• وبلاگ : کميل
  • يادداشت : چالشهاي فرهنگي، اقدامات فرهنگي
  • نظرات : 0 خصوصي ، 10 عمومي
  • ساعت دماسنج

    نام:
    ايميل:
    سايت:
       
    متن پيام :
    حداکثر 2000 حرف
    كد امنيتي:
      
      
     
    + مصطفي 

    + وبگرد 
    متشکرم
    من هم کمي سردرگمم..
    توي اين زمانه رنگارنگ ميخواهم بچه هايم درست تربيت بشوند....

    يکي از مشکلات ما اينه که در جامعه ما و کل جهان ارزشها بر خلاف ادعاي عموم وارونه تعريف شده......... و لذا وقتي مطلبي را به بچه هايم ياد مي دهم و جامعه آن را ارزش نمي داند...زحمت من و امثالهم دوچندان ميشود يکي از مقوله ها حجاب دخترم است...و کم نيستند موارد.....
    نميدونم چرا ما استفاده درست از ابزار را به بچه ها ياد نمي ديم.....بچه فسقلي ها هم موبايل دارند!! .....
    نمي دانم قديمي ها هم به اندازه ما زحمت داشتند..... احتمالا خود را به سختي نيداختند ..چون نوه هايشان بچه سالار شدند...خشت اول کج بوده.....
    به اميد اينده روشن جهانم....
    ممنون که وقت مي گذاريد
    پاسخ

    سلام. شايد خوب باشه اگر مثل قرآن که آيات رو به محکم و متشابه تقسيم کرده و خدا مي فرمايد که هر وقت توي متشابهات سر در گم شديد، آن ها رو بر اساس محکمات فيصله بدهيد، ما هم ارزش هاي اجتماعي حاکم بر زندگيمون رو طبقه بندي کنيم. ببينيد، در کل مقوله ارزشها، يک امر فرهنگيه؛ توي جامعه اي مثل ايران که فرهنگش تا حد زيادي برآمده از آموزه هاي دينيه، خوب اصول حاکم بر ارزشهاي اون هم ديني خواهد بود. اما اين، همه ي فرهنگ نيست. بخش زيادي از فرهنگ جوامع هم که در قالب سبک زندگي جلوه گر ميشه بر اساس شرايط زماني و مکاني هر جامعه اي مي تونه متغير و متفاوت باشه. آنچه از يک پدر يا مادر براي تربيت فرزند، انتظار ميرود و امکان پذير هم هست، اينه که اصول کلي حاکم بر زندگي انساني در چارچوب نظام معنايي ديني را آموزش بدهد. و الا در بقيه موارد، هر نسلي بايد فرزند زمان خويشتن باشه، نه فرزند زمان کودکي والدينش. در مسأله اي مانند پوشش دختران هم، والدين متعهد بايد اهميت و نقش عفت و حياي يک زن و اثر آن در سرنوشت فردي و اجتماعي انسان را آموزش بدهند. اما تحميل نوع خاصي از پوشش، هيچگاه به صورت کلي و مطلق در هيچ جامعه و نسلي از بشر پذيرفته نخواهد بود. حالا اگر ما نوع خاصي از پوشش و حتي رنگ خاصي رو بهتر مي پسنديم، و برامون در سبک زندگي که فراگرفتيم به عنوان حجاب برتر جا افتاده، لزوما نميتونه مورد پسند نسل بعدي هم باشه؛ و فاجعه اون وقتيه که اين برداشت رو به دين هم منتسب کنيم. همين مسأله و رويکرد رو ميشه در سطح انتظارات فرزندان از والدين (که مراتب فرزندسالاري بر اساس آن تعيين ميشه) مورد توجه قرار داد که باز هم جزء ارزشهاييه که تا حد زيادي مربوط به سبک زندگي ميشه، و بخش زيادي از اون جزء ارزشهاي متغير اجتماعيه نه جزء ارزشهاي ثابت. سطح دسترسي افراد جامعه و خصوصاً کودکان و نوجوانان به ابزار و امکانات عصري، مثل تلفن همراه، اينترنت، ماهواره و شبکه هاي تلويزيوني هم در همين چارچوب قابل ارزيابي خواهد بود. پس اگر جزء آن دسته از والديني هستيم که هنوز هم از وظيفه تربيت فرزندانمون رفع يد نکرده و احساس مسئوليت مي کنيم، براي اثرگذاري بهينه بر فرزند، و همچنين براي رهايي خودمون از سردرگمي و تحير، بهتره که اصول کلي و الفباي زندگي سالم ديني رو فارغ از ارزشهاي عصري و الگوهاي گذراي اجتماعي، به اونها آموزش بدهيم. بدين ترتيب، اونا خودشون راه درست زندگي رو پيدا ميکنن. موفق باشيد.
    + علي 
    سلام..
    يک مشکل اساسي ما اينه که بايد با خواهش و التماس قانون رو رعايت کنيم.. مسئولين هم اسمش رو ميگذارن فرهنگ سازي.
    تو رو خدا با سرعت حرکت نکنيد.. تو را به خدا کمربنداتون رو ببنديد... تورو خدا حجاب را رعايت کنيد.. تو رو خدا ماهواره نداشته باشيد.. vpn استفاده نکنيد... خطوط عابر پياده... اجراي طرح هدفمندي مرحله دوم.؟!... يکي از خوبي هاي جدايي دين از سياست براي غرب اين بوده که قانونشون رو بهش احترام ميگذاشتن.. ما چون قانون و شرعمون تقريباً يکيه و اصولاً!! آدم هاي متشرعي هم نيستيم قانون رو خوب رعايت نمي کنيم...
    پاسخ

