سفارش تبلیغ
صبا ویژن

این روزها موضوع برگزاری کنسرت در استان خراسان – به ویژه درشهر مشهد – نقل محافل عمومی، علمی و رسانه ای است. لغو کنسرت ها در استان مذکور – که اخیراً به استان های دیگر نیز سرایت نموده - با توجیهات گوناگونی از سوی مخالفان برگزاری کنسرت همراه شده است که به بعضی از آن ها در زیر اشاره می شود:
الف) مخالفان می گویند چون در قم – که یک شهر مذهبی است – کنسرت برگزار نمی شود، پس در شهر مشهد هم نباید برگزار شود. در این مورد به عرض می رساند:

ادامه مطلب...


تاریخ : جمعه 95/6/26 | 2:20 عصر | نویسنده : سیدحسن حسینی | نظر

"ابوالمیلیاردر دلّال ابن آقازاده" در کتاب "آداب التّجارة" آورده است:

ای عزیز!

 اگر خواهی در امر خطیر تجارت بکوشی، پس بایسته است توصیت مرا بر سبیل دقت بنیوشی، تا دینارها بر هم نهی و از آلام فقر و اندوه برهی.

چون پولی قُلمبه مر تو را به کف آید، آن را به دلّالی سرمایه کن که سودش چون سیل باشد و به فراخور میل. اگر پرسی دلالی بر چه سیاق کنم؛ مر تو را گویم زمینی بخر "بر" باشد و صاحبش کور وکر. اگر "پول لازم" هم باشد، چه بهتر! کفایت کند مر تو را که چند ماه صبر پیشه نمایی، مطمئن باش در زمین تجارت ریشه نمایی، خفن! یا کالایی بخر از چین و ماچین و... از قبیل کفش و کلاه و پاچین و... و داخل گردان اندر بازار به ثمن بخس که به غایت بخرند و سودی عاید آید مر تو را "هلو"! ناگفته نماناد که اگر خواهی سودت از این فزون تر گردد، کالا از اسکله ای وارد کن که قاچاق باشد و صاحبان اسکله به زر و زور، چاق. اگر چنین کنی، تجارتت حق گمرک را مشمول نشود و سود چنان بری که پایانی بر آن متصور نگردد.

ای عزیز!

سرمایه بر سیاق تولید منه که از آن خسران زاید و اندوه فزاید. نخستین مرحلت کار تولید، کسب موافقت اصولی باشد که هیچ اصولی بر آن مترتب نباشد. چون به اخذ آن میل کنی، باید که پای افزارت آهنین باشد و اراده ات پولادین تا بر مشکلات فائق آیی و بر هیچ وجهی کوتاه نیایی. چون از این خوان بگذری دریابی که سر رسید اقساط بانک رسیده، اما کالا به بازار نرسیده و تا خواهی چشم بگشایی، خویش را در کُنج حبس گرفتار بینی و از این غصه، رنجور و بیمار.

ای عزیز!

اگر در این دیار بی کس و یار، خواهی که به کسوت تجّار درآیی، یک پای خویش بر دل نه و پای دیگر بر عقل که آن چه دل و عقل گوید، پای تجارت این دیار، آن راه نپوید. "تولیدگری" را سودی نشاید و عمرش چندان نپاید. کشتی تولید در رود بی آب این اقتصاد بی سامان بر گِل نشیند، چونان که تیر بر دل. پس به دلّالی گرای که نه سرمایه خواهد و نه مکان. شغلی به غایت سهل باشد. "ریسک" در آن راه ندارد و مُؤدّی مالیاتی درآمد آن نشمارد.

