سفارش تبلیغ
صبا ویژن

صادق زیبا کلام گفت : با نهایت احترامی که برای آقای روحانی قائلم باید بگویم متاسفانه آن چه که دیروز از عملکرد رییس جمهور و مشاورانش دیدیم یک کار بسیار پر اشتباه رسانه ای و کاملا غیر حرفه ای در حوزه روابط عمومی بود  .
صادق زیباکلام در گفت و گو با ایران خبر ، درباره گزارش عملکرد 100 روزه دولت یازدهم گفت : برای من این سوال وجود دارد که همراهان ، مشاوران و کسانی که این برنامه را برای رییس جمهور ترتیب دادند چه فکری کردند که این مصاحبه با این شکل برگزار شد ، آقای رییس جمهور قطعا می دانند بسیاری از کسانی که به وی رای دادند ، اصلا صدا و سیما را قبول ندارند و آن را مستقل و مردمی نمی دانند ، اینکه روحانی تنها برای چنین رسانه ای گزارش عملکرد بدهد بسیار ناشیانه بود.
رییس جمهور نباید فقط برای صدا و سیما گزارش می داد
وی در ادامه گفت : کار درست روابط عمومی این بود که رییس جمهور ، روزنامه ها و جراید مختلف را دعوت می کرد ، تا در حضور روزنامه های اصلاح طلب ، اصولگرا و مستقل ، گزارش عملکرد دهند و صدا و سیما هم به عنوان یکی از میهمانان در برنامه حضور می داشت نه اینکه تنها گزارش برای این رسانه ارائه شود.
پرسشگران تنها تعارف کننده بودند
کارشناس مسائل سیاسی گفت : حتی اگر این اصرار وجود داشت که تنها در جمع رسانه های وابسته به حکومت گزارش داده شود، دست کم باید افرادی دعوت می شدند که کارشناسانه سوال کنند ، نه اینکه تنها با خنده و تعارف از کنار مسائل عبور کنند ، باید مباحث جدی تر ، پخته تر و دقیق تری در این گفت و گو مطرح می شد تا سطح گزارش یکصد روزه رییس جمهور اینقدر پایین نیاید .
زیبا کلام با بیان اینکه ، اشکال این گزارش تنها شکلی و ساختاری نبود ، گفت : ایرادات محتوایی بسیاری نیز بر این گزارش وارد است ، اساسا مسائل جدی ، مهم و چالش برانگیز در این گزارش به هیچ عنوان طرح نشد .
مباحثی که مردم انتظار داشتند بشنوند و نشنیدند
وی در ادامه گفت : بسیاری از رای دهنده های آقای روحانی منتظر بودند از گشایشهای مختلفی در این 100 روز بشنوند ، می خواستند از پی گیری ها برای برداشته شدن محدودیت های سیاسی و آزادی چهره های سیاسی بشنوند ، از مشکلات جدی بهداشتی ، درمانی مردم ، از چرایی قرار داشتن ایران در رتبه صد و دوازدهم رنکینگ بهداشت جهانی ، از هزینه های کلانی که به نام انرژی هسته ای بر گرده مردم تحمیل شد ، از مشکلات وزارت علوم برای بازگرداندن اساتیدی که به زور بازنشسته یا ممنوع التدریس شده اند و یا دانشجویانی که تنها به دلیل انتقاد، ستاره دار هستند و اینها تنها بخشی از مطالبی است که باید از زبان رییس جمهور شنیده می شد.
شاهد بحثی طولانی برای انداختن مشکلات به گردن احمدی نژاد بودیم
استاد دانشگاه تهران گفت : باید به مردم گفته می شد ، اساسا پرداخت یارانه به 75 میلیون نفر و فروش بنزین 400و 700 تومانی چه بلایی سر اقتصاد کشور می آورد، اما متاسفانه شاهد یک صحبت طولانی و خسته کننده درباره تورم و تلاشی ناشیانه برای اینکه احمدی نژاد را مقصر تمام مشکلات کشور جلوه دهد .

زیبا کلام گفت : حتی اگر اینکه واقعا احمدی نژاد مقصر همه مشکلات کشور می باشد ، درست باشد ؛ رییس جمهور نتوانست این موضوع را به درستی برای مردم تبیین کند تا درک ملموسی از شرایطی که کشور در پایان دوران 8 ساله مدیریت اصولگرایان با آن مواجه بود ، داشته باشند . سخنی از اینکه ما در پایان عمر دولت دهم در کجای سیاست خارجی دنیا ایستاده بودیم به میان نیامد.
قربان صدقه رفتنهای رییس جمهور عوامانه بود
وی در ادامه با انتقاد صریح از صحبتهای روحانی درباره مردم گفت: قربان صدقه رفتنهای عوام فریبانه نیز ، در این گفت و گو برخورنده بود ، اینکه رییس جمهور مرتب بگوید ، ما کاری نکردیم ، همه کارها را مردم کردند و در ژنو یا هر جای دیگر مردم بودند که به توافق هسته ای رسیدند ، نا به جا بود ، مردم ما 8 سال به اینگونه صحبتها عادت کرده اند ، 8 سال این مردم شنیدند که رییس دولت خود را نوکر ملت و جارو کش آنها معرفی می کرد ، اکنون دیگر انتظار ادبیات احمدی نژادانه از روحانی نداشتند .
کارشناس مسائل اقتصادی گفت : مردم به جای تعارفات عوامانه منتظر شنیدن برنامه و عملکرد از رییس جمهور بودند و اینگونه ادبیات در شان رییس جمهور و مردمی که مخاطبش بودند ، نیست .
وی با پوپولیستی توصیف کردن گفته های رییس جمهور تصریح کرد : من هیچ نکته مثبتی در این گزارش ندیدم و باید به رییس جمهور و مشاورانش عرض کنم که متاسفانه این یک گزارش فاجعه و چیپ بود .




تاریخ : پنج شنبه 92/9/7 | 1:36 صبح | نویسنده : علی رضائی | نظر

فکر می کنم فهم و مطالعه قرآن برای حضرتعالی آنقدر مهم باشد که مطالعه و دقت بر این متون را تامل بفرمائید

 آقاى دکتر شبسترى: انسان هر سؤالى را از روى علاقه و انتظار خاصّى مطرح مى‏کند و این علاقه و انتظار حتماً با پیش‏دانسته‏هاى وى که مقومات سؤال وى هستند، متناسب است. سؤال همیشه مسبوق به علاقه و انتظار است. اهمیت تنقیح پیش دانسته‏ها و علایق و انتظارات براى تفسیر درست متون دینى، بیش از اهمیت آن‏ها براى تفسیر متون دیگر است. زیرا تنقیح و پاکسازى علایق و انتظارات مربوط به این اسرار پیچیده و تو در تو کارى صعب و طاقت‏فرساست و استعداد ویژه‏اى لازم دارد.

اکثریت قریب به اتفاق مخاطبان دینى جز به وساطت مفسران آن متون- که انسان‏هاى بسیار زبده‏اى باید باشند- نمى‏توانند پیام این متون را بگیرند. سخت‏ترین کار این مفسران، این واسطه‏هاى انتقال پیام معنویت (و نه حاکمان روى زمین) تنقیح مقدمات و مقومات عمل تفسیر است. [حال که‏] نقش علایق و انتظارات در روند تفسیر انکارناپذیر است، چگونه مى‏توان اطمینان یافت علاقه و انتظار مفسر با علاقه و انتظارى که پدید آورنده متن در پدید آوردن آن داشته، مطابق است؟ [همان‏]

آیةاللَّه صادقى: در اینجا سخن از دو نوع دیندارى محقّقانه و مقلّدانه به میان آمده‏ است، به گونه‏اى که فهم مقلّدانه مبتنى بر فهم محقّقانه و فهم محقّقانه مبتنى بر علاقه‏ها و انتظارات قبلى است که انگیزه‏ى طرح سؤالات تحقیقى مى‏باشد.

انگیزه‏ى طرح سؤالات دو نوع مى‏تواند باشد:

1- سؤال براى آگاهى و رسیدن به مطلبى علمى یا حکمى؛ مثلًا اگر بخواهیم بدانیم خلقت آسمان‏ها و زمین چه‏گونه و چه مدت و توسط چه کسى صورت گرفته، و یا هدف از این خلاقیت چه بوده است؟ یا مثلًا حقوق والدین، همسر، فرزندان و خویشاوندان، شرایط مدیر یا حاکم، حد و حدود متخلفین و مجازات از نظر خدا چیست؟

این‏گونه سؤالات از روى پیش دانسته‏ها نیست، بلکه برخاسته از حسّ حقیقت‏طلبى و خداجویى انسان است که بفهمد حکم خدا در هر مورد چیست تا به آن‏ها عمل کند.

کسى که این قبیل سؤالات را از روى علاقه به کشف حقیقت مى‏پرسد، حقیقت را بدون تحمیل مفروضات خود مى‏یابد. این‏گونه سؤالات با هدف کشف حقیقت، لازمه‏ى حرکت و تلاش در جهت دست‏یابى به مرادات الهى و کاملًا پسندیده است.

