی هم خانواده ها را از انتظار در بیاوریم و هم به جای افزایش شهدای گمنام ، شهدا را نام آشنا و نام آور کنیم.

او مثالهایی را یادآور شد که در همین سال گذشته برخی شهدای گمنام که در تهران دفن شده ند از همین طریق مورد شناسایی قرار گرفته اند. پس اگر می توان مدتها پس از دفن نمونه ها را تطبیق داد چرا از ابتدا همین اقدام را انجام ندهیم؟ آیا شما پاسخی برای او دارید؟»

آشنا دقایقی بعد در پست بعدی خود می نویسد: «به امید روزی که هیچ شهیدی را به صورت گمنام دفن نکنیم و همه شهیدانمان را به آغوش خانواده ها باز گردانیم. شهید گمنام امروز چه معنایی دارد؟ا»

وی همچنین ساعتی بعد دوباره به موضوع شهدای گمنام پرداخت و در سومین نوشته خود در شبکه اجتماعی گوگل پلاس نوشت: «سوال این است که آیا اصولا ما حق داریم قبل از این که تمام تلاشمان را برای رساندن یک شهید به خانواده اش انجام دهیم -تاکید می کنم تمام تلاشمان - پیکر او را به صورت گمنام دفن کنیم؟

در جریان دفن شهدا سه نهاد مسوولیت دارند .نهاد اول کمیته جستجوی مفقودین است که تا چندی پیش بخشی از بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس وابسته به ستاد کل نیروهای مسلح بود و با اتمام ماموریت سردار باقر زاده در آن بنیاد ، مستقل شد . این ستاد فعلا هم کار تفحص را انجام می دهد ، هم شناسایی شهدا را دنبال می کند و هم مکان های دفن شهدا را معین می کند و هم مراسم را برگزار می کند.

نهاد دوم بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس است که در وضع فعلی ساختن و نگهداری از یادمان های شهدای گمنام را هم بر عهده دارد.

نهاد سوم بنیاد شهید و امور ایثار گران است که اگر چه قانونا هم پاسخگو و هم خادم خانواده های معزز مفقودین است ولی در چرخه امور مربوط به شهدای گمنام کاملا حذف شده است.

می توان با تقسیم کار منطقی تری میان این سه نهاد از گمنام دفن شدن شهیدان جلوگیری کرد.»





تاریخ : دوشنبه 93/10/8 | 8:8 عصر | نویسنده : محمد رجایی | نظر