والعاقبة لِالتّجار والمُتموّلین

فی عام 1387




تاریخ : سه شنبه 95/6/9 | 10:6 عصر | نویسنده : بچه شلوغ | نظر

هر چه قدر بعضی مسؤولین ما نسبت به دشمن و دشمنی هایش به ما هشدار می دهند، به کَت دو گروه نمی رود؛ یک گروه آدم های خائن و گروه دیگر ساده لوح. خائنین که وضع شان معلوم است، اما آدم های ساده لوح فکر می کنند این دشمن- دشمن گفتن ها همه اش توهم است؛ در حالی که به نظر بنده هرجا آمریکا و اسرائیل حضور داشته باشند، حداقل دو دشمن – دست به نقد- برای ما در کمین نشسته اند. دشمنی دشمنان شکل ها و شیوه های مختلف و پیچیده ای دارد. بعضی از این شیوه ها کاملاً آشکار است؛ مانند راه انداختن جنگ و اعمال تحریم و ترور. اما برخی شیوه ها چنان پیچیده و پنهان است که بسیاری از ما – نه تنها متوجه آن نمی شویم- بلکه گاهی از اِعمال آن ها خوشحال می شویم و جشن هم می گیریم؛ مانند همین "برجام" بدفرجام یا جایزه های بین المللی به فیلم هایی که سیاه نمایی را به نهایت می رسانند و صحبت از مشکلات دور از ذهن در کشور؛ مانند فقر و اعتیاد و اختلاس و این جور چیزها می کنند. حالا هم شاهد ثبت جهانی "کویر لوت" در یونسکو هستیم. متأسفانه بعضی ها از این جایزه ها و ثبت شدن ها - خوشبینانه- خوشحالند و احساس غرور می کنند. آن ها غافلند از این که بر اساس نظریه ی " ایوان پیتروویچ پاولوف " (روانشناس روسی) وقتی یک رفتار مورد تشویق قرار می گیرد، تقویت می شود. مطمئناً - بر اساس نظریه ی مذکور- از این به بعد فیلمسازهای ما – در راستای نقشه ی دشمن- تشویق می شوند تا در فیلم های شان وجهه ی سیاهی از جامعه ی ایران به نمایش بگذارند و جایزه بگیرند. از همه بدتر ممکن است مسؤولان ما – پس از ثبت جهانی کویر لوت- تشویق بشوند و کویرهای دیگری در ایران ایجاد کنند و به ثبت جهانی برسانند. ناگفته نماند کلید این کار مدت ها پیش خورده است. از نمونه هایش هم می توان به خشک کردن دریاچه های ارومیه و هامون  اشاره کرد. اخیراً هم مرداب انزلی به لیست مناطق در حال کویر شدن افزوده شده. همین طور پیش برویم، پیش بینی می شود مسؤولان ما بتوانند با القائات دشمن و به کمک گرمای هوا، ریزگردها، درشت گردها- و چه بسا قُلوه گردها – کویرهای بی شمار دیگری ایجاد و به ثبت جهانی برسانند. حالا شما بنشینید و بگویید "دشمن" توهم است یا "توهم" دشمن است.

 

(27/4/95)




تاریخ : سه شنبه 95/5/26 | 11:36 صبح | نویسنده : بچه شلوغ | نظر

خدمت رسانه ی خیلی متنفّذ، جناب تلگرام (حفظه الله من الفیلترینگ)

سلام علیکم

اگر حالی از ما خواسته باشید بحمدالله خوب و روز و شب و شبانه روز به دعاگویی شما مشغول می باشیم. قبل از آشنایی با شما شنیده بودم که حوزه های فرهنگیّه و علمیه و مدیریّتیّه و بقیه ی حوزه ها – زیاد – به پَر و پای تان پیچیدند و خواستند یک جوری بساط تان را برچینند؛ اما شما قرص و محکم ایستادید و چه مقبولیت شایانی را هم در این  مدت بسیار کوتاه کسب نمودید؛ ماشاءالله! الله الکبر! با وجود همه ی این حرف ها من می خواهم یک تشکر فوق العاده از شما بکنم. تشکر از این بابت که شما در کشور ما جای همه را گرفته اید. اخبار را چنان منتشر می کنید که دیگر یاد رادیو و تلویزیون در خاطر کسی خطور نمی کند. با وجود شما مردم احساس می کنند به رسانه های ملی و غیر ملی و میلی، بازرسی کل کشور، دیوان محاسبات، قوه ی قضائیه، ستاد انتخاباتی و بسیاری از مجامع و ارگان های دیگر نیازی ندارند. اختلاس ها برملا می کنید، فیش های حقوقی منتشر می سازید، اخبار منعکس می نمایید، انتقادها رد و بدل می کنید و کارهای دیگر که کلّه ی آدم با یادآوری آن سوت می کشد. مهم تر از همه این که چنان بانوان را به خودتان مشغول کرده اید که جز برای خرید، مهمانی، مسافرت و نیز هنگام قطع اینترنت، دیگر کاری با شوهرشان ندارند. با همه ی این اوصاف من از شما چندتا گله دارم. اول این که مردم سال های سال بود پای تلویزیون خودشان نشسته بودند و فیلم هایی را می دیدند که در آن مسؤولین شان نان و ماست می خوردند، روی زیلو می خوابیدند و جان شان برای خدمت به مردم و ادای تکلیف و رعایت شرع و قانون در می رفت. کشور خوب اداره می شد و هیچ معضل و مشکلی در کشور وجود نداشت، اما حالا شما آمده اید و دارید ذهن شان را نسبت به این مسؤولان نازنین خراب می کنید. جوری وانمود می کنید که آن ها اگر برای گرفتن پست و مقام تلاش می کنند و با تمام قوا! در انتخابات ها کاندیدا می شوند، لابد– خدای نکرده، بلانسبت شان- به دنبال آلاف و الوف هستند. دیگر این که وقتی شما فیش حقوقی چند نفر را منتشر می کنید، همه فکر می کنند همه ی مسؤولان ما هر ماه بیش از صدمیلیون تومان حقوق می گیرند؛ در حالی که این طور نیست. من قاطعانه به شما می گویم که هیچ کدام شان بیشتر از سی- چهل میلیون تومان حقوق نمی گیرند و رگ کردنم را برای این حرف التزام می دهم. یا مثلاً وقتی از تخلف ها و اختلاس ها و قانون گریزی ها حرف می زنید، این سؤال برای بعضی آدم های ساده لوح پیش می آید که پس مجلس و سازمان بازرسی و دیوان محاسبات و وزارت اطلاعات چه می کرده و می کننند و چرا بر امور نظارت نداشته و ندارند؟ باید به عرض برسانم که اولاً این ها نباید بر بعضی نهادها نظارت داشته باشند. اصلاً این ها کی باشند که بخواهند چنین نظارت هایی را داشته باشند؟ ثانیاً این ها – طفلکی ها- سرشان توی کار خودشان است و دارند وظایف شان را انجام می دهند. ما نباید انتظار داشته باشیم که آن ها در کار ارگان های دیگر سرک بکشند و فضولی کنند. ظاهراً شما به تفکیک قوا اعتقادی ندارید. خلاصه این که بنده ضمن تشکر مجدد از زحمات مرتب شما، توصیه می کنم جانب انصاف را رعایت نمایید و هر حرفی که به دهان تان رسید، فی الفور منتشر نکنید. به امید آن که هیچگاه بسته یا فیلتر نشوید. باقی بقایتان. اوقات و فرصت ها فدای تان.