2- سؤال از روى علاقه و انتظارات شخصى یا اجتماعى یا هر نوع دیگر، مبتنى بر پیش‏فرض‏هاى قبلى، به‏گونه‏اى که در این مسایل علاقه دارد حکم خدا با علم خودش یا تفکر روز اجتماعى مطابق باشد و اگر مطابق نباشد مى‏کوشد، تا با ارایه‏ى آیاتى، روایاتى، توجیهاتى، فکر یا حرف خود یا هم‏فکرانش را به کرسى نشاند و یا انتظار دارد سخن استاد گرانقدرش یا رجالى از تاریخ مورد تأیید قرآن باشد، در این صورت نیز سعى مى‏کند تعبیرات قرآن را به گونه‏اى- حتى وارونه- تفسیر کند! تا خواسته خویش را با خواسته حق هماهنگ سازد. مثلًا عده‏اى از فقهاء بر مبناى بعضى از روایات و جمعى از اجماعات یا شهرات تصور کرده‏اند مردِ مؤمنِ پاک، جایز است با زنِ ناپاک ازدواج کند و برعکس. در حالى که قرآن در آیه‏ى سوم سوره‏ى نور حکم به حرمت آن را صادر فرموده است: «الزَّانى‏ لا یَنْکِحُ الَّا زانِیةً أَوْ مُشْرِکَةً وَالزَّانِیَةُ لا یَنْکِحُها الَّا زانٍ اوْمِشْرکٌ وَ حُرِّمَ ذلِکَ عَلَى الْمُؤْمِنینَ». مرد زناکار هرگز همسرى نگیرد- و نباید بگیرد- غیر از زن زناکار یا مشرک را و زن زناکار ازدواج نکند- و نباید بکند- غیر از مرد زناکار یا مشرک را، و این‏گونه ازدواج بر مؤمنان حرام است.

لفظ «حُرِّمَ» در این آیه به‏طور مسلم و قطعاً دلالت بر حرمت دارد. ولى کسانى که علاقه دارند این‏گونه زناشویى جایز باشد، جسورانه در لفظ قرآن کریم با تصرفاتى لفظِ (حُرِّمَ) را مطابق فتاوا و نظرات مشهور در آورده‏اند، و احیاناً در توجیه‏ «حُرِّمَ» گفته‏اند:

حرّم به معناى محرومیت است و محرومیت هم دو بعد دارد: یکى صد درصد که حرمت است و دیگرى محرومیتِ کمتر که کراهت است. هم‏چنین لفظ «لا یَنْکِحُ» در این آیه شریفه را گفته‏اند، خبر است و به تبع آن حرّم نیز اخبار است!

مى‏پرسیم: اگر مراد خدا حرمتِ کمتر بود، چرا لفظ مناسب مراد خود را نیاورده است تا شبهه‏اى پیش نیاید؟ همه جاى قرآن لفظ (حرّم) در معناى حتمیّت سلبى و حرمت صد درصد و قطعى به کار رفته و محرومیتِ کمتر با لفظ مناسبش بیان شده است. و مهم‏تر این‏که اگر «لا یَنْکِحُ» اخبار باشد به کلى دروغ است، زیرا این خود امرى طبیعى است که مرد زناکار هرگز حاضر به ازدواج با زن زناکار نیست تا یک عمر با موجودى ناپاک زندگى کند. همین‏طور زن زناکار هم حاضر به ازدواج با مرد زناکار نیست تا بقیه‏ى عمرش را با موجودى ناپاک سپرى سازد. گرچه خود ناپاکند، چون از زشتى کار خود آگاهند و حاضر به تحمل زشتى دیگرى نیستند. اگر گفته شود گاهى چنین ازدواج‏هاى نابسامانى دیده مى‏شود در پاسخ مى‏گوییم که این آیات هم نمى‏خواهند خبر دهند که هیچ‏گاه چنین ازدواج‏هایى رخ نمى‏دهد، بلکه نهى مى‏کند که این‏گونه ازدواج نباید صورت پذیرد، یعنى اگر «لاینکح» اخبار باشد و در موارد نادر دو زناکار با هم ازدواج کنند، حصر آیه دروغ خواهد شد، بنابراین در این آیه‏ «لا یَنْکِحُ» به طور یقین و صد در صد انشاء است نه اخبار و این انشائیت بیانگر حَصرِ استغراقى است که حتى یک نفر از این گناهکاران هم، چنان نکاح آلوده‏اى نمى‏کند، تا چه رسد به مؤمنین که و «حُرِّمَ‏ ذلِکَ عَلَى الْمُؤْمِنینَ» تأکید صریح بر این حرمت دارد، حُرِّمَ‏لا یَنْکِحُ‏ در آیه شریفه هر دو فرموده‏ى خداست و هر دو مکمّل و مؤکِّد یکدیگرند. به علاوه در آیه نوعى سنخیت در ازدواج را نیز بیان مى‏دارد که به‏طور قطع شخص عفیف، هیچ سنخیتى با شخص زناکار ندارد، و بالاخره لفظِ «حُرِّمَ و ذالک» مذکّر است، مرجعش نکاح است و نه زنا که مؤنّث مى‏باشد. مطلب دیگراین که از باب نهى از منکرِ عملى نیز، چنان ازدواجى نابرابر و نابسامان است، در صورتى که شرطِ پاکى در ازدواج در این آیه شریفه مورد حکم و در آیات دیگر نیز مورد تأکید مى‏باشد. مانند آیه 24 و 25 سوره نساء: «وَالُمحْصَناتُ مِنَ النِّساءِ الَّا مامَلَکَتْ ایْمانُکُمْ ... (24) وَ مَنْ لَمْ یَسْتَطِعْ مِنْکُمْ طَوْلًا انْ یَنْکِحَ الُمحْصَناتِ الْمُوْمِناتِ ...» (25) و آیه پنجم سوره‏ى مائده و آیاتى دیگر، احصان و پاک‏دامنى زن و مرد را شرط اصلى حلّیت در ازدواج مى‏داند. البته احصان و پاک‏دامنى هم برمبناى ظاهر است که تا ناپاکى هر یک از آن‏ها ثابت نشده باشد، هر دو پاک‏دامن محسوب مى‏شوند.

در آیه سوّم سوره‏ى نور، فقط ازدواج زن مسلمان با مشرک به دلیل آیه 221 بقره نسخ شده است: «وَ لا تَنْکِحُوا الْمُشْرِکاتِ حَتَّى یُؤْمِنَّ وَ لَأَمَةٌ مُومِنَةٌ خَیْرٌ مِنْ مُشْرِکَةٍ وَ لَوْ اعْجَبْتُکُمْ وَ لا تُنْکِحُوا الْمُشْرِکینَ حَتَّى یُؤمِنوا وَ لَعَبْدٌ مُومِنٌ خَیْرٌ مِنْ مشرک»

با زنان مشرک ازدواج نکنید تا این که ایمان آورند، و قطعاً کنیزى مؤمن از زنى مشرک بهتر است گرچه او شما را به شگفتى آورد و به مردان مشرک زن مؤمن را به زناشویى ندهید تا هنگامى که ایمان آورند و همواره بنده‏اى زرخرید مؤمن از مردى مشرک بهتر است.

این آیه‏ى مدنى آیه‏ى قبلى را که مکّى است، در بُعد اختلاف شرک و اسلام نسخ کرده است ولى حرمت حکم ازوداج عفیف با ناپاک، هم‏چنان به قوّت خود باقى است. در آیه‏ى پنجم سوره‏ى مائده نیز ازدواج زناکاران را با یکدیگر تحریم نموده است.

پس من‏حیث‏المجموع مى‏بینیم که قرآن به‏گونه‏اى شایسته خود را تفسیر، تأکید و تصدیق یا حتى نسخ مى‏نماید؛ یعنى تنها مقامى که مى‏تواند حکمى قرآنى را تأکید یا تقیید یا نسخ نماید، خود قرآن است و بس. متأسفانه مفسران به جاى این‏که فقط یابنده‏ى معانى و احکام و مرادات الهى باشند اکثراً مفسر افکار خویش‏اند، سپس مستفسر از قرآن و نه مُفَسرِّ قرآن.

بنابراین اگر مفسر بتواند منهاى مفروضات و علاقه‏هاى تحمیل کننده‏ى خارجى و با توجه به مقدمات قرآنى- که از خود قرآن به دست مى‏آید- مطلب یا سؤال خود را از قرآن استفسار کند راه تفسیرى او صحیح خواهد بود؛ یعنى علاقه و انتظار و در حقیقت پاسخ سؤال مفسر با علاقه و انتظار و مراد پدید آوردنده‏ى متن یکسان خواهد بود، زیرا مفسر براى استفسار از قرآن و نه تفسیر آن، استفاده‏ى از قرآن و نه افاده به آن، به سراغ قرآن رفته و علاقه‏هاى غیر مطلق خارجى را کنار گذاشته اما اگر همین مفسّر با مفروضات و مقدمات و ذهنیاتِ غیر مطلق و یا باطل خارجى به سراغ قرآن برود، ناگزیر تحمیلاتى به قرآن خواهد نمود. بنابراین تفسیر قرآن با یافته‏هاى درونى و برون دینى درست و مطلق، «1» تنها راه اطمینان‏بخش است و کار صعب و مشکلى هم نیست، منتهى بایستى از قیود و زنجیرهاى فکرى آزاد شد و قدم در راه شایسته‏ى «تفسیر بدون پیش‏داورى» گذاشت تا به نتیجه رسید.

