وبلاگ :
کميل
يادداشت :
صورت و سيرت
نظرات :
0
خصوصي ،
23
عمومي
نام:
ايميل:
سايت:
مشخصات شما ذخيره شود.
متن پيام :
حداکثر 2000 حرف
كد امنيتي:
اين پيام به صورت
خصوصي
ارسال شود.
+
رجائي
با سلام مجدد و تشکر از نقدها و پاسخ آقاي فاضل!
حضرت امام در پاسخ به نامه مقام معظم رهبري، حضرت آيت الله خامنه اي و آيت الله هاشمي رفسنجاني (آبان 67) که در رابطه با زمين و ساخت مصلاي تهران بوده، مرقوم کردند:
«با حفظ جهات شرعى در مورد زمين مذكور با پيشنهاد حجتى الاسلام، آقايان: خامنهاى و هاشمى، موافقت مى شود. ان شاء اللَّه در كنار ساختن مصلاى تهران، در ساختن بينش كفر ستيزى مسلمانان موفق باشيد. ضمناً سادگى مصلا بايد يادآور سادگى محل عبادت مسلمانان صدر اسلام باشد. و شديداً از زرق و برق ساختمانهاى مساجد اسلام امريكايى جلوگيرى شود. خداوند تمامى دست اندركاران برپا كننده مساجد اللَّه را تأييد فرمايد.» (صحيفه امام، ج21، ص: 189)
اما از آن زمان تا به حال با توجه به ضرورت ها و مصالح و نيازهاي کشور و شهر تهران هزاران برابر مرقد امام خميني هزينه ساخت و ساز و تجملات و... اين مصلا شده و مي شود و خواهد شد! اگر نمايشگاه کتاب هم رفته باشيد، وضعيت را خواهيد ديد! حال بياييم با استناد به فرمايش امام، مقام معظم رهبري و ديگر مسئولان کشور را زير سؤال ببريم که چرا اين مصلا را به اين شکل مي سازند؟ آيا اين درست است؟ در حالي که با اجتهاد در انديشه و سيره امام مي توان پاسخ داد، نه خير اين بزرگان برخلاف ديدگاه امام عمل نکردند، بلکه ضمن حفظ ارزشها و... با نيازها و مقتضيات زمان مصلحت ديدند اينگونه عمل شود و اين منافاتي با نظر امام ندارد. مثل ديدگاه امام نسبت به آل سعود که فرمودند: اگر از صدام بگذريم، از آل سعود نخواهيم گذشت و سه سال حج را تعطيل کرد، اما يک سال پس از رحلت امام روابط حسنه شد و «هم چون دو بال جهان اسلام شدند!»و...
پاسخ
اين مطلب شما را از باب «اسمشو نيار خودشو بيار» تلقي مي کنم و حدس مي زنم که در مقام القاي نکته ديگري هستيد. و الا سادگي و بي پيرايه بودن و دوري از تجملات و اشرافيت جزء ارزش هاي اسلامي ماست. حالا چگونه مي توان پذيرفت که «ضمن حفظ ارزشها ...» آن قدر به زرق و برق مصلاي تهران پرداخته ايم که بعد از 30 سال هنوز ساختمان آن به پايان نرسيده است.