مورخه 10/4/95

دوست دار شما @panjare95

----------------------------------------------------------------------------------

منبع: کانال پنجره  (panjare95@)




تاریخ : پنج شنبه 95/5/14 | 9:4 عصر | نویسنده : بچه شلوغ | نظر

حتماً شنده اید که گفته شده «النّاس علی دین مُلوکِهم». یعنی مردم پیرو دین پادشاهان و مسؤولان خود هستند. یعنی مسؤولان هر کشور هر دین و منش و مسلکی که داشته باشند، مردم آن کشور هم از آن پیروی می کنند. بعضی ها می گویند این سخن حدیثی از معصوم(ع) است و برخی هم آن را یک مَثل یا سخن برجسته می دانند. در هر حال شهرت این سخن به حقیقتی است که در آن نهفته است؛ اما جالب این که این سخن در مورد مردم و مسؤولان ایرانی صدق نمی کند. مثلاً شما وقتی به مردم کوچه و بازار دقت می کنید، انواع رفتارهای خلاف را در آن ها می بینید؛ مانند قانون گریزی، ضایع کردن حق دیگران، گران فروشی، کم فروشی، ارتشاء، اختلاس، بداخلاقی و هزار مشکل ریز و درشت دیگر. قاعدةً شما بر اساس سخن مشهور فوق باید نتیجه بگیرید که مسؤولان ایران هم باید دچار مشکلاتی از این دست باشند؛ در حالی که این نتیجه گیری درست نیست. چرایش را خدمت شما عرض می کنم. برای اثبات این ادعا شما را به رسانه های کتبی و شفاهی ایران در این سی و چندسال ارجاع می دهم. آیا شما دیده اید که – حتی- یکی از آن رسانه ها بگوید یا بنویسد که – حتی- یکی از مسؤولان ما کارش را خوب انجام نداده یا خطایی از او سر زده یا دستش به ارتشاء و اختلاس و خودکامگی و خودخواهی – هر چند مختصر- آلوده شده یا رانت و جنگل و دریا و زمین خواری فرموده یا بیشتر از فقرای جامعه حقوق دریافت کرده یا ردّ پایش روی قانون دیده شده یا وقت ذی قیمتش را صرف دعوا با مسؤولان دیگر کرده؟ البته خبر اختلاس و فساد مالی بعضی ها مانند حسن خداداد، شهرام جزایری، بابک زنجانی و... را شنیده ایم، اما این ها که از مسؤولان نبوده اند. مسؤولان به محض این که ببینند کسی می خواهد در بین شان نفوذ کند و دست به کارهای بد بزند، چنان او را کله پا می کنند که عبرت دیگران بشود.