اگر گفته شود: بدون پیش‏فرض‏ها و علاقه‏هاى درونى و برونىِ غیر مطلق، فهمیدن قرآن محال است. اولًا باید گفت: این حرف خود، حرفى محال است، زیرا در این صورت لازمه حرف شما این مى‏شود که اولًا قرآن حجت بالغه و تبیاناً لکلِّ شى‏ء نیست‏ ، ثانیاً قرآنى که نیازمند به افکار و مفروضات برونى بشرى باشد چگونه مى‏تواند خود را حجةبالغه و تبیان و نور و برهان بداند. همان‏طور که ذکر شد خداى تعالى و به تبع او کلام خدا: «قرآن» به احدى نیازى نداشته و ندارد و بالاخره همان‏گونه که خدا غنى مطلق است و نیازى به غیر خود ندارد، قرآنش نیز چنان است، و ما در برابر خدا و کلامش صفر مطلقیم. هنگامى عدد مى‏شویم و رقمى پیدا مى‏کنیم که صددرصد در برابر خدا و کلامش نیازمند باشیم و نه آزمند، گیرنده باشیم و نه دهنده‏. علاوه براین‏که فهم مقلدانه هم به این معنا نیست که مقلّدین نباید فهم خود را به کار گیرند و چشم و گوش بسته آراء مفسران و فقیهان را بپذیرند؛ چراکه در این صورت مصداق آیه‏ «صُمٌّ بُکْمٌ عُمْىٌ فَهُمْ لا یَعقِلُون» (بقره/ 171) خواهند بود. یعنى باید تعقل و تفکر نمایند تا منبع و دلیل تمامى آراء و احکام را از فقیه یا مفسر جویا شوند، تمامى حرف‏ها را بشنوند، آن‏گاه آن را که دلالت بهتر و بیشترى بر محور قرآن و سنّت قطعیّه دارد تبعیت کنند:

«فَبَشِّرْ عِبادِ. الَّذینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ احْسَنَهُ اولئِکَ الَّذینَ هَداهُمُ اللَّهُ وَ اولئِکَ هُمْ اولُو الالْباب». (زمر/ 18) بشارت ده بندگان مرا، کسانى که سخن «و اقوال دیگران» را مى‏شنوند و در نتیجه نیکوترینش را پیروى مى‏کنند، این‏ها کسانى هستند که خدا هدایتشان کرده، و هم اینانند صاحبان اندیشه‏ى ناب.

مى‏توان به قرآن به شکل دیگرى هم نگریست. بدین صورت که قرآن کریم برگ امتحان الهى است و مکلفان اگر به خواهند در آزمون الهى شرکت کنند، باید در تَفَهُّمُ و تفهیم قرآن کریم بکوشند و آن را خوب یاد بگیرند و طبق مفاد و دستورات آن در امتحان الهى شرکت نمایند. عمل مکلفان به نسخه‏هاى قرآنى همان پاسخ‏هاى آنان است که در صورت عمل شایسته سربلند و در این امتحان مقدس پیروز خواهند شد. پاسخ‏هایى که شاگردان در این امتحان مى‏دهند، باید همان مطالبى باشد که از خود قرآن فراگرفته‏ باشند نه این‏که با سلایق و علاقه‏هاى شخصى خود به امتحان پاسخ گویند. همانند شاگردان یک کلاس که در پاسخ سؤالات امتحانیشان، بایستى براساس همان کتابى که به آن‏ها آموزش داده شده، جواب دهند. البته در آزمون شریعت الهى، نویسنده‏ى کتاب خداى متعال است و مبلغ و معلم کتاب نیز رسول‏اللَّه صلى الله علیه و آله است که خدا، کتاب و رسول هر سه معصوم و عارى از خطا و نقصان هستند و کار خود را بدون هیچ نقص و اشتباهى انجام داده‏اند بنابراین اگر شاگردان این مکتب، به تعلّم اهتمام نورزند یا در امتحان شرکت ننمایند یا در صورت حضور در امتحان، در پاسخ به آزمون دچار سهل‏انگارى، فراموشى جهل و نادانى گردند، یا در آزمون الهى از فکر و عقل و تخیلات شخصى خود جوابى را ارائه دهند- خودشان تقصیر کرده‏اند- کوتاهى از خدا و کتاب خدا و رسول خدا نبوده و نخواهد بود.

______________________________
(1)- مفروضات و یافته‏هاى برون دینى درست و مطلق، سنّت قطعیّه و قوانین تکوینى و علمى مطلق و غیر قابل انکار هستند، مانند قانون جاذبه زمین و سیستم گردش جهان هستى و قواعد ریاضى اعداد که انکارناپذیرند. این مفروضات برونى زاییده‏ى ذهن مفسرین یا انسان‏ها نیست، بلکه ساخته‏ى همان خداى خالق قرآن و کل هستى است که قرآن هم خود را تفسیر مى‏کند و هم قوانین تکوینى را تأیید مى‏نماید




تاریخ : چهارشنبه 92/9/6 | 10:40 صبح | نویسنده : سیدمحمدرضا حسینی | نظر

                                                                                                                                                                                          

ایران و 1+5 بالاخره به توافق رسیدند

سومین دور مذاکرات ایران و 1+5 در ژنو که از روز چهارشنبه آغاز شده بود پس از 4 روز مذاکره سنگین و فشرده به پایان رسید و سخنگوی اشتون از توافق طرفین در پایان مذاکرات خبر داد.

خبرگزاری مهر: سومین دور مذاکرات ایران و 1+5 در ژنو که از روز چهارشنبه آغاز شده بود پس از 4 روز مذاکره سنگین و فشرده به پایان رسید و سخنگوی اشتون از توافق طرفین در پایان مذاکرات خبر داد.

 ایران و 1+5 بعد از 10 سال مناقشه درباره موضوع هسته ای در نهایت در پنجمین روز از سومین دور از مذاکرات خود در ژنو موفق شدند بر سر متنی مورد توافق تفاهم کنند.

مایکل مان سخنگوی اشتون در توییتر خود نوشت: ایران و 1+5 به توافق رسیدند.

سومین دور مذاکرات ایران و 1+5 در ژنو که از روز چهارشنبه آغاز شده بود پس از 5 روز مذاکره سنگین به پایان رسید.

بر اساس این گزارش مذاکرات ایران و 1+5 در این دور از روز 29 آبان در ژنو آغاز شد.

وزیرامورخارجه کشورمان روز سه شنبه 28 آبان ماه تهران را به مقصد ایتالیا ترک کرد.

وزیر امورخارجه پیش از عزیمت به ژنو در رم با همتای خود دیدار کرد و در این دیدار ظریف تاکید داشت که 1+5 با از زیاده خواهی پرهیز کند.

مذاکرات ایران و 1+5 روز چهارشنبه در طی ناهار کاری ظریف و اشتون در اقامتگاه سفیر ایران آغاز شد.

در ناهار کاری ظریف و اشتون تصمیم گرفتند که نشست افتتاحیه کوتاهی داشته باشند و مذاکرات با حضور معاونین وزرای امورخارجه در سطح دوجانبه و چند جانبه ادامه یابد.

این در  حالی بود که در روز ابتدایی مذاکرات تدابیر امنیتی ژنو حاکی از آن بود که امکان حضور وزرای امورخارجه در سوئیس در این دور از مذاکرات وجود دارد.

ظریف در طی مذاکراتی که با کاترین اشتون در روز اول نشست داشت اعلام کرد که گفتگوی خوبی با اشتون داشته است اما هنوز وارد متن نشده اند و در این باره بحث می کنند که چطور روند مذاکرات را ادامه دهند.

پس از مذاکرات معاونین عباس عراقچی عضوارشد تیم مذاکره کننده هسته ای نیز گفت: اعتماد از دست رفته در نشست ژنو قبلی باید احیا شود تا ایران بتواند وارد مذاکرات جدی در مورد متن پیشنهادی شود.

بر این اساس مذاکرات ایران و 1+5 به روز دوم کشیده شد و قرار بر این شد که در نشست جمع بندی صبح تصمیمات در مورد اینکه دو طرف وارد متن شوند گرفته شود. ظریف و اشتون در صبح روز دوم مذاکرات دیدار طولانی با یکدیگر داشتند که ظریف در پایان این دیدار گفت وارد محتوا شده اند.

دیدار ظریف و اشتون نزدیک به 3 ساعت به طول انجامید و عراقچی درباره این دیدار گفت: لازمه توافق انعطاف 1+5 است هیات ایرانی و اشتون ظهر روز جمعه دیدار دیگری را داشتند و آنها در ساعت 20 و 30 همان شب به وقت ژنو دیدار سوم را برگزار کردند.