    سلام علي جان. فکر مي کنم که هرگاه در جامعه اي نگاه ابزاري به دين، رواج پيدا کنه، خواه ناخواه بايد وضعيت پيش آمده را پيش بيني کرد. در نگاه کلان تري مي توان شکل گيري چنين وضعيتي را زاييده شرايطي دانست که اصطلاحاً عرفي شدن دين، ناميده مي شود.
    + وبگرد 
    از کودکي تربيت نشدي که سراغ اينترنت نري؟!
    با تشکر .اين جمله تان کمي مرا به فکر فرو برد...ايا منظورتان اين است که از ماهواره نيز ميشود استفاده درست کرد؟؟!!!
    من ماهواره ندارم ولي خوشبختانه يا متاسفانه از طريق اقوام در جريان تقريبا اکثر برنامه هايش هستم.............
    کسي در ماهواره به فکر يادگيري ما نيست...حتي برنامه هاي به ظاهر علميش و حتي تاريخيش بسيار مرموزانه است و هدفدار...
    يک تفاوت بين ماهواره و اينترنت در اين است که در اينترنت حق گزينش دارم ولي در مورد ماهواره حتي «برنامه علميش» حق گزينش کمتر ميشود......
    راستي کجاي تربيت بچه ها غلطه؟؟ کوتاهي از کجاست که جسم و روحشون رو صرف امور بيهوده ميکنند؟ راه حل چيه؟ همه چيز دست آموزش و پرورشه يا والدين بي عرضه شده اند؟
    پاسخ

    سلام. خوشحالم که در موارد متعددي با شما هم نظر هستم. در زماني قرار گرفته ايم که تفکيک گسترده نهادهاي متولي تربيت، نوعي سردرگمي را در جوامع مختلف پديد آورده است. خيلي از والدين اکنون، وظيفه تربيت کامل فرزندان خود را به نهادهاي ديگري غير از خانواده، همچون آموزش و پرورش و ... سپرده اند. و اين از آسيبهاي دوران ماست. در بخش هاي ديگر هم چنين مواردي را مي توان ديد. مثلا حوزه هاي علميه نيز به نوعي واگذاشتن وظايف اوليه و اصولي خود مانند تبليغ ساده و صميمي آموزه هاي ديني، به نهادهاي هم عرض، گرفتار شده اند. (و اما در مورد بحث فرعي ميان من و شما در مورد ماهواره، عرض مي کنم که حتما قبول داريد که اين وسيله هم مانند بسياري از وسايل ساخته بشر، در حد يک امکان و ابزار، قابليت دوگانه دارد. مي شود استفاده خوب از آن کرد و مي شود کاربردهاي منفي آن را مورد توجه قرار داد. ما با وضع قوانين تحريمي در اين عرصه و عرصه هاي مشابه تاريخي آن، تنها به خودسانسوري دامن مي زنيم. اگر به قول شما اثرپذيري خوب از ماهواره اندک باشد، اما چنين قوانيني ما را از اثرگذاري مفيد هم دور مي کند. البته به گواهي تاريخ و شواهد متعدد، به هر حال اين ما خواهيم بود که در انتهايي ديرهنگام واقعيت را مي پذيريم و با ماهواره هم کنار خواهيم آمد. اما جبران عقب ماندگي ها بار ديگر ما را به وادي تأخر فرهنگي خواهد کشانيد. اي کاش قدري افق نگاهمان را گسترده تر کنيم و آينده نگر باشيم.) موفق باشيد.
    + من 
    اقاي ولگرد مطمئني پولايي که شبانه از حسابا خالي ميشه به حساب مردم ريخته ميشه؟
    + ولگرد 
    دلبندم، آقاي وبگرد!
    با اين حرام خوري که دولت و دولتيان راه انداختند و شبانه حساب بانکها را خالي کرده و روزانه با هياهو به نام يارانه به حساب مردم بدبخت ريخته و همه را حرام خور مي کنند، انتظار داري نماز و ديگر واجبات مردم ورد زبان نباشد؟ عزيزه من اگر همينطوري پيش بره تا چند سال بعد از اين ورد زبان ها هم خبري نخواهد بود!
    + وبگرد 
    خدا وکيلي تو که اين حرفا رو نوشتي خودت ماهواره داري يا نه؟
    من خودم ماهواره ندارم چون از کودکي اينطور تربيت شدم...
    ولي نسل ما و
    پدر و مادرهاي ما جلوي ماهواره مي نشينند و ميگويند ماهواره روي ما اثر ندارد دلشان هم خوش است که هنوز نماز ميخوانند و روزه ميگيرند>>>>
    غافل از اينکه روي هر کس اثر خاص خودش را ميگذارد.
    همه که زبانم لال با ماهواره .....نميشوند.