ممکن است کسی سؤال کند پس این همه خبر و گزارش در باره ی وضعیت مسؤولان در شبکه های اجتماعی چیست؟ به شما عارضم که در جواب باید گفت شبکه های اجتماعی و رسانه های غربی و داخلی معاند اصلاً برای خراب کردن مسؤولان ما به وجودآمده اند. بعضی شبکه های ماهواره ای و کلیه ی شبکه های اجتماعی همه بعد از انقلاب ایجاد شده اند و این نشان می دهد که فلسفه ی وجودی همه شان دشمنی با مسؤولان پاک و پاکیزه ی ما است و توصیه ی بنده این است که تا می توانید از این دجّال (دیجیتال) ها دوری کنید، باشد که گمراه نشوید.

ت (5/4/95)

.

.

.

.

 

از این قلم بیشتر بخوانید؛ در کانال پنجره   :  https://telegram.me/panjare95




تاریخ : یکشنبه 95/5/3 | 12:51 عصر | نویسنده : بچه شلوغ | نظر

  ماردرآستین  

دستگاه‌های مودم با قابلیت وای‌فای نخستین بار در سال 1997 به بازار عرضه شدند که از همان زمان، دانشمندان و کارشناسان به بررسی و تحقیق در مورد امواج تولیدی آنها پرداختند .

 تحقیقات به عمل آمده نشان داد که امواج تولیدی توسط این دستگاه آثار مخربی بر روی مغز و بدن انسان به خصوص در کودکان وخانمهای حامله دارد .

هرچندنتایج حاصله هنوزدرحد ورود به منابع تکس وعلوم قطعی دربعضی مواردنیست ولی مقالات علمی متعدد وتحقیقات وپژوهشهای گسترده ای دراین خصوص صورت گرفته است .

البته نتایج به دست آمده، در سالهای اخیر کسب نشده، به عنوان مثال در سال 2008 یکی از کارشناسان امریکایی مقاله‌ای با عنوان «کنترل مغز توسط گوشی های هوشمند» منتشر کرد که در آن اثرات خطرناک وای‌فای را بازگو کرده بود .

گزارش سازمان بهداشت جهانی نشان از وقایع نگران کننده در مورد امواج وای‌ فای دارد که به اختصاربه استحضارمیرسانم :

- مشکلات بی خوابی :

تحقیقات نشان می‌دهد که خوابیدن در کنار یک تلفن همراه متصل به وای‌فای یا در آپارتمانی که تعداد زیادی وای‌فای در آن مشغول به کار است، یک بمباران امواج روی بدن افراد بوده وموجب مشکلات شدید در خواب می‌شود و الگوهای یک خواب آرام و طبیعی را به طور کلی از بین می‌برد .

- افسردگی :

علاوه برفاصله گرفتن افرادی که ساعات زیادی درفضای مجازی حضوردارندباواقعیات حقیقی پیرامون، امواج الکترومغناطیسی ساطع شده نیزبرامواج مغزی تاثیرمخرب داشته که خطربروزافسردگی درافرادراافزایش خواهدداد  .

- کاهش رشد کودکان :

این امواج سنتز پروتئین را از بین می‌برند، " پروتئین تولیدشده موجب رشد بافتها و سلولهای بدن در کودکان و جوانان می‌شودو افراد در این سن و سال بیشتربه سنتزپروتئین نیازدارند "

- کاهش رشد سلولهای بدن انسان وجانوران  و گیاهان به خصوص سلولهای مغزی زنان وکودکان درمقابل این امواج الکترومغناطیسی آسیب پذیرترمی باشند .

- اختلال درتولید اسپرم با امواج وای فای :

در گذشته دانشمندان به این نتیجه رسیده بودند که حرارت ناشی از لپ‌تاپها موجب از بین رفتن اسپرم مردان می‌شود اما امروزه تحقیقات نشان می‌دهد که این موضوع تنها به حرارت ختم نمی‌شود،  بلکه  امواج ناشی از وای‌فای موجب کاهش حرکت اسپرم در بدن مردان و شکسته شدن DNA  وناباروری می‌شود .‌‌

- ناباروری در زنان :

 امواج ناشی از وای‌فای، برخی از بافتهای بدن زنان مانندتخمدان های را ضعیف می‌کند که این موضوع امکان ناباروری در زنان را به شدت افزایش می‌دهد .