در پایان مذاکرات دور دوم یک منبع آگاه خبر داد که مذاکرات با جدیت ادامه دارد و بحث های مفیدی انجام گرفته است.

بر این اساس مذاکرات که قرار بود بادیدار ظریف و اشتون در پایان روز دوم ادامه یابد موکول به روز سوم شد.

در پایان روز دوم عضو ارشد تیم مذاکره کننده اعلام کرد که در حال کار بر روی سند پیشنهادی هستند و یا دیپلمات ایرانی تاکید داشت که 1+5 همچنان زیاده خواهی داشته است.

دور بعدی مذاکرات ظریف با اشتون در روز سوم برگزار شد  و در پایان این دور خبرها حاکی از آن بود که روند مذاکرات مثبت بوده است.

مجید روانچی یک عضو تیم مذاکره کننده هسته ای تاکید کرد که نظرات نزدیک تر شده اما غنی سازی همچنان از خطوط قرمز ایران است.

وزیرامورخارجه کشورمان نیز در همین باره گفت: غنی سازی قسمت عمده راه حل خواهد بود.

ظریف در صفحه فیسبوک خود نیز در روز سوم مذاکرات نوشت مذاکرات خوب پیش می رود و ساعت ها مذاکره رسمی و غیر رسمی داشته ایم و البته تاکید داشت که غنی سازی در داخل ایران ادامه خواهد داشت.

وی همچنین در روز سوم مذاکرات با اخضر ابراهیمی نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه نیز دیدار کرد.

چهارمین دور مذاکرات ظریف و اشتون بعدازظهر روز سوم آغاز شد و این در حالی بود که سرگئی لاوروف وزیرامورخارجه روسیه نیز به عنوان اولین وزیرامورخارجه 1+5 بعدازظهر روز سوم وارد ژنو شد.

پس از مذاکرات ظریف و اشتون در روز سوم، معاونین وزرای امورخارجه مجددا وارد مذاکرات دوجانبه شدند و این مذاکرات تا پاسی از شب ادامه داشت.

لاوروف و ظریف نیز دیدار دوجانبه ای داشتند.

عراقچی در پایان این روز تاکید داشت که به توافق نزدیک تر شده ایم.

مذاکرات در روز چهارم نیز با نشست کارشناسی معاونین آغاز شد و سپس ظرف و اشتون دیدار مشترک دیگری را برگزار کردند اما در روز سوم خبرهای دیگری نیز به ژنو رسید.

وزیرامورخارجه فرانسه اوایل صبح وارد ژنو شد.

جان کری وزیرامورخارجه آمریکا ساعتی بعد به ژنو پیوست و وزرای خارجه آلمان، انگلیس و چین نیز تا ظهر روز چهارم خود را به مذاکرات رساندند. این در حالی بود که عضو ارشد تیم مذاکره کننده معتقد بود در حین مذاکرات اعلام کرد موارد اختلافی بین دو طرف همچنان وجود دارد.

جان کری وزیرامورخارجه آمریکا نیز پس از ورود در روز سوم ابتدا با کاترین اشتون و سپس با وزرای خارجه فرانسه و روسیه دیدارهای جداگانه ای داشت و پس از نشست ظریف و اشتون دیدار سه جانبه ای را نیز با وزیرامورخارجه کشورمان برگزار کردند.

وزیرامورخارجه کشورمان پس از این دیدار در گفتگویی اعلام کرد که غنی سازی در ایران متوقف نخواهدشد و تیم ایران در برابر زیاده خواهی ها مقاومت می کند.

از سوی دیگر سید عباس عراقچی نیز در تیوب خود نیز اعلام کرد: امیدوارم وزیران 1+5 برای تصمیم گیری های سخت آماده باشند.از ظهر روز چهارم رایزنی های بین ایران و 1+5 و وزرای خارجه 1+5 ادامه داشت.

وزیرامورخارجه کشورمان با وزرای امورخارجه چین و روسیه دیدار داشت و همچنین دیدارجداگانه ای با وزیرامورخارجه سوئیس داشت.

عراقچی نیز در مصاحبه ای اعلام کرد که پیشرفت مذاکرات بد نبوده اما بحث بر سر کلمات ادامه دارد.

جزییات توافق بزرگ ایران و 1+5

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص توافق ایران و 1+5 گفت:حق غنی سازی ایران در سند نهایی به رسمیت شناخته شد و در برنامه خواهد بود.

وی افزود: نطنز فردو و اراک به فعالیت کنونی خود ادامه می دهند.

ظریف افزود: تحریم ها افزایش نخواهد یافت و کاهش می یابد و یک صفحه از سند 4 صفحه ای مورد توافق به تحریم ها اختصاص دارد.

وزیر خارجه تاکید کرد: چون به سوخت 20 درصد نیاز نداریم به مدت 6ماه آن را تولید نخواهیم کرد.

به گفته ظریف ?حق غنی سازی ایران در دو جای متن به رسمیت شناخته شد.

همچنین خبرنگار ما کسب اطلاع کرد که بر اساس متن سند تحریم نفتی ایران متوقف ، ?فروش نفت در سطح فعلی حفظ می شود، ?تحریم پتروشیمی به طور کامل رفع می شود.

?تحریم صنایع خودروسازی، ?طلا و فلزات گرانبها، ?تحریم های بیمه و حمل و نقل کلا برداشته می شود، ?حق غنی سازی به طور رسمی در عمل و گفتار حفظ می شود و ?ساختار برنامه هسته ای به طور کامل حفظ می شود.

تقدیر رهبر معظم انقلاب از تیم مذاکرات

خبرگزاری ایسنا: رهبر معظم انقلاب اسلامی در پاسخ به نامه رئیس‌جمهور درباره روند مذاکرات هسته‌ای، ضمن تقدیر و تشکر از هیأت مذاکره‌کننده کشورمان تأکید کردند: بی‌شک فضل الهی و دعا و پشتیبانی ملت ایران عامل این موفقیت بوده و ایستادگی در برابر زیاده‌خواهی‌ها همواره باید شاخص خط مستقیم حرکت مسئولان این بخش باشد.

 متن نامه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پاسخ به حجت‌الاسلام والسلمین حسن روحانی به این شرح است:

«بسمه تعالی

جناب آقای رئیس‌جمهور

دستیابی به آنچه مرقوم داشته‌اید در خور تقدیر و تشکر از هیأت مذاکرات هسته‌ای و دیگر دست‌اندرکاران است و می‌تواند پایه اقدامات هوشمندانه بعدی قرار گیرد. بی‌شک فضل الهی و دعا و پشتیبانی ملت ایران عامل این موفقیت بوده و در آینده نیز خواهد بود؛ ان‌شاءالله. ایستادگی در برابر زیاده‌خواهی‌ها همواره باید شاخص خطّ مستقیم حرکت مسئولان این بخش باشد، و چنین خواهد بود؛ ان‌شاءالله.

سیّد علی خامنه‌ای

3/آذر/92»

نامه تبریک روحانی به رهبر معظم انقلاب

پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری: حسن روحانی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، با ارسال نامه‌ای به مقام معظم رهبری، دستاوردهای قطعی توافق اولیه ایران با گروه
1+5 را به محضر ایشان و ملت شریف ایران تبریک گفت.

 در بخشی از این نامه آورده است: فرزندان انقلابی شما توانستند گام نخست را به گونه‌ای پیش ببرند که حقوق هسته‌ای و حق غنی‌سازی ملت ایران مورد اذعان قدرت‌های جهانی قرار گیرد و راه برای گام‌های بلند بعدی در حراست از پیشرفت‌های فنی و اقتصادی کشور گشوده شود.

متن کامل نامه رییس جمهور به رهبر معظم انقلاب به شرح ذیل است:

بسم‌اله الرحمن الرحیم

محضر مبارک رهبر معظم انقلاب اسلامی

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای دامت برکاته

باسلام و تحیات وافره،

خدای بزرگ را سپاس می‌گویم که در نخستین ماه‌های شروع کار دولت تدبیر و امید، فرزندان انقلابی شما توانستند در مذاکراتی دشوار و پیچیده، حقانیت ملت ایران در فعالیت‌های هسته‌ای را در صحنه بین‌المللی اثبات کنند و گام نخست را به گونه‌ای پیش برند که حقوق هسته‌ای و حق غنی‌سازی ملت ایران مورد اذعان قدرتهای جهانی قرار گیرد و راه برای گام‌های بلند بعدی در حراست از پیشرفت‌های فنی و اقتصادی کشور گشوده شود.

توفیق در این مذاکرات نشان داد که می‌توان با رعایت همه اصول و خطوط قرمز نظام، با ارائه منطقی و مستدلِ مواضع ملت ایران و اتمام حجت برای افکار عمومی جهان، قدرتهای بزرگ را نیز به احترام به حقوق ملت ایران فراخواند و گام‌های بعدی را نیز در مسیر حل و فصل نهایی اختلافات با استحکام برداشت.