    حداقل اثرش روي مدعيان اين است که نمازشان ورد است و حضور قلب ندارد>> بقيه هم ول معطل
    پاسخ

    آفرين به تو. منظور از مطلب ارائه شده همين است که شما گفتي. اگر مي خواهيم مردمي داشته باشيم که سراغ ماهواره نروند، بايد اين طوري تربيت شوند، دقيقا مثل شما. يعني همان کار فرهنگي. يعني ساختن. نه اين که اول کار سراغ خراب کردن برويم. خراب کردن آسان است، اما بهترين راه نيست. ببين الان ديشها رو جمع مي کنند، بعد از ظهر دوباره نصب ميشه. اما به خودت نگاه کن؛ اصلا جوري بار اومدي که نمي خواي سراغش بري. کار فرهنگي سخته، زمان بره، اما وقتي به ثمر نشست، دوام داره، پايداره. (البته بحث ماهواره فقط براي مثال بود. اما آقاي وبگرد، همين وب و سايت و اينترنت، مگه آسيبهاش براي جامعه ايراني کمتر از ماهواره است. راستي شما از کودکي تربيت نشدي که سراغ اينترنت نري؟! قبول کنيد که اين سياست يک بام و دو هوا دوام چنداني نداره، ماهواره هم دير يا زود بايد آزاد بشه؛ مثل حلال شدن و آزاد شدن قند، بلندگو، تلويزيون، ويديو و .............)
    + حسن 
    آقاي محترم ناراحت نباش! الآن هم به نوعي از اين تيپ افراد پيدا ميشود، تازه پول را وسط خيابان و در حضور ديگران به خواهران... نمي دهند، براي حفظ کرامت و نجابت دعوت مي کنند به منزل يا جاي خلوتي تا... اما نمي دانم چرا اثر بخش نيست! احتمالاً بانيان مجالس پاکتشان خالي است يا اينکه آقايان اول پاکت را خالي کرده سپس پاکت را به خواهران... مي دهند. خدا عالم است!
    پاسخ

    سلام. اون تيپ افرادي که شما گفتين، هميشه و همه جا بودن و هستن. تازگي نداره. البته اونم اثربخش هست، اما اثرش چيز ديگريه. غرض بنده فقط اين بود که اگر ميخواهيم مشکلات فرهنگي را در جامعه به صورت ريشه اي حل کنيم، فقط با اقدامات فرهنگي ميشه اين کارو کرد. مطمئنم که شما هم با اين مطلب موافقيد. حالا اگر توي بعضي چيزاي ديگه کمي دلخوري، توافقمون سر اين قضيه رو به هم نزن. موفق باشيد.
    + علي 
    سلامي دوباره..استغفرالله جناب مدير يعني شما در مورد ما چي فکر کردين! يس رو براي مرده مي خونن ديگه!!.. يه دفعه فکر بد نکنيدا..!
    ولي خداييش آدم با مطالعه جريانات فرهنگيي مثل ماهواره و يا حتي بحث پوشش به اين نکته مي رسه که يه جرياناتي که هم سب مي کنن اونو داره با تأييد يه جريانات ديگه يه جرياني رو تو مملکت راه مي اندازه که کسي نه جرأت داره بگه اين کار بده و نه کسي جلوي اون کار رو بگيره.. اول انقلاب بحث حجاب و عدم ازادي اون که مطرح شد همين جريان جرياني راه انداختن و شروع کردن به برخوردهاي تند و زننده با مردم و اين شد که الان مي بينيد... حالا اين چه جريانيه خدا ميدونه.
    پاسخ

    سلام. خيلي جريان تو جريان شد. اميدوارم جريان خودتون رو وسط اين همه جريان که گفتين گم نکنين. موفق باشيد.
    + علي 
    با سلام..
    ياسيـــــــــــــــــــــن...!

    پاسخ

    اون سلام اول کلامتون با اون ياسين آخر کلامتون، اصلا به هم نمياد. لااقل مي گفتي اين ياسين رو داري به گوش کي مي خوني!