دانشگاه کارولینسکای سوئد در سال 2011 گزارشی منتشر کرد که در این گزارش به دو چیز هشدار داده شده است،  نخست اینکه زنان حامله نباید از دستگاه‌های وایرلس استفاده کنند و از دیگر کاربران این دستگاه‌ها نیز باید دوری کنند .

- افزایش استرس و بیماریهای قلبی :

آزمایشی در سال 2015 که بر روی 69 نفر به عمل آمد نشان داد که همه این افراد در مواجهه با امواج الکترومغناطیسی عکس‌العمل نشان داده و تعداد ضربان قلبشان افزایش یافت، و این افزایش ضربان قلب دقیقاً به زمانی شبیه است که افراد دارای استرس ناشی از برخی عوامل مانند امتحان، کار، تصادفات و … دارند .

- افزایش امکان ابتلا به سرطان به واسطه امواج وای فای :

بحث سرطان ناشی از این امواج بسیار بحث بزرگ و پیچیده‌ای است که هنوز صد‌در‌صد ثابت نشده است اما آزمایشهایی بر روی گونه‌های مختلفی از حیوانات به عمل آمده که نشان می‌دهد، قرار گرفتن در معرض تشعشات وای‌فای می‌تواند امکان مبتلا شدن به سرطان را در آنها افزایش دهد.  

- کاهش تولید ماده ملاتونین در مغز و و ال ــ کارنیتین در عضلات و کبد:

ملاتونین ماده‌ای است که درغده صنوبری(پینه آل) مغز تولیدشده و به تنظیم چرخه خواب و بیداری در بدن کمک می‌کند .

دیگر اثرات مخرب این اشعه کاهش تولید ماده " ال ــ کارنیتین" است، این ماده ماده‌ در بافت عضلات و کبد ساخته می‌شود و وظیفه اصلی آن در بدن، کمک به سوخت و ساز و تبدیل غذا به انرژی است .

برخی از راه‌های مقابله با امواج وای‌فای

با وجود اینکه ملاتونین و ال ــ کارنیتین تا حدودی می‌تواند اثرات اشعه الکترومغناطیسی را کاهش دهد، اما با توجه به تعداد گوشی های هوشمند و مودمهای روشن در اطراف ما، به راحتی می‌توان نتیجه گرفت که این بمب باران امواج را نمی‌توان با مصرف دارو کنترل کرد .

رعایت کردن سه نکته مهم می‌تواند خطرات و آثار مخرب این امواج را تا حدودی کاهش دهد:

1-تا جایی که ممکن است گوشی هوشمند، لپ‌تاپ، تبلت و دیگر دستگاه‌های ارتباطی را نزدیک به بدن خود نگاه ندارید، به‌خصوص در مواقعی که می‌خواهید بخوابید .

2- به هنگام خواب این وسایل به خصوص مودم خود را خاموش کنید .

3-  از استفاده و نگاه داشتن مودم وای فای در اتاق خواب خود به شدت پرهیز کنید .

مصرف مایعات زیادوانجام فعالیتهای بدنی همراه باتعریق نیزتوصیه می شود .




تاریخ : یکشنبه 95/4/27 | 7:43 عصر | نویسنده : دکتر سیدحسین حسینی | نظر

آورده اند روزی پزشکی را گذر بر لابراتوار "محمدابن زکریای رازی" بیفتاد. او رابگفت: ای محمد! این جا به چه کاری؟

محمد بگفت: در کار آزمایشم تا مگر روزی،اسب کشف خویش در میدان "کیمیا" بجهانم و دنیا را از بند فقارت برهانم.

پزشک خنده ای بکرد و بگفت: ای مرد رازی! از کجا معلوم که از پسِ اتلافوقت و عمر، و تنفس در فضایی مملو از انواع مواد شیمیایی، تن به سلامت برهانی و کشف کیمیا به ثبت برسانی؟ مرا که همی نگری پزشکی هستم نورسیده و سرد و گرم نچشیده. به صبح ها در مریضخانه همی مانم و از بابتش پنجاه میلیون تومان همی ستانم. صدمیلیون تومان نیز از بابت کارانه مر این حقیر را پیشکش همی فرمایند. به عصرها در مطب اندر همی شوم و پنجاه میلیون توماندرآمد برهم همی زنم. پنجاه میلیون تومان نیز بیمارانم به ناز شصت جراحی هایم، به زیر میز، مرا اعطا همی فرمایند. حال خود قضاوت نما. کیمیا کدام است؛ آن چه تو به دنبال آنی یا آن چه من بدان رسیده ام و تو نمی دانی؟

محمدابن زکریا چون این سخن بشنید، در حسرت عمر رفته دست ها بر سر بکوفت، آزمایشکاه از لوازم آزمایشکاهی بروفت و سر به بیابان نهاد.