بی‌شک این موفقیت، حاصل عنایات حق و رهنمودهای رهبری عالیقدر نظام و حمایت بی‌دریغ ملت ایران بوده است و توفیق نهایی نیز دراین مسیر در گرو تداوم ارشادات جنابعالی و حمایت و یاری مردم شریف و صبور ایران خواهد بود.

دستاوردهای قطعی این توافق اولیه، به رسمیت شناخته‌شدن حقوق هسته‌ای ایران و حراست از دستاوردهای هسته‌ای فرزندان این مرز و بوم بوده است و در کنار آن با توقف روند تحریم‌های ظالمانه، بخشی از فشارهای غیرقانونی در تحریم‌های یک‌جانبه برداشته و فروپاشی سازمان تحریم آغاز شده است.

درنتیجه این ابتکار ایران اسلامی و استقامت ملت بزرگ ایران، قدرتهای بزرگ به این نتیجه رسیدند که تحریم و فشار، راه به جایی نخواهد برد و همان‌گونه که ایران از آغاز اعلام کرده بود، برای کسب توافق، راهی جز احترام متقابل و مذاکره عزتمندانه وجود ندارد، موضوعی که متأسفانه طرف مقابل با تأخیر به درک آن رسید. بی‌تردید حصول این توافق، به نفع همه کشورهای منطقه و صلح و پیشرفت جهانی در راستای رویکرد برد-برد خواهد بود.

اینجانب با تبریک این توفیق الهی به حضور رهبری معظم انقلاب، از هدایت و حمایت جنابعالی سپاسگزارم و با تقدیر و تشکر از پشتیبانی‌های بی‌شائبه ملت بزرگ ایران و گرامیداشت یاد شهیدان هسته‌ای، عهد خالصانه این دولت را در خدمت به این ملت قدرشناس تجدید می‌کنم و استمرار دعای خیر جنابعالی و آحاد ملت را مسئلت دارم.

حسن روحانی

سخنان روحانی درباره توافق بزرگ هسته ای

خبرگزاری تسنیم: مشروح مهمترین محورهای سخنان رئیس‌جمهور در نشست خبری به شرح ذیل است.

از تلاش‌های پیگیر تیم دیپلماتیک در مذاکرات هسته‌ای تشکر می‌کنم. قبل از هر چیز دستاورد این تلاش‌ها جلوه کرامت و بزرگی ملت ایران بود. این ملت همواره در طول تاریخ دارای عظمت و سربلندی‌هایی بوده  که توجه جهانیان را به خودش جلب کرده است. و در این مذاکرات هم دنیا به این احساس رسید که تکریم ملت ایران پاسخ مثبت خواهد داد و تهدید نمی‌تواند کارساز باشد.

نقطه دوم اینکه دولت تدبیر و امید دنبال ایجاد فضای اعتماد بین جمهوری اسلامی ایران و کشورهایی هست که آنها علاقه به ارتباط دوستانه با این ملت بزرگ دارند. برای ایجاد اعتماد در سایه تبلیغات ناصحیح دشمن، چهره‌ای را ترسیم کرده بودند که در واقع می‌خواستند ایران‌هراسی را در افکار عمومی جا بیندازند. منطق و استدلال و مذاکرات منطقی تیم دیپلماتیک ایران در کنار صدها مذاکره سیاسی دیگر، این فضا را به وجود آورد که مسیر اعتماد کشورهای دیگر با ایران در مسیر درست خود قرار گیرد.

البته همانطور که بارها گفته شده اعتماد یک جاده دو طرفه است و ما هم باید نسبت به دیگران و بویژه کشورهای غربی بتوانیم به اعتماد برسیم. البته برای دست یابی به اعتماد کامل راه طولانی در پیش است اما قدمهای اولیه در این زمینه برداشته شده است و نکته سوم مسئله تعامل با جهان است. شعار این دولت تعامل سازنده با جهان است و این تعامل سازنده در سایه اعتماد به وجو د خواهد آمد که قدم  های اولیه در این راستا برداشته شده.

دولت از روز اول در کنار فعالیت های اقتصادی و سیاسی به معنای سیاست داخلی و فرهنگی و اجتماعی، فعالیت سیاست خارجی خود را نیز آغاز کرد. بویژه از اوایل مهر ماه امسال سفر مقامات سیاسی این کشور به بیشکک در شهریور و نیویورک در مهرماه و شروع مذاکرات با 5+1 در سطح وزیران در قدم اول در نیویورک و سپس در ژنو.

حاصل مذاکرات این است که 5+1 یا به تعبیر دیگر، قدرت های جهان، حقوق هسته‌ای ایران را به رسمیت شناختند.

جمهوری اسلامی ایران این حق را به طور ذاتی برخوردار است. معاهده ان‌پی‌تی این حق را به همه کشورهای امضاکننده داده و به همین دلیل  هم بیش از 40 کشور در دنیا مشغول غنی‌سازی هستند. بر همین مبنا هم آژانس بر بسیاری از کشورها که سوخت هسته‌ای تولید می‌کنند نظارت دارد اما در عین حال اذعان قدرتهای بزرگ به این حق مسلم ایران از دیدگاه سیاسی و برداشتن مشکلات از پیش پای ملت ایران بسیار ارزشمند است.

دستاورد دوم حق غنی‌سازی ملت ایران در خاک ایران است. در متن این توافق به صراحت آمده که ایران غنی‌سازی خود را انجام خواهد داد و به همین دلیل من به ملت ایران اعلام می کنم که فعالیت غنی‌سازی ایران به همان صورت سابق ادامه می‌یابد. در همین 6 ماهه توافق هم، هم نطنز و هم فردو و هم اراک و هم اصفهان و هم بندرعباس به فعالیت خود ادامه خواهند داد.

دستاورد سوم در  این توافق این نکته است که قدرتهای جهانی اعلام کردند که با پایان یافتن مذاکرات جامع که بلافاصله از امروز به بعد آغاز خواهد شد و توافق جامع، تمام تحریم ها برداشته خواهد شد. تحریم های سازمان ملل، تحریم های یکجانبه، از سوی اتحادیه اروپا یا آمریکا. اینکه در این توافق اعلام شده است که همه تحریم‌ها قدم به قدم با ادامه مذاکرات برداشته خواهد شد، نکته دیگری است که در این توافق بر آن تصریح شده.

مسئله چهارم آنکه سازمان تحریم با اجرای این توافق شکسته خواهد شد. چه دیگران از این لفظ خوششان بیاید چه بدشان بیاید. ترک‌ها در سازمان تحریم از دیشب آغاز شده و هرچه زمان بگذرد فاصله ترک‌ها بیشتر خواهد شد.

در اولین قدم بخشی از تحریم ها با اجرای این توافق برداشته  خواهد شد. تحریم ها که به صورت فزاینده ادامه می یافت از امروز متوقف خواهد شد. بخشی از تحریم های بانکی در اجرای این توافق شکسته خواهد شد. این 6 ماه آغازی برای تجربه جدید برای ملت ایران است. اگر طرف های توافق ما، به این توافق به دقت عمل کنند ایران هم عمل خواهد کرد و نتیجه اجرای آن شروع مذاکرات جامع نهایی است.. این مذاکرات و توافق، اولیه است. خوشحالیم که بعد از 10 سال، یک توافق در این سطح ولو اولیه، ولو برای 6 ماه بین ایران و قدرتهای بزرگ حاصل شد.

بلافاصله بحث و مذاکره پیرامون توافق جامع و همه جانبه آغاز خواهد شد که میتواند مذاکرات پایانی باشد. از طرف ایران اراده جدی برای آن هست. امیدواریم طرف مقابل هم این اراده صادقانه را داشته باشد. وقتی احترام و منافع متقابل باشد، دیدیم که چقدر خوب حرکت به جلو خواهد بود.امیدواریم با همین اصول مذاکرات بعدی را ادامه دهیم.

یکبار دیگر تکرار می کنم، ملت ایران دنبال سلاح هسته‌ای نیست. بعد از مذاکرات جامع و توافق نهایی کسی نیاید بگوید که ما مانع شدیم ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد. این از آن جوک‌های خنده‌دار تاریخی است. ایران هیچگاه دنبال سلاح هسته‌ای نبوده است. نه آنکه من بگویم، آژانس هربار که بازرسی گسترده انجام داد گفت که فعالیت‌های هسته‌ای ایران انحراف نیافته.

اگر دنیا هدفش این است که ایران فعالیتش انحرافی نداشته باشد بداند که به قول علما تحصیل حاصله است. اما اگر کسی بخواهد ایران را از توسعه بازدارد، اینکار امکان پذیر  نخواهد بود. فناوری هسته‌ای ایران بومی شده و جوانان و اساتید و دانشمندان کشورمان با تلاش و کوششی که حداقل از سال 1367 آغاز شده تا امروز ادامه دادند و به ثمر رساندند و ادامه خواهند داد و ما آماده هستیم در این راستا با دنیا و آژانس همکاری کنیم تا شبهات و ابهاماتی که آفریده شده به طور کامل مرتفع شود.

لازم می دانم بگویم موفقیتی که تا امروز حاصل شده در سایه رهنمودهای مقام معظم رهبری مدظله العالی، حمایت های بی دریغ ملت بزرگ ایران و در سایه تلاش و کوشش هم دیپلمات‌هایی که در مسیر مذاکره بر دوش  داشتند و هم سایر دستگاه های کشور مانند شورای عالی امنیت ملی، مجلس و همه نهادها و ارگان هایی که به دولت کمک کردند و انشاءالله کمکشان ادامه می یابد.

در اینجا لازم می دانم یاد امام عزیز را گرامی بدارم که در سایه او، راه و خط او، مردم ما  مسیر استقلال و استقامت و ایستادگی را آموختند و یادگرفتند و عملی کردند. همچنین از راهنمایی های مقام معظم رهبری که همواره از ابتدا تا کنون ارشادات و رهنمودهای ایشان برای همه ما راهگشا بوده و از همه شهیدان و خانواده‌های شهدا و بویژه شهدای هسته‌ای که نه تنها با تلاش، کوشش و فعالیت  خودشان که حتی با نثار خون خودشان باعث شدند تا این فناوری به کمال خود برسد.

به نهایت برسد. و ما امروز می توانیم بگوییم که ایران جزو کشورهایی است که دارای فناوری هسته‌ای و از جمله غنی سازی است و این فناوری بازهم ادامه  می یابد و در بخش های دیگر در همه زمینه های صلح آمیز هسته‌ای. و با تلاش و کوشش سازمان انرژی اتمی و رئیس محترم این سازمان، همه اندیشمندان و دانشمندان انشاءالله این راه و مسیر ادامه خواهد یافت. تفصیل این بحث را البته تیم هسته‌ای وقتی از سفر برگشتند مفصل‌تر با شما در میان می‌گذارند و جزئیات مسئله را برای شما تبیین می‌کنند.

* حاشیه: خانواده شهدای هسته‌ای در کنفرانس خبری رئیس‌جمهور شرکت کردند.

روحانی: موفقیت ما در سایه همه اندیشمندان و دانشمندان هسته‌ای و بویژه شهدای هسته‌ای است که خون و زندگی خود را در این راه نثار کردند. افتخار می کنیم به این خانواده های بزرگ که در این مسیر عزیزترین فرد خود را و خانواده خود را تقدیم کردند. و همواره به این ایثار افتخار خواهند کرد و ما هم به صبرشان و استقامت و ایستادگیشان افتخار می‌کنیم.

به همه فعالان اقتصادی می گویم از امروز نوبت شماست. ما مسیر را آماده و هموار کردیم. از امروز باید تلاش و کوشش شما آغاز شود و به مردم عزیز و بزرگوار کشور عرض میکنم که هرچه داریم از شما و ایستادگی و وحدت شما و انسجام شما داریم و از حمایت بی دریغ شما. حماسه 24 خرداد را مردم عزیزمان آفریدند و امروز هم این موفقیت یکی از ثمرات آن حماسه سیاسی است. دولت افتخار می کند که قبل از پایان 100 روز(فردا در واقع صدمین روز شروع دولت است) این موفقیت را به دست آورده و انشاءالله این مسیر و راه با کمک شما ادامه خواهد یافت.

 




تاریخ : سه شنبه 92/9/5 | 2:52 صبح | نویسنده : محمدحسن عباسی | نظر

ابعاد جدیدی از فاجعه کهریزک افشا شد!

روایت رئیس پلیس کشور (احمدی مقدم) از جنایت کهریزک پس از چهار سال

فرمانده پلیس: مرتضوی اصرار کرد معترضان انتخاباتی میان اوباش نگهداری شوند.

آقای احمدی مقدم گفته که بازداشتگاه کهریزک «مکان خطرناکی بوده» و در هر بند آن که ظرفیت 50 تن را داشته، 170 نفر را جا داده بودند.

اسماعیل احمدی مقدم فرمانده پلیس گفت که سعید مرتضوی دادستان سابق تهران با اصرار می گفته که دستگیر شدگان حوادث بعد از انتخابات «چاقو، قمه و زنجیر داشته‌اند» و باید در بازداشتگاه کهریزک و میان «اراذل و اوباش» نگهداری شوند.

وی دوشنبه 27 آبان (18 نوامبر) در مصاحبه با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت با وجود تاکید پلیس بر اینکه بازداشتگاه کهریزک «مکان خطرناکی است»، دستگیر شدگان با اصرار آقای مرتضوی به این بازداشتگاه فرستاده شده بودند.

وی درباره نحوه کشته شدن خواهرزاده میرحسین موسوی گفته است: علی موسوی پس اصابت گلوله به کتفش، در اثر دیر رسیدن به بیمارستان، جان خود را از دست داد، چرا که گلوله به ناحیه حساس نخورده بود، به علت خونریزی جان خود را از دست داد.

احمدی مقدم  در خصوص رد شدن ماشین نیروی انتظامی از روی مردم گفت: در حادثه عاشورای 88، یک خبرنگار سوال کرد که ماشین نیروی انتظامی از روی یک نفر عبور کرده که من گفتم باید اثبات کنید، بعدا بنده خدا اسناد و مدارک را آورد و متوجه شدم که فیلمش در شبکه‌های مجازی پخش شده و این مسئله کاملا مشخص بود که آن را درست نکرده‌اند، ‌هر چه گشتیم نتوانستیم خانواده وی را پیدا کنیم و این بنده‌ خدا صورت سالم نداشت و در بیمارستان هم نمی‌دانستند از کجا آمده و به عنوان جسد مجهول‌الهویه با وی برخورد کردند، تا اینکه چند ماه پیش ماموران پلیس امنیت عنوان داشتند که یک نفر مراجعه کرده و مدعی است که از اعضای خانواده این فرد است، ما هم نسبت به دلجویی و حل مشکلات اقتصادی و ارائه دیه اقدام کردیم.

وی مدعی است: در حادثه زیر گرفتن خودروی پاترول هم هیچ‌کس کشته نشده و چند روز بعد نیز خودرو را به صورت بلاصاحب در خیابان پیدا کردیم. اما از روی مشخصات خودرو، صاحب ماشین را پیدا کرده و متوجه شدیم که این مالک خود در تظاهرات شرکت کرده و در حالی که چراغ می‌زده و برف پاکن را روشن کرده بود، آدم‌های تندرو این فرد را کتک‌ زده و از ماشین پیاده می‌کنند، با اینکه پلیس آن افراد را پیدا نکرد، اما قطعا آن افراد که حدود یک تا دو تن بودند، ماموران ناجا نبوده و به صورت خودسر درگیر شدند و ما تا الان این افراد را پیدا نکردیم.




تاریخ : سه شنبه 92/8/28 | 12:3 عصر | نویسنده : محمد رجایی | نظر

زمان بازرگان به ما برچسب چریک زدند،

زمان بنی صدر هم برچسب منافق،

الان هم برچسب خشک مقدس و تحجر،

هر قدمی که در راه خدا و بندگان مستضعف او برداشتیم

برچسب بارانمان کردند،

حالا روزی ده برچسب دریافت می کنیم

اما بسیجیان دلسرد نباشند! حاشا که بچه بسیجی میدان را خالی کند..

سردار شهید حاج محمدابراهیم همت

 

پ ن1: امریکا !امریکا! این بلاهت عظیم و توحش متمدن و بدویت مدرن و خشونت بااتیکت و غارت قانونمند و خوشبختی زشت و آزادی لش و دموکراسی احمق و اندیویدوالیسم قالب ریزی شده و استانداردیزه و بالاخره همان جاهلیت عرب    ...     کتاببا مخاطب های آشنا – دکتر علی شریعتی

پ ن2: مذاکرات ژنو با مخالفت فرانسه و اولاند به بن بست رسید!! و ما هم باور کردیم که دلقک اروپایی مضحکه صهیونیست و گوش به فرمان کدخدای جهانخوار رو حرف اربابانش حرفی زده باشد.. این هم کلیپ شوت ترین رئیس جمهور دنیا.. و وای بر ما که منتر همچین آدم و آدم هایی باشیم...
http://www.farhangnews.ir/content/49375

 




تاریخ : سه شنبه 92/8/28 | 12:24 صبح | نویسنده : علی رضائی | نظر

    رئیس جمهور هفته پیش در دفاع از نصرالله سجادی به عنوان دومین وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان در مجلس سخنان نسنجیده ای را بیان و همه رقبای انتخاباتی خود را متهم به تندروی، افراطی گری، خشونت طلبی کرد.
او بدون توجه به اینکه حدود نیمی از مردم به کاندیداهای رقیب رای داده اند، گفت: مردم در
24 خرداد به افراط، تفریط، خشونت، خود‌رایی، تک‌رایی، عدم مشورت و عدم تدبیر رای ندادند و به اعتدال، تدبیر و عقلانیت رای دادند!

    این سخنان، بلافاصله با انتقاد بخشی از نمایندگان مواجه شد. احمد توکلی و مهرداد بذرپاش از جمله نمایندگانی بودند که فرصت بیان اعتراض خود را پیدا کردند. توکلی حتی یکی از دلایل رای منفی مجلس به نصرالله سجادی را سخنان تامل برانگیز رئیس جمهور دانست.