(8/2/94)

.

.

از این قلم بیشتر بخوانید؛ با عضویت در کانال پنجره:  panjare95@




تاریخ : چهارشنبه 95/4/23 | 10:47 صبح | نویسنده : بچه شلوغ | نظر

  تقویت حافظه

قدرت حافظه وضریب هوشی وتوانمندیهای فکری درافرادبه عواملی چون ژنتیک(وراثت)ومیزان وشکل استفاده ازاین نعمت الهی درطول عمر، به خصوص درسنین کودکی، نوجوانی وجوانی بستگی دارد.

شکی نیست که بیماریهای چون :آلزایمروپارکینسون وکاهش فعالیت ذهنی وفراموشی درسن پیری، درافرادی که درطول عمرخودازفعالیتهای ذهنی ومغزخودبیشتربهره برده اند، کمتر، خفیف ترویادیررس ترخواهدبود .

برای تقویت ذهن و هوش راهکارهای زیادی وجود دارد تاازبیماری مختلف ذهنی در امان بمانید، پس ازهم اکنون به فکر چاره باشید و سعی کنید حافظه خود را تقویت کنید و این امرمستلزم فعالیت های ذهنی بیشترومستمرمامی باشد.

بیماریهای روحی مانندبخل، حسدوکینه ... وبیماریهای روانی مانندافسردگی واظطراب ... وبیماریهای جسمی وتغذیه نامناسب وتنبلی جسمی می تواننددرخمودگی وافت فعالیتهای فکری وهوشی ماموثرباشند .

برای طراوت وشادابی وفعالیت بیشترحافظه وهوش وقدرت تفکر، مواردی راهمواره دردستورکارزندگی روزانه خودقراردهید:

- ایده پردازی کنیدوهرروزایده های جدیددرذهن خودبسازید، حتی اگراطمینان داریدکه قادربه انجام همه آنهانیستید، مثلاچگونه فقررابایدریشه کن کرد...

- مطالعه روزانه روزنامه ومجلاتی که شمارابه تفکرواداشته وذهن شمارافعال وهم‌چنین به شکل‌دهی(صورت‌بندی) افکارتان کمک می کند، وذخیره لغات واطلاعات مفیدشما راگسترده خواهدنمود .

 - باشنیدن مطلبی آنرادربست وبی چون وچرانپذیریدودرذهن خودآنراحلاجی وگاهی به چالش کشیده ومستندات نقض آنراجستجوکنیدودرصورتی که به همان نتیجه رسیدیدهمان مطلب رامستدل به ذهن بسپارید، تابهتر بیندیشیدوقدرت استدلال خودراتقویت نمایید .

- خواندن یک کتاب غیرمرتبط بارشته تحصیلی خودرادر هفته جدی بگیرید، ودر طول روز که در مسیرهای مختلف تردد می‌کنید یا در انتظار اتوبوس یا مترو هستید ازانواع کتاب‌های جیبی استفاده کنید که در تمام ساعات برای مطالعه کنار شما هستند .

- به جای تماشای بعضی برنامه‌های بی‌فایده‌ی تلویزیون، فیلم‌های آموزشی ببینید.

معمولا اطلاعاتی که شما از طریق فیلم‌های آموزشی می‌آموزیدجذاب‌ترند و در ذهن شما ماندگارتر ویک تمرین ذهنی خواهندبود .

- علاوه برمطاله روزانه کتاب، در وبلاگ‌های تخصصی به دنبال کسب دانش باشید تا عطش شما را برای یادگیری سیراب کندواین اطلاعات رابه روزکرده وقبل ازخواب مرورکوتاهی داشته باشیدتادرحافظه میان مدت وبلندمدت شما ذخیره شود .

- مباحثه مطالب ویابه اشتراک گذاشتن مطالب آموخته شده، درک وفهم وعمق یادگیری مارانسبت به آن مبحث افزایش داده ودرتقویت حافظه مانیزموثراست . ‌

- تهیه فهرستی ازکارهای مهم انجام شده وکارهای دردست اقدام در پایان هر روزمی تواند

در نظم بخشیدن به کارها تأثیر گذاشته ودرتقویت حافظه ومرتب ومنظم شدن ذهن تاثیرداشته باشد .

- برای پاک‌سازی آشفتگی ذهن‌تان، به کارهای بی‌تفکر و بدون تاثیر بر ذهن که انجام داده‌اید و زمانی که برای آن به هدر داده‌اید توجه کنیدودرسفارش بزرگان مانیزبیان شده که " خودرامحاسبه کنیدقبل ازآنکه به حسابتان برسند" .

- خوش بینی معقول وتفکرات مثبت وورزش وپیاده روی روزانه وپرهیزازپرخوری وتغذیه مناسب، راه خوبی برای حرکت ذهن و حفظ سلامت روانی است .

- نوشیدن الکل درکوتاه مدت سبب زایل شدن تفکروتعقل وادراک ودردرازمدت موجب دژنره وتخریب سیستم عصبی به خصوص درقشرخاکستری یاهمان عالی مغزخواهدشد .  

- روزانه باافراد که الهام‌بخش شمابوده وازنظرشماباهوشند، بیشترمعاشرت کنیدودرمعاشرت با این افراد همیشه متواضع و مشتاق برای یادگیری باشیدحتی اگرامکان یادگیری ازآنهابرایتان دشوارباشد.

- ترس ازفکرجدیدوفرارازشبهات وایجادیک منطقه امن فکری که کسی حق نزدیک شدن به آنرانداشته باشد، می تواندسبب جمود ومحدودیت فکری برای ماشده وماراازقافله تمدن عقب نگه داشته وقدرت حافظه ماراکاهش دهد.

- سفر، آشناشدن باافرادوافکارومحیط جدیدوتمرینات وبازیهای فکری وپرجنب وجوش ومهیج، موجب تشکیل سیناپس های بیشتردرمغزوترسیم فضاهای جدیدذهنی وتقویت حافظه ماخواهدشد .

- دعاوارتباط با مبداهستی وسیرآفاق وانفس وتفکردرخلقت بی انتهاوپرهیزازافکارآزاردهنده روحی وروانی ووسواس گونه می تواندموجب وسعت فکروآسودگی خیال وتعالی روح وسلامت روان رابرای انسان تضمین نماید .

 بااستفاده ازمجله پزشکی سلام وحافظه برترازسیدحسین حسینی وسیدحسن قریشی

 




تاریخ : پنج شنبه 95/4/17 | 2:37 عصر | نویسنده : دکتر سیدحسین حسینی | نظر

روزه داران خداجو!

به پایان ماه مبارک رمضان رسیده ایم. شما عزیزان یک ماه به آن چه شارع مقدس گفته بود عمل کردید. از خواسته ها و گرایش های نفسانی خود دست کشیدید. این که دور از چشم دیگران و در خلوت خود به قانون شرع پاینبد بودید، یعنی:

1- به خداوند ایمان راسخ دارید.

2- حضور خداوند را باور دارید و از او حیا می  کنید.

3- روزه را فقط به خاطر او گرفته اید.

4- قدرت آن را دارید که از دستورهای دیگر الهی و رفتارهای ناپسندی که احیاناً در مسیرتان قرار می گیرد بپرهیزید.

پس بیایید به لطف و رحمت خداوند و ایمان خود به آن ذات مهربان امیدوار باشیم و با عبادت خالصانه و اطاعت آگاهانه، پیوند دوستی مان را با او محکم تر کنیم؛ باشد که همواره به او نزدیک تر شویم. آمین!




تاریخ : سه شنبه 95/4/15 | 2:3 عصر | نویسنده : سیدحسن حسینی | نظر

   بهداشت روزه

سبک تغذیه درماه مبارک رمضان می تواندیکی ازاهداف روزه راکه همان صحت وسلامت بدن درکنارسلامت روح وروان درروزه داران است تامین نماید، که متاسفانه درصدی ازمردم روزه داربه آن توجه لازم نداشته وبدین سبب روزه زمینه سازمشکلات جسمی متعدددرروزه داران خواهدشد .

پرخوری مفرط، افزایش وزن دربعضی مواقع، طولاتی ترشدن صفهای خریددرمقابل مراکزتوزیع اغذیه، افزایش قیمت موادغذایی دراین ماه، کاهش قدرت تحمل وحوصله وتشدیدبعضی بیماریهانشانه فاصله گرفتن ازاهداف روزه درماه مبارک رمضان است .

دراین خصوص به مواردی برای اصلاح سبک تغذیه دراین ماه مبارک اشاره می شود :

اگر فاصله بین دو وعده غذایی بیش ازحدطولانی نباشد قند خون به میزان طبیعی حفظ می‌شود، اما در گرسنگی طولانی‌تر مثلا در روزه بی‌سحری بویژه در روزهای طولانی سال، قندخون به کمتر از میزان طبیعی کاهش خواهدیافت .