        اظهارات دکتر روحانی البته در فضای سیاسی و رسانه ای هم با اعتراض‌های زیادی همراه شد؛ به طوری که به نظر می رسید،‌ رئیس جمهور این سخنان را به نوعی جبران خواهد کرد و همه 37 میلیون نفر شرکت کننده در انتخابات را فارغ از این که به کدام نامزد رای داده‌اند، مورد احترام و تکریم قرار می دهد.
    شاید در نگاهی خوشبینانه و قریب به واقعیت باید اینگونه گفت که سخنان هفته گذشته رئیس جمهور با هدف توهین به حدود نیمی از مردم بیان نشده اما برای رفع این تردید به نظر می رسد آقای روحانی باید یک موضع صریح در این باره اتخاذ کند و همانگونه که خود تاکید کرده وحدت مردم را افزایش دهد.

 پ ن: باز صد رحمت به احمدی نژاد که 40 میلیون رای دهنده را محترم و عزیز شمرد.. اینقدر خود تحویل گیری هم بعید است آقای دکتر روحانی!




تاریخ : دوشنبه 92/8/27 | 1:9 صبح | نویسنده : علی رضائی | نظر

نویسنده:عیسی سلیمانی کیاسری                                        

نام «حبیب الله عسکراولادی» با نام نهضت اسلامی ایران عجین شده است. می توان گفت او سند زنده انقلاب از آغاز تاکنون بوده؛ به طوری که داستان راستان انقلاب در او متجلی است. او نمونه کامل یک انقلابی درخط اصیل اسلام، فقاهت و مرجعیت، دلباخته امام و سیاستمداری حکیم و بااخلاق بود.

عسکراولادی در پایهگذاری گفتمانی متفاوت در دهه اول انقلاب برای جلوگیری از انحراف از خط اصیل امام و انقلاب نقش کلیدی داشت. آن هنگام که او مورد حمله برخی نامحرمان انقلاب قرار گرفت،حضرت امام خمینی(ره) تمام قد از او دفاع کرد و او را شخصی صالح، کارآمد، متدین و فداکار نامید.

آن چه که عسکراولادی را عزیز میدارد شجاعت انقلابی، سیاستورزی اخلاقی، دانش عمیق مذهبی- به ویژه تسلط بر تفسیر قرآن-، ولایتپذیری، نجابت و انصاف اوست. اما یک صفت او بیش از همه عزیز و دوستداشتنی است و آن عشق به محرومان و مستضعفان است. او کار در کمیته امداد را تا آخرین روزهای حیات خود عبادت میدانست و این باعث میشد که حتی جمعهها هم در دفتر کار خود حاضر شود.

عسکراولادی الگوی یک انسان آزاده و پاکباز بود که ابعاد فکری و روحی او را حضرت امام خمینی(ره)، بنیانگذار جمهوری اسلامی طی بیش از دو دهه شکل داده بود. در حقیقت می توان وی را به عنوان چشم و گوش انقلاب نام برد.

زندگی عسکراولادی، کتاب قطوری است که باید به درستی نگاشته شود. آخرین برگ این کتاب- که در چند ماه آخر عمر پربرکتش برای اتحاد و همدلی آحاد جامعه و قرار گرفتن در مسیر حقیقی مقام ولایت و ارتقاء جایگاه نظام در انتخابات پرشور ریاست جمهوری و تبدیل آن به جشن انقلاب توسط وی به صحنه قضاوت و تحلیل سیاستمداران آمد- درس بزرگی بود که سیاسیون باید از این سیاستمدار برجسته نظام بیاموزند و آن هم تکلیفی بود که با فرمایش خودش و اجازه مرخصی از جمعیت م?تلفه اسلامی، به تنهایی پا در میدان جهاد دیگری گذاشت و موضعی را اتخاذ نمود که هر کس از منظر و توان و ظرفیت خویش از آن بهرهای برد و قضاوتی نمود.

او به عنوان فردی جامع، اگر نگوییم از نظر سیاسی بی نظیر بود، کم نظیر بود. شاید بسیاری از مسائلی را که خیلی ها جرأت بیان آن را نداشتند، مطرح می کرد.آن مرحوم در میان اصولگرایان، بیش از همه بر وحدت و همدلی تأکید داشت. زمانی که مشکلات زیادی به وجود می آمد، آن کس که می توانست این مشکلات را رفع کند، آقای عسگراولادی بود. وی به لحاظ این که فردی بی غرض و حسد بود و حرف هایی بیان می کرد که نظر خدایی را اعمال کند، به همین دلیل حرف های او در دل همه می نشست. حتی خیلی از کسانی که مخالف نگاه ایشان بودند، به راحتی حرف او را می پذیرفتند.

عمر پربرکت عسگراولادی می تواند الگوی خوبی برای نسل جوان باشد؛ زیرا وی جمع بین اخلاق و مجاهدت، آخرت گرایی و انجام وظایف دنیایی، فعالیت سیاسی و توجه به اهداف معنوی را در وجود خود داشت.

آنچه این شخصیت م?دب و متواضع در سال های اخیر-به ویژه در یک سال اخیر پی میگرفت، رویکرد اعتدالی و جلوگیری از تعمیق فاصلهها و دوری گزیدن از خشونت و تندروی بود که باید با تلاشهای صمیمانه دوستداران او و همه مردم اخلاقمدار با جدیت دنبال شود.

دل بیکینه، وسعت نظر، بزرگواری، پاک دستی و صداقت- همه و همه- در وجود مرحوم عسگراولادی به وضوح دیده میشد.نام عسگر اولادی از این پس نیز یادآور مبارزه و جهاد در روزهای سخت و بیانگر متانت و تدبیر در روزهای آزمایش و منادی امداد به نیازمندان و زجر کشیدگان در تمامی روزهای زندگی خواهد بود.

این چهره سیاسی و مذهبی همواره در راه خدمت به مردم از هیچ سعی و کوششی فروگذار نکردند و با اتخاذ مواضع صریح و روشن، از ارزش های نظام و انقلاب دفاع کرد و تا آخرین لحظات عمر خویش در خدمت به مردم- به ویژه محرومان و مستضعفان- بود.

او به عنوان انسانی مکتبی با روحیه جهاد، شهادت، مبارزه و مقاومت، همواره خدا را در نظر می گرفت. نکته مهم و بارز در زندگی آن مرحوم اعتدال واقعی بود و حبّ و بغض او درباره همه افراد در نسبت آن ها با خدا سنجیده میشد.

یعنی بهخاطر خدا حرف میزد، به خاطر خدا قلم میزد و بهخاطر خدا عمل میکرد.




تاریخ : یکشنبه 92/8/26 | 11:26 عصر | نویسنده : سیدحسن حسینی | نظر

یاد داشتی از غلامعلی رجایی
انگار مرگ مرحوم عسکراولادی هم نتوانست بعضی ها را بخود بیاورد. امروز و امشب سیمای ضرغامی در شبکه های گوناگون خود هرچه خواست نثار آقایان موسوی و کروبی کرد و حتی در یک پیشگویی پیامبرانه آنها را از توفیق توبه محروم دانست. جالب این بود که از آنها توقع داشت در این ایام حصر از اقدام بعضی ها اعلام برائت نمایند!

اینقدر محتوای این برنامه زشت و یکطرفه بود که نیازی به پاسخ به بعضی مطالب دیکته شده آن نمی بینم. امروز و امشب سیمای تحت مدیریت ضرغامی که از محدود اسم هایی است که از شنیدن آن نفرت دارم تا توانست برعلیه موسوی و کروبی که از خود هیچ امکان دفاعی نداشته و ندارند اتهام زد. دست اندرکاران این برنامه سفارشی سیمای ضرغامی از خدا نترسیدند. در مقام قاضی نشستند و هرچه دلشان خواست گفتند. انگار نه انگار قیامتی هم در کار است!

این از مردانگی به دور است شخصیت کسانی که در حصر هستند و دستشان از همه چیز کوتاه است هرچند وقت یکبار یکطرفه، در سیمایی که متعلق به همه ملت است اینطور تخریب شود. از عاشورا دو روز بیشتر نگذشته است. پیام حسین را بشنوید که اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید.

هرچند از این اقدام زشت سیمای ضرغامی بسیار متاسفم اما نگران نیستم. چون معتقد هستم خدایی هم هست و می داند چگونه خدایی کند!

خدایا، به کجا باید شکایت برد که در جمهوری بجا مانده از امام، آبروی یاران امام، همان کسانی که در دوران امام و پس از آن، آن همه به کشور و
ملت خدمت کردند اینگونه به چیزی گرفته نمی شود.

کاش دادرسی بود.




تاریخ : یکشنبه 92/8/26 | 11:36 صبح | نویسنده : محمد رجایی | نظر

آقاى دکتر شبسترى: تا قرن نوزدهم. قاعده‏ ها عبارت بودند از لزوم آشنایى با زبان متن و قواعد دستورى آن، لزوم دقت در چگونگى به کار بردن واژه‏ها و ترکیبات به وسیله‏ ى مؤلف متن، لزوم تأمل در سبک و اسلوب استفاده شده از آن در هر بخش از متن و احتمالًا لزوم توجه به موقعیتى که مؤلف متن را در آن موقعیت پدید آورده است.