روزه در کسانی که به نحو صحیح روزه می‌گیرند و دو وعده غذایی تقریبا سبک در سحری و افطار می‌خورند روزه داری سبب لاغری می‌شود .

اگر در هنگام روزه‌داری یک وعده غذای انسان حذف شود، کالری دریافتی کمتر از نیاز بوده و برای تامین مازاد نیاز به انرژی از چربی ذخیره در بدن استفاده خواهد شد و فرد لاغر می‌شود، اما اگر غذای مصرفی در سحر، افطار و تا هنگام خواب در حــد نیاز بدن یا حتی بیشتر باشد، لاغری رخ نمی‌دهد و افراد بدلیل کاهش فعالیت بدنی دچار اضافه وزن نیز می‌شوند .

سحری باید ویژگی یک وعده ناهار را داشته باشد، ضمن این که باید به گونه‌ای باشد که احساس تشنگی را به حداقل برساند.

غذاهایی که آب جذب می‌کنند مثل ماکارونی، ته دیگ و آش رشته، فست فودها وغذاهای پرنمک ایجاد تشنگی می‌کنند . استفاده از سالاد و هندوانه درحدمعمول مانع تشنگی می‌شوند. البته مصرف افراط درمصرف هندوانه و طالبی و گرمک و همچنین چای در سحری بدلیل افزایش ادرار، موجب افزایش تشنگی در روز می‌شود، لذا توصیه می‌شود این گونه خوراکی‌ها در شب‌ها تاوقت خواب و نه سحرمصرف شوند .

روزه بدون سحری به خصوص در نوجوانان وگرسنگی 24ساعته سبب افت قند خون به میزان زیادی شده و سبب تحلیل رفتن عضلات وآسیب دررشدونموشده که بسیار زیان‌آور است

به دلیل آن که معده چند ساعت خالی بوده، بهتر است بامایعاتی که تقریبا درجه حرارت بدن را دارند افطار را شروع کنیم، که آب جوشیده خنک شده یا چای کم رنگ یا سوپ‌های کم چرب و رقیق برای این منظور مناسبند ومصرف موادقندی به ویژه قندهای طبیعی مثل خرماافت قندخون راجبران خواهندنمود .

اصولا هیچ ترجیحی برای آن که در طول روز مثلا سه وعده یا چهار وعده غذا بخوریم، در بزرگسالان وجود ندارد، اما در کودکان و نوجوانان به سبب کوچک بودن حجم معده حتما سه وعده غذای اصلی و دو میان وعده لازم است.

در مورد نوجوانانی که روزه بر آنان واجب است باید حجم و کیفیت دو وعده غذای سحری و افطار در حدی باشد که نیازهای آنان(حاوی کربوهیدرات، چربی وپروتئن، املاح وویتامینها) را تامین کند و رشد آنان را به تعویق نیندازد .

عوامل بروز زخم معده متعدد بوده و اضطراب و استرس در آن نقش دارند، همچنین توان بدن در خنثی کردن اسیدهای معده نقش مهمی در این زمینه دارد.

اصولا چون افراد روزه‌دار از یک آرامش روحی برخوردارند، زمینه‌ای برای پیدایش زخم معده فراهم نمی‌شود، البته در کسانی که زخم معده دارند بویژه در دوران فعال بیماری، ممکن است روزه گرفتن سبب تشدید عوارض شود، بویژه درمصرف حجم زیادموادغذایی درمدت کوتاه ویامصرف آب فراوان وچای همزمان باوعده غذایی یامصرف زیادقندمصنوعی وموادغذایی پرچرب .

دراین ماه شمااین جمله که بعضی به اطرافیان وعزیزان خودمی گویندرا زیادمی شنیده ایدکه" بخورتاجون داشته باشی وبتونی روزه بگیری" واین فرهنگ ترویج می شودکه تافردبیداراست وتااذان صبح یک ریزبایدبخورد؟! درصورتی که این باهدف روزه داری وتامین سلامت بدن سازگارنیست .

باتوجه به افت قنددرساعات آخرروزه داری وکاهش قدرت یادگیری، توصیه می شودکه دانش آموزان و دانشجویان وطلاب، درس خواندن را از صبح زود شروع و ساعت‌های آخر روز را برای استراحت بگذارند .

با خوردن سبزی و میوه و شیر در دو وعده سحر و افطار نیاز بدن به ویتامین‌ها و املاح به خوبی تامین می‌شود .

     بااستفاده ازمجله پزشکی سلامت              




تاریخ : جمعه 95/4/11 | 2:53 عصر | نویسنده : دکتر سیدحسین حسینی | نظر