اما در قرون جدید پس از آن که افق تاریخى جدیدى براى مغرب‏ زمینیان گشوده شد، متون فلسفى، دینى و هنرى قرون وسطى و قبل از آن براى انسان‏هاى متعلق به این افق تاریخى جدید، پرابهام جلوه کردند و تفاوت افق تاریخى عصر جدید با عصر گذشته آشکار گردید؛. معناى هر متن یک واقعیت پنهان است که باید به وسیله‏ ى تفسیر به سخن آید و آن‏چه در درون خود دارد، بیرون ریزد. دانشمندان هرمنوتیک با بررسى‏ هاى دقیق خود درباره‏ ى تفسیر و فهم متون، به پنج مسأله اصلى که مقدمات و مقومات تفسیر و فهم متون را تشکیل مى‏دهند، توجه کرده‏ اند، این پنج مسأله عبارتند از:

1- پیش‏ فهم‏ ها یا پیش‏ دانسته‏ى مفسر

2- علایق و انتظارات هدایت‏ کننده‏ ى مفسر

3- پرسش‏هاى وى از تاریخ‏

4- تشخیص مرکز معناى متن‏

5- ترجمه‏ى متن در افق تاریخى مفسر. [هرمنوتیک/ گفتار 1]

آیةاللَّه صادقى: وجود ابهام و رفع مبهمات را در مورد متون بشرى مى‏پذیریم، چنان‏که اشاره کردید، فهم متون بشرى همچون فلسفى، دینى و هنرى قرون وسطى براى انسان‏هاى قرون بعد پرابهام جلوه کردند و آنان نیز مباحث مربوط به فهم متون قدیمى را بنا نهادند و علاوه بر قاعده‏ هاى گذشته، مطالبى در افق جدید برایشان پدیدار شد که همه‏ ى این‏ها به علت همان ابهام در متون بشرى است، اما در قرآن کریم ابهام و گنگى هرگز وجود نداشته و ندارد، زیرا از ناحیه‏ى علم مطلق الهى صادر شده، به گونه‏ اى که قرآن به تنهایى، خود را تفسیر و تبیین مى‏کند. بنابراین قرآن مفسر لازم ندارد، چون مفسر کسى است که مطلب مبهمى را از حالت ابهام بیرون مى‏آورد. در قرآن گنگى و ابهام وجود ندارد.

ما مستفسریم- و نه مفسر- یعنى ما باید همواره یابنده‏ ى معانى الفاظ و عبارات قرآن بر مبناى خود قرآن باشیم‏: «وَ لا یأتونَکَ بِمَثَلٍ الّا جِئناک بالحقّ و احسنَ تفسیراً» «اى پیغمبر ما» آن‏ها مثلى را براى تو نمى‏آورند مگر آن‏که ما حق را با بهترین و نیکوترین تفسیر و (بیان) برایت آورده‏ایم (فرقان/ 33). بنابراین براى فهم معانى الفاظ و مطالب قرآن مقدمات برونى و اجنبى را لازم نداریم. هر مقدمه‏ اى خارج از متن قرآن- چه این پنج مقدمه و چه مقدمات دیگر را- باید کنار بگذاریم، زیرا همان طور که خداى متعال در الوهیت و ربوبیت خویش نیازمند به احدى نیست، کلام او- به ویژه قرآنش- نیز در تفهم معانى‏اش نیازمند به هیچ مقدمه‏ ى غیر ربّانى نیست. حتى اگر «پیش‏نیازى» لازم باشد، مثل لغت و ادبیات، در قرآن معنا و قواعد خاصى وجود دارد که با توجه به خود قرآن، صحت و سقم لغات و ادبیاتِ غیر مطلق براى ما واضح و روشن مى‏گردد.

اصولًا در قرآن مطلبى نداریم که چیزى یا عاملى خارجى به او بدهید تا معنایش معلوم شود. قرآن فقط دهنده است نه گیرنده، افاده کننده است و نه استفاده کننده، معین است و نه مستعین، روشنگر و روشنى دهنده است نه روشنى گیرنده! «بلسانٍ عربىٍ مبین» به زبان و حجت بالغه‏ ى الهى است که اگر کسى بخواهد آن را بفهمد بایستى خود را از مفروضات برونى غیر مطلق و تحمیلى تجرید کند تا در معانى صحیح قرآنى بالغ گردد، در نتیجه فهم صحیح قرآن برایش میسر و آسان است.

آیاتى در قرآن هست که با الفاظ موجودش معنایى خاص را افاده مى‏کند، اما بر منظور دیگرى دلالت ندارد. ما باید دقت و جستجو کنیم تا منظور بیان نشده را از آیات دیگر بیابیم؛ مثلًا در آیات زیادى لفظ «السماوات» آمده است. مانند «اللَّهُ الّذى‏ رَفَعَ السَّمواتِ بِغَیْرِ عَمَدٍ تَرَوْنَها» (رعد/ 2) خدا کسى است که آسمان‏ها را بالا برد، بدون ستونى که آن را ببینند.

امروزه فهمیده‏ اند که این ستون‏ها و استوانه‏ هاى نادیدنى، همان میدان‏هاى مغناطیسى اطراف کرات و منظومه‏ ها و کهکشان‏ها است،  دلالت آیه نیز بر آن واضح است. مطلب دیگرى که فهمیده مى‏شود این است که آسمان‏ها متعدد است، زیرا (السماوات) جمع است. مطلبى را که اینجا نمى‏فهمیم تعداد آسمان‏هاست. این تعداد را با مراجعه به آیات (سبع سماوات) مى‏فهمیم. یعنى آیاتى که تعداد آسمان‏ها را هفت عدد یا هفت طبقه بیان کرده، مفسر آیات دیگرى است که تعداد آسمان‏ها را ذکر نکرده است:

«هُوَ الّذى خَلَقَ لَکُمْ ما فِى الأرضِ جَمیعاً ثُمَ اسْتَوى‏ الَى السَّماءِ فَسَوّاهُنَّ سَبْعَ سَماواتٍ وَ هُوَ بِکُلِّ شَیْى‏ءٍ عَلیمٌ» (بقره/ 29)

او کسى است که همه‏ ى آن‏چه در زمین است براى شما آفرید، سپس به خلقت آسمان پرداخت پس آن‏ها را هفت آسمان بر فراز هم ساخت و او به همه چیز بسیار داناست.

غیر قرآن هرگز توانایى تفسیر عدد (السماوات) را ندارد. اگر خداى متعال در قرآن شریف تصریحى به هفت آسمان نکرده بود، ما از (السماوات) حداقل دو، یا سه آسمان را مى‏فهمیدیم و بیشترش را نمى‏توانستیم بفهمیم؛ بشرى که هنوز در آستانه‏ ى آسمان اول درجا زده و از آن هم خبرى درست ندارد، ]چگونه مى‏تواند تعداد آسمان‏ها را بداند؟

بنابراین مفسّر خداست و ما جز استفسار از قرآن راهى نداریم. این مقدمات پنج‏گانه یا هر مقدمه‏ى بیرونى دیگر به هر عنوانى باید طرد گردند و تنها مقدمات درونى قرآنى مورد استفاده قرار گیرند و اگر تأثیر مقدمات برونى غیر مطلق و یا غلط اجتناب‏ ناپذیر باشد در آن هنگام- نعوذباللَّه- قرآن نیازمند خواهد بود. علاوه‏ که این مطلب در خود قرآن اکیداً نفى شده است و طرد یا اصلاح هر یک از پنج مقدمه‏ ى مذکور باید بررسى گردد.




تاریخ : شنبه 92/8/25 | 8:48 صبح | نویسنده : سیدمحمدرضا حسینی | نظر

آقای دکتر علیرضا قزوه، در جدیدترین سروده خود، زخم و درد حسین (علیه السلام) را این گونه شرح می دهد:

......

کنار درک غربتت هزار سال سوختم 
چقدر زخم تشنه مانده است روی پیکرت

سر حسین تشنه‌لب هنوز  روی نیزه‌هاست
زمانه! خاک بر سرم، زمانه! خاک بر سرت 

هزار سال رفت و تو هنوز زخم می‌خوری
هزار سال رفت و تازه است زخم حنجرت

هزار سال رفت و دسته‌دسته‌ی قمه‌زنان 
گرفته تیغ بر کف ایستاده در برابرت

شریعت محمدی نه قیمه است و نه قمه
چرا زمانه پی نمی‌برد به اصل جوهرت؟

بیا کنار روضه‌های کوفیان نگاه کن 
ببین که زخم تیرها چه کرده با برادرت

شب وداع آمد و سری زدم به مجلسی
که شعله‌اش اگرچه بود نام پاک مادرت

تمام شب شکسته سینه می‌زدم به یاد تو
و نوحه‌خوان که اسب می‌دواند روی پیکرت

...

برگرفته از سایت مشرق




تاریخ : جمعه 92/8/24 | 11:0 عصر | نویسنده : حمید فاضل